Visie op geluidsschermen langs het spoor

ProRail wil in de toekomst geluidsschermen plaatsen langs het spoor in Oisterwijk. Doel is minder geluidsoverlast van langskomende treinen voor inwoners die dichtbij het spoor wonen. Daarom heeft ProRail akoestisch onderzoek gedaan. De locaties en de hoogte van de schermen komen ook aan bod in het onderzoek.
Passend in de omgeving
De door ProRail voorgestelde geluidsschermen wisselen in hoogte van 1,5 tot 5 meter. Ook hebben de schermen invloed op het zicht, de woonkwaliteit en het gebruik van de wegen/gebouwen in de buurt. Daarom heeft de gemeente een visie opgesteld over de vormgeving van de voorgestelde schermen en hoe ze in de omgeving passen. In de visie is het spoorlijn ingedeeld in deelgebieden. Per deelgebied is een advies gedaan voor inpassing en uitstraling. Daarbij is goed gekeken naar stedenbouwkundige en landschappelijke kenmerken van het gebied. 
Visie downloaden
De visie wordt door het college vastgesteld en naar ProRail gestuurd als reactie op het akoestisch onderzoek. U kunt de visie ‘Ruimtelijke inpassing geluidsschermen spoorlijn Oisterwijk’  (PDF, 11.710 kb) downloaden.

Powered by WPeMatico