Update kruispunt Blokshekken en extra parkeervakken voor Jumbo

De werkzaamheden aan het kruispunt Blokshekken (bij de Jumbo) zijn gestart. Met de aanpassingen zorgen we ervoor dat langzaam verkeer (fietsers en voetgangers) en gemotoriseerd verkeer gescheiden over de spoorwegovergang gaan.
Doordat we de kruispunten aan beide zijden van de spoorwegovergang Blokshekken aanpassen, zorgen we voor een betere en veiligere doorstroming van het verkeer. Tijdens de werkzaamheden geldt éénrichtingsverkeer op de Spoorlaan en Blokshekken (tussen Stationsstraat en brandweerkazerne). Daarnaast is er een omleidingsroute voor de bus van Tilburg naar Den Bosch.
Extra parkeerplaatsen Jumbo
Ook realiseren we de komende tijd 10 extra plekken op de huidige parkeerplaats van de Jumbo. Hiervoor komt één uitrit te vervallen. Het verkeer dat de parkeerplaats op- en afrijdt, maakt vanaf nu van dezelfde uitrit gebruik.
Snel uitrukken brandweer door stoplicht
Zoals je op de foto ziet, zijn er verkeerslichten geplaatst op de Spoorlaan en Blokshekken. Deze verkeerslichten gaan op rood zodra de brandweer moet uitrukken vanuit de brandweerkazerne. Hiermee zorgen we ervoor dat de brandweer, ondanks het éénrichtingsverkeer, snel en op een veilige manier kan uitrukken. Ook de vrachtwagens die komen laden en lossen bij de Jumbo, kunnen zo weer veilig de weg oprijden.
Meer informatie
Houd onze website www.oisterwijk.nl/wegwerkzaamheden en onze sociale media in de gaten om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden.

Powered by WPeMatico