Uitwerking plannen nieuw zwembad en sporthal op Den Donk

Eind april heeft het college ingestemd met het projectplan voor de realisatie van het nieuwe zwembad en de sporthal op sportpark Den Donk. Daarmee heeft Oisterwijk straks een toekomstbestendig en compleet aanbod van binnen- en buitensporten op 1 locatie.
Waar het nieuwe zwembad en sporthal precies komen wordt momenteel onderzocht. Daarvoor ontwikkelt de gemeente samen met de sportverenigingen op den Donk een stedenbouwkundig plan. In dit plan wordt ook een locatie voor de scouting opgenomen en een oplossing gezocht voor de parkeerproblemen.
Kleiner zwembad
Het nieuwe zwembad wordt kleiner van opzet maar blijft te gebruiken voor zwemlessen en afzwemmen. De nieuwe sporthal houdt hetzelfde oppervlakte maar kan straks opgedeeld worden in 3 aparte ruimten. De huidige gebruikers van de Leye worden betrokken bij het opstellen van het programma van eisen voor de nieuwe accommodatie.
Bouwen vanaf 2018
De gemeente gaat het zwembad niet meer zelf exploiteren. Externe partijen gaan zorgen voor de bouw, exploitatie en het onderhoud. Dit jaar wordt gebruikt voor het maken van een stedenbouwkundig plan, het programma van eisen en het selecteren van partners voor de bouw en exploitatie. In 2017 kan het ontwerp worden gemaakt zodat de bouw in 2018 kan starten. Het huidige zwembad en sporthal de Leye blijven open totdat de nieuwe accommodatie klaar is.

Powered by WPeMatico