Tunnel station Oisterwijk

Weet u het nog? Station Oisterwijk krijgt een tunnel en een ingang aan de noordzijde. Dat lieten we u in 2014 al weten, maar sindsdien is het stil. Tijd voor een update. In februari 2014 maakten de gemeente en ProRail samen bekend dat het huidige station op de schop gaat. Het derde spoor waar nu de sprinter naar Tilburg nog stopt gaat verdwijnen, het overpad wordt vervangen door een tunnel met liften en de noordzijde krijgt een eigen ingang met fietsenstalling. Stuk voor stuk verbeteringen die ervoor zorgen dat het station veiliger wordt en beter toegankelijk zal zijn.
Veel papier- en tekenwerk
De afgelopen twee jaar hebben ProRail en de gemeente de plannen in goed overleg nader uitgewerkt. Alles is vastgelegd in rapporten en berekeningen die veel tijd kosten, maar wel broodnodig zijn om het project te kunnen realiseren. Ook in 2016 zijn beide partijen nog volop bezig met het papierwerk. Zo worden de ontwerpen voor de nieuwe tunnel en de nieuwe ingang afgemaakt en wordt een aanbesteding uitgeschreven.
De eerste schop
Als alles verloopt volgens plan, wordt in 2017 een aannemer geselecteerd. Samen met de aannemer gaat ProRail de werkzaamheden zo uitvoeren dat het station bereikbaar blijft en de hinder voor het treinverkeer minimaal is. Ook gaan we omwonenden vooraf goed informeren, zodat ze weten wat er allemaal staat te gebeuren. Volgens de huidige planning worden de nieuwe tunnel en de nieuwe ingang begin 2018 in gebruik genomen.

Powered by WPeMatico