Samen boompjes planten tijdens Boomfeestdag

Woensdag 14 maart staken de leerlingen uit groep 6 van basisschool de Molenhoek en wethouder Sjef Verhoeven samen de schop in de grond. In het kader van Boomfeestdag plantten ze 4 perenbomen tegenover de parkeerplaats van de Kerkhovense Molen. 
“Operatie Boomfeestdag: maak ’t buiten beter!”
Het thema van de Nationale Boomfeestdag van dit jaar is: ‘Operatie Boomfeestdag: Maak ‘t Buiten Beter!’. Het thema is gekozen in het kader van de heersende essentaksterfte in Nederland. Ook in gemeente Oisterwijk hebben we hier last van. Daarom vinden de gemeente en basisschool de Molenhoek het belangrijk om deel te nemen aan de boomfeestdag. Wethouder Sjef Verhoeven is enthousiast: “De kinderen maken op een leuke manier kennis met de natuur en leren meer over de waarde van bomen en bossen voor een gezond klimaat. Het plukken van peren van deze bomen zal nog even duren, maar hopelijk komen de kinderen tot die tijd vaak langs de bomen en zijn ze trots dat zij hebben bijgedragen om de Parel in ‘t Groen ook echt groen te houden!”
Fruitbomen vangen minder wind
Van Stichting Fruitcultuur Brabant kreeg de gemeente Oisterwijk 4 perenbomen cadeau. Ook de Kerkhovense molen is hier blij mee: de grote Lindebomen die er stonden zijn nu vervangen door de kleiner blijvende fruitbomen en hiermee kan de molen meer wind vangen. Wethouder Verhoeven overhandigde de kinderen namens de gemeente nog een lespakket zodat het onderwerp ook in de klas nogmaals aan bod kan komen. Zowel de kinderen als de andere aanwezigen kijken terug op een geslaagde ochtend!

Powered by WPeMatico