Plakkerige aanslag door bladluis
Heeft u dat ook weleens? Een plakkerige aanslag op uw auto of andere spullen die u onder een linde- of eikenboom heeft gezet? Dit komt door bladluis.Bladluis is vooral actief in de zomer. Bij warm en zonnig weer veroorzaakt bladluis een soort plakkerige afscheiding onder bomen. Dit heet honingdauw. Honingdauw is niet schadelijk en spoelt makkelijk weg door een flinke regenbui. Is er niet genoeg regen, dan nestelen stof en schimmels op de honingdauw. Er ontstaat een zwarte aanslag: roetdauw. Roetdauw is lastiger te verwijderen.
Lieveheersbeestjes
Om bladluis tegen te gaan, wordt de natuurlijke vijand van bladluis ingezet: het lieveheersbeestje. Deze manier van bladluis bestrijden is naast erg effectief, ook erg arbeidsintensief en duur. Daarom beperkt de gemeente de bestrijding van bladluis tot de centrumgebieden van Oisterwijk en Moergestel. Heeft u last van bladluis en/of honingdauw? Dit kunt u zelf doen:
Honingdauw spoelt makkelijk weg met water. Heeft het al een tijdje niet geregend? Gooi af en toe een emmer warm water over de honingdauwOnline staat allerlei informatie over het bestrijden van bladluis, maar vooral de inzet van lieveheersbeestjes werkt erg goed. Heeft u weinig lieveheersbeestje in uw omgeving? U lokt ze door de juiste omstandigheden te creëren. Lieveheersbeestje of de larven kunt u ook online kopen
Powered by WPeMatico