Oisterwijker mocht mee met de wensambulance

 
Op zaterdag 21 augustus is er iets heel bijzonders gebeurd in onze gemeente. De heer Gerard Gillis uit de Wildemanstraat in Oisterwijk, voor velen een bekend gezicht omdat hij jarenlang vergezeld door zijn twee honden door de Oisterwijkse bossen reed met zijn hand-aangedreven invalidenwagen, heeft op die zaterdag 20 augustus j.l., op één van zijn laatste levensdagen, een laatste wens in vervulling mogen laten gaan. Gerard wist op dat moment al, dat hij niet lang meer te leven had. Zijn lichaam, dat reeds sinds zijn val in 1973 op toen 22-jarige leeftijd, gebukt ging onder een dwarslaesie, liet hem steeds verder in de steek.     
Met de wensambulance mee, geeft een glimlach op het gezicht…
Alhoewel hij volledig bedlegerig was, liet hij doorschemeren dat hij het geweldig zou vinden om nog eenmaal door de Oisterwijkse bossen te gaan. Een van zijn zusjes, die het initiatief van de WensAmbulanceBrabant kende, heeft er onmiddellijk werk van gemaakt en met deze organisatie contact opgenomen. En het onvoorstelbare gebeurde. Nog diezelfde middag kwamen er vrijwilligers mét de Wens Ambulance, en zij hebben Gerard vergezeld bij zijn tocht door het Oisterwijkse bos. Het werd een onvergetelijke gebeurtenis.
Alle hulde aan de vrijwillige medewerkers van de WensAmbulanceBrabant. Gerard was zó onder de indruk van de belangeloze hulp van deze organisatie, dat hij direct te kennen gaf dat hij graag tijdens zijn uitvaart geld wilde laten doneren voor deze organisatie. Tijdens zijn afscheid, op dinsdag 30 augustus in Groot Speijck, is er geld ingezameld voor deze prachtige organisatie die er alles aan doet om kleine grote wensen op een moeilijk moment in een mensenleven uit te laten komen. Mochten belangstellenden willen doneren; uw gift is welkom op rekeningnummer NL90 RABO 0106 0579 44.
AKER uitvaarten – Els Barnhoorn      
 
Deze zomermaanden is Oisterwijker Dion Schepens, ambulancechauffeur en fietsenmaker, een actie gestart voor de wensambulance, lees er alles over:
 
Actie wensambulance Oisterwijk

Powered by WPeMatico