Kinderen begeleiden in de natuur

Heb jij ervaring in het begeleiden van kinderen en wil je jouw liefde voor de natuur met ze delen? Dan is vrijwilliger worden in Het Bewaarde Land wellicht iets voor jou.  “Het Bewaarde Land” is een natuurbelevingsproject voor groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs. De hoofddoelstelling is om kinderen drie dagen in drie opeenvolgende weken met al hun zintuigen de natuur te laten ervaren en zich er thuis te laten voelen. Als begeleider van een klein groepje, van maximaal 8 kinderen, maak je kinderen op speelse wijze vertrouwd met de natuur. In bomen klimmen, kruiden en bessen eten, allerlei planten en dieren leren kennen, de voedselkringloop verkennen, al je zintuigen gebruiken, sluipspelletjes doen, een wandeling in stilte en nog veel meer.   
Op meerdere plaatsen in Noord-Brabant
Heide op de Kampina
Het Bewaarde Land wordt in Brabant op vier locaties uitgevoerd, te weten in natuurgebied Kampina (Haaren/ Boxtel), Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen (Udenhout), in de Boswachterij Dorst (nabij Breda) en op de Nulandse Heide (nabij Rosmalen). Komend schooljaar starten we mogelijk een nieuwe locatie in Stadsbos 013 in Tilburg.
Opleidingen tot wachter van Het Bewaarde Land
Vanwege de groei van het aantal scholen en locaties organiseren we dit voorjaar een extra opleiding voor nieuwe vrijwilligers op de volgende data: woensdag 15 juni, vrijdag 17 juni en woensdag 22 juni. Onze vrijwilligers worden “Wachters van Het Bewaarde Land” genoemd. De opleiding bestaat uit een  driedaagse training gevolgd door drie dagen proefdraaien als hulpwachter met een ervaren wachter. Na de opleiding bepaal je zelf hoe vaak je een groepje kinderen, drie dagen, wilt begeleiden.
Het Bewaarde Land programma bestaat al sinds  2005 in Brabant en is sinds maart 2016  onderdeel van IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. In de afgelopen 10 jaar zijn er in Brabant al bijna 10.000  kinderen in schoolverband 3 dagen op avontuur geweest bij ons, en het aantal dat jaarlijks op bezoek komt groeit nog ieder jaar.
Meer informatie of aanmelding
Meer informatie is te vinden op de website: www.hetbewaardeland.nl.
Heb je vragen of wil je je aanmelden? Dat  kan via @:info@hetbewaardeland.nl of via M: 06-48622415 (Marion de Cocq).

Powered by WPeMatico