Kermis Moergestel gaat door!

Na de persconferentie van woensdagavond waarin versoepelingen van de coronamaatregelen per 1 juli werden aangekondigd, heeft de gemeente Oisterwijk besloten in Moergestel alsnog een kermis te organiseren van 3 tot en met 7 juli. De locatie op het St. Jansplein geeft de mogelijkheid om dit op een veilige manier te doen. De kermisexploitanten zijn graag bereid hier invulling aan te geven.
Burgemeester Hans Janssen is verheugd dat de gemeente Oisterwijk toch nog een kermis kan organiseren: “Na moeilijke maanden waarin onze inwoners zich over het algemeen erg goed aan de maatregelen hebben gehouden, is het prettig dat we hen en onze bezoekers nu deze vorm van vermaak kunnen bieden. Dat is ook wel verdiend in mijn optiek. Natuurlijk is het een uitdaging om op deze korte termijn alles te regelen en goede afspraken te maken met exploitanten, ondernemers, de markt, hulpdiensten etc. Ook bezoekers van de kermis moeten rekening houden met maatregelen voor de veiligheid. We doen daarvoor ook echt een beroep op de eigen verantwoordelijkheid. Daar heb ik vertrouwen in, ik heb gezien dat dat goed kan. We zetten alles op alles om de Moergestelse kermis te laten draaien op 3 juli.”
Kermis Oisterwijk
Over een kermis in Oisterwijk is nog geen besluit genomen. Duidelijk is wel dat de kermis in de huidige vorm met beperkte ruimte op die wijze niet kan doorgaan. Of een andere vorm haalbaar en realistisch is, wordt onderzocht.
 

Powered by WPeMatico