Gemeenteberichten week 43 2018

Onderwerpen college

 • Aanwijzingsbesluiten toezichthouder Wet basisregistratie personen
 • Wijzigingsplan Oirschotseweg 76, Moergestel
 • Beantwoorden brief over vertrouwenspersoon
 • Herindelingsontwerp gemeenten Haaren, Oisterwijk, Vught, Boxtel en Tilburg
 • Het tijdelijk plaatsen van 5 x 2 extra kantoorunits op het perceel Laarakkerweg 11 in Oisterwijk
 • Procedure bestemmingsplan ‘KVL-terrein, locatie Ambachtstraat e.o.’
 • Regionaal Kwalitatief Woningbehoefte Onderzoek 2018

Omgevingsvergunningen

Aangevraagd

 • Oirschotsebaan 15A-94 Oisterwijk, het oprichten van een recreatief nachtverblijf
 • ‘T Seuverick 29 Oisterwijk, het kappen van een eik
 • Burg. Verwielstraat 8 Oisterwijk, het verbouwen en splitsen van 1 naar 4 appartementen
 • Industrieweg 8 A Moergestel, het wijzigen van een bestemming
 • Wilhelminalaan 3 Oisterwijk, het bouwen van een woonhuis
 • Laarakkerweg 11 Oisterwijk, het tijdelijk plaatsen en gebruiken van units

Verleend

 • Kerkstraat 9 B Oisterwijk, het tijdelijk veilig en waterdicht maken van de droogschuur
 • Tilburgseweg 57 Moergestel, het bouwen van een woonhuis (fase 1)
 • Dorpsstraat 16 Oisterwijk, het plaatsen van een reclamebord
 • Krijtestraat 37 Moergestel, het verbouwen van een woonhuis
 • Oisterwijksebaan 3A Heukelom, het kappen van 12 Canadese populieren en 1 Italiaanse populier
 • Willem De Zwijgerlaan 8 Oisterwijk, het verhogen van de nok

Deels verleend

 • Schijfstraat 10 Oisterwijk, het kappen van 15 bomen. Er zijn 14 bomen geweigerd en 1 boom is verleend

Verlengd

 • Heuvelstraat 18 Moergestel, het bouwen van een kapschuur en het maken van een inrit
 • Kerkplein 4 Oisterwijk, het plaatsen van 2 puien in de achtergevel

Bestemmingsplannen

 • Vastgesteld bestemmingsplan Parapluplan Parkeren, gemeente Oisterwijk
 • Vastgesteld wijzigingsplan Oirschotseweg 76, Moergestel

Vergunning evenementen en horeca

 • Aan SSNO Stichting Sint Nicolaas Oisterwijk voor het organiseren van de intocht van Sint Nicolaas op 18 november in het centrum van Oisterwijk
 • Aan Natuurtheater Oisterwijk voor het wijzigen van de Drank- en Horecavergunning van het horecabedrijf aan de Gemullehoekenweg 147 in Oisterwijk

Veteranendag Hart van Brabant 27 oktober

Op 27 oktober organiseert de Stichting Veteranen Hart van Brabant veteranendag. Dit jaar is het evenement in Rijen.

Op deze regionale veteranendag spreken de deelnemende gemeenten hun waardering, erkenning en dank uit aan veteranen voor hun inzet voor vrede en veiligheid waar dan ook ter wereld.

Programma

Zoals gebruikelijk bestaat de veteranendag Hart van Brabant uit 2 delen. Het publieksevenement en het besloten programma voor veteranen. Het publieksevenement is dit jaar aan de Nassaulaan in Rijen. Het besloten programma is in Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen. Naast een weerzien van vrienden en bekenden, heeft de Stichting Veteranen Hart van Brabant zich ook dit jaar weer ingezet voor een veel belovende invulling. De veteranen worden vanaf 13.00 uur ontvangen in De Boodschap. Om 14.00 uur start het programma.

Het publieksevenement begint om 10.00 uur aan de Nassaulaan in Rijen. U kunt verschillende militaire voertuigen bekijken. Er zijn verenigingen en stichtingen aanwezig die sterke raakvlakken hebben met veteranen. Ook zijn er verschillende activiteiten voor kinderen.

Uitnodiging

Inmiddels zijn alle veteranen uit de gemeenten Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Loon op Zand, Hilvarenbeek, Gilze en Rijen, Dongen en Waalwijk persoonlijk uitgenodigd.

Veteranen die (om welke reden dan ook) geen uitnodiging gekregen hebben, zijn uiteraard ook van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden door een mail te sturen aan veteranendag@veteranenhartvanbrabant.nl.

Uw Raad:

25 oktober Beeldvormingsbijeenkomst 19.30 uur

25 oktober Commissieavond 20.00 uur

8 november Raad 17.00 uur

12 november Agendacommissie 19.30 uur

12 november Presidium 20.30 uur

15 november Raad 20.00 uur

22 november Beeldvormingsbijeenkomst 19.30 uur

29 november Commissieavond 19.30 uur

Let op: de aanvangstijden kunnen nog veranderen!

Kijk op http://oisterwijk.raadsinformatie.nl voor de juiste tijden!

Inspreken

Inspreken bij de raadsvergadering of de commissievergaderingen? Geef het door via griffie@oisterwijk.nl of bel (013) 529 13 11. Doe dit voor 14.00 uur op de dag van de vergadering. Inspreken kan alleen over de voorstellen die op dat moment op de agenda staan.

Meer informatie

Alle informatie over raad, agenda’s en documenten, verslagen en de raadsleden staat op de website http://oisterwijk.raadsinformatie.nl.

Of volg de raad via Twitter: @RaadOisterwijk.

Presentatie rapportage Verkeersveiligheid Moergestel op 5 november

Op maandag 5 november organiseert de gemeente een inloopavond over het verkeer in Moergestel. Deze avond is een vervolg op de bijeenkomst van 11 april. Toen legde de gemeente een aantal knelpunten en mogelijke oplossingen op het gebied van verkeer en leefbaarheid voor aan de inwoners van Moergestel.

Tijdens deze avond hebben de aanwezigen 225 reactieformulieren ingevuld, met verschillende ideeën en oplossingen. Met deze input zijn wij aan de slag gegaan en is er een rapport opgesteld.

Dit rapport leggen we nu graag aan u voor. Daarom nodigen we u van harte uit voor een inloopbijeenkomst.

Inloopavond Verkeersveiligheid

 • Maandag 5 november, 19:00 – 21:00 uur
 • Locatie: Den Boogaard, Sint Jansplein 5 Moergestel

De inloopbijeenkomst begint met een plenaire ontvangst, waarin we u een korte samenvatting geven van het proces en de inhoud van het rapport. Daarna kunt u in de zaal met ons in gesprek gaan over de verschillende onderwerpen. 

Alle inwoners van Moergestel zijn van harte uitgenodigd voor deze avond. Meld u aan via: verkeersplein@oisterwijk.nl.

Ontmoet de monumentencommissie

Wist je dat er in onze gemeente 57 rijksmonumenten, 208 gemeentelijke monumenten en 4 beschermde dorpsgezichten zijn?

Het aanwijzen van en adviseren over monumenten gebeurt door de monumentencommissie. De monumentencommissie is onafhankelijk en bestaat voor het grootste deel uit deskundigen die niet voor de gemeente werken. Ze adviseert de gemeente bijvoorbeeld bij aanvragen voor een omgevingsvergunning, of over het beleid rondom monumenten.

Onlangs is Lotte Zaaijer benoemd als nieuw lid van de monumentencommissie. Lotte werkt als zelfstandige op het gebied van bouwhistorisch onderzoek en erfgoedadvisering. Zij neemt de taak over van Sabine Broekhoven. Sabine is inmiddels in Brussel aan de slag in een erfgoed-functie. De wisseling van de wacht is een mooi moment om de leden van de monumentencommissie aan je voor te stellen:

 • Anthonie Dieleman, restauratiearchitect en voorzitter van de monumentencommissie
 • Liesbeth Messing, stedenbouwkundige
 • Piet van de Plas, restauratiedeskundige
 • Lotte Zaaijer, bouwhistoricus en architect
 • Wim de Bakker, historicus
 • Geertje van Iersel, ambtelijk secretaris (bouwplannen)
 • Laurie Kamerling, ambtelijk secretaris (monumentenzorgMeer weten over monumenten en de monumentencommissie? Kijk eens op www.oisterwijk.nl/monumenten.

 

Foto monumentencommissie, met bijschrift: V.l.n.r. Wethouder monumentenzorg Peter Smit, Liesbeth Messing, Piet van de Plas, Geertje van Iersel, Lotte Zaaijer, Wim de Bakker, Anthonie Dieleman, Laurie Kamerling.

 

Onderhoud fietspad Oisterwijksebaan

 

Het onderhoud aan het fietspad aan de Oisterwijksebaan (tussen de Voorste Stroom en de Spoordijk) is begonnen. Fietsers moeten tijdelijk even op de naastgelegen weg fietsen. We geven dit met borden aan. Rond 9 november zijn de werkzaamheden klaar.

1 nacht de lichten uit!

De gemeente Oisterwijk doet mee aan de Nacht van de Nacht op zaterdag 27 oktober. De schijnwerpers op het Raadhuis, de kerken aan het Kerkplein en De Lind in Oisterwijk en aan het Sint Jansplein in Moergestel gaan tijdelijk uit.

Nederland is 1 van de meest verlichte landen ter wereld. Echt donker is het eigenlijk niet meer in ons land. Hierdoor zien we bijna geen sterren meer, raken nachtdieren in de war en slapen mensen slecht. De Provinciale Milieufederaties en Natuur en Milieu roepen iedereen in de Nacht van de Nacht op om de lichten uit te doen. Dit om ons te herinneren aan de schoonheid, het belang van duisternis én aan de energieverspilling. Ook in Oisterwijk past Nacht van de Nacht bij onze visie op duurzaamheid.

Meedoen

Doe jij op 27 oktober ook jouw lichten uit of wil je een activiteit organiseren? Aanmelden kan via www.nachtvandenacht/activiteiten. Kijk voor meer informatie www.nachtvandenacht.nl.

Herdenking bevrijding Oisterwijk en Moergestel

Op zaterdag 27 oktober worden gesneuvelde soldaten op de begraafplaats van de St. Petruskerk herdacht. In Moergestel is de herdenking van de bevrijding op zondag 28 oktober.

Oisterwijk is op 26 oktober 1944 bevrijd. 15 jonge Schotse soldaten zijn bij de bevrijding van Oisterwijk gesneuveld en liggen in Oisterwijk begraven. Op zaterdag 27 oktober om 14.00 uur worden zij tijdens een korte plechtigheid bij naam genoemd op de begraafplaats van de St. Petruskerk aan de Van Kemenadelaan in Oisterwijk. De werkgroep Oorlogsgraven en Bevrijding nodigt iedereen van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Herdenking Moergestel

In Moergestel is de herdenking van de bevrijding op zondag 28 oktober. Om 13.00 uur start de herdenkingsbijeenkomst in Den Boogaard, St. Jansplein 5 in Moergestel. Om ongeveer 13.45 uur gaan de aanwezigen vanuit Den Boogaard naar het monument van Generaal C.M. Barber. Daar is onder andere de kranslegging. Iedereen wordt van harte uitgenodigd voor het bijwonen van de herdenking.

Gevonden en verloren voorwerpen, dit doe je ermee

Wist je dat je voor verloren en gevonden voorwerpen terecht kunt op de website www.verlorenofgevonden.nl.  

Ben je iets verloren? Meld het op www.verlorenofgevonden.nl. Je krijgt dan ook meteen een bevestiging van jouw melding. Handig, want de verzekering vraagt hier soms om.

Pasjes en reisdocumenten

Rijbewijs, paspoort of identiteitskaart kwijt? Je hoeft dit niet aan te geven bij de politie. Bij de gemeente onderteken je een vermissingsverklaring, hiermee vraag je een nieuw document aan. Wordt jouw document gevonden en bij de gemeente afgegeven, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Verloren bankpassen, ov-chipkaarten en andere passen stuurt de gemeente terug naar de betreffende bank of organisatie.

Iets gevonden

Als je een voorwerp vindt, dan heb je 2 mogelijkheden: het voorwerp naar de gemeente brengen of het zelf bewaren voor de eigenaar. Bewaar je het voorwerp zelf, maak dan melding via www.verlorenofgevonden.nl.

Dieren, medicijnen en gevaarlijke stoffen mag je niet afgeven bij de gemeente. Dieren breng je naar de dierenopvang, medicijnen geef je af bij de apotheek en gevaarlijke stoffen meld je telefonisch bij de gemeente.

Kijk voor meer informatie op www.oisterwijk.nl.

Gemeente plaatst bladkorven

Vanaf 22 oktober staan er weer bladkorven binnen de bebouwde kom. De bladkorven staan op plekken waar veel bladoverlast is.

Er worden 95 korven geplaatst. De locaties zijn bepaald aan de hand van de resultaten van vorig jaar. In het centrum van Oisterwijk en in de bossen staan geen bladkorven. De bladkorven worden regelmatig geleegd. Uiterlijk eind december worden de bladkorven weer weggehaald.

Wat mag in een bladkorf

De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladeren. Ook het blad uit uw tuin mag u hier kwijt. Ander tuinafval, zoals hout, takken of houtachtige planten, mag niet in de korven. Dit geldt ook voor groenafval van bedrijven en hoveniers. Doet u dit wel, dan riskeert u een boete voor illegaal storten.   

Blad buiten de bladkorf

Hoopjes blad die buiten de bladkorf liggen, haalt de gemeente niet apart op. U hoeft hier ook geen melding van te maken. Deze hoopjes ruimt de gemeente op tijdens de normale schoonmaakrondes in de straat. Geen bladkorf in de buurt? U mag bladafval ook in uw groencontainer doen.

Verzamelplaats blad

In de wijken zijn ook tijdelijke bladdepots. Hier verzamelt de gemeente tijdelijk blad, om het vervolgens in 1 keer op te ruimen. Dit betekent dat er soms wel een aantal dagen veel blad in uw wijk ligt. Dit kan wat overlast geven. De gemeente probeert het blad voor het weekend weg te halen.

De verzamelplaatsen zijn:

 • Willem de Zwijgerlaan in parkeervakken
 • Schutstraat in parkeervakken
 • Verwielstraat in parkeervakken
 • Mulderstaat in parkeervakken
 • Brouwerstraat in parkeervakken (reserve)
 • Vennenlaan parkeerterrein Taxandria
 • Stokeind te Moergestel
 • Molenstraat Moergestel parkeerterrein Audacia

Inleveren grof tuinafval

Heeft u naast bladeren ook ander tuinafval dat niet in uw GFT-container past? Op zaterdag 27 oktober en zaterdag 24 november 2018 kunt u het grof tuinafval ook in Moergestel inleveren bij Bruurs Loon- en transportbedrijf aan de Heuvelstraat 20. Hierover informeren we u binnenkort uitgebreider.