gemeenteberichten week 45 2018

Onderwerpen college

 • Koersdocument ‘naar een samenredzaam Oisterwijk’
 • Het slopen van een deel van het U-gebouw op het perceel Almystraat 12 in Oisterwijk
 • Vragen Artikel 34 RvO fractie VVD inzake The Inside
 • Raadsinformatiebrief overlastmeldingen The Inside

Omgevingsvergunningen

Aangevraagd

 • Oirschotseweg 78 Moergestel, het gebruiken van een loods voor het stallen van caravans
 • Hoogstraat 3 Oisterwijk, het vervangen van de kozijnen
 • Biezenstraat 45 Oisterwijk, het plaatsen van een dakkapel
 • Laag Heukelomseweg 7 Heukelom, het renoveren en verbouwen van een bestaande langgevelboerderij en het plaatsen van 2 bijgebouwen
 • Rootven 63 Moergestel, het wijzigen van de vloerconstructie van de zoldervloer en het isoleren van de kap

Verleend

 • Hoog Heukelomseweg 1 Heukelom, het binnenplans afwijken van het bestemmingsplan voor het realiseren van een hondenpension
 • Oisterwijkseweg 76 Moergestel, het verbouwen van een woonhuis
 • De Zaalt 7 in Heukelom, het bouwen van een woonhuis
 • Almystraat 12 in Oisterwijk, het gedeeltelijk slopen van het u-gebouw

Bestemmingsplannen

 • Ontwerpbestemmingsplan Plattelandswoning Heikant 2, Moergestel

Verkeer

 • 17 november: vanwege de intocht van Sint Nicolaas zijn afgesloten voor al het verkeer behalve voetgangers Herengoedstraat, Voorbrugstraat, Boonhofstraat, Kloosterlaan, Huysackerstraat, Kruisackerstraat, Kruisackerplein, Rootven en Raadhuisstraat in Moergestel
 • 18 november: vanwege de intocht van Sint Nicolaas zijn afgesloten voor al het verkeer behalve voetgangers de Spoorlaan, Stationsstraat, De Lind Noord en Zuid en de Burgemeester Verwielstraat in Oisterwijk

Meer parkeerplaatsen Heukelomseweg

Op de Heukelomseweg in Heukelom zijn nieuwe parkeerstroken aangelegd. Er was te weinig ruimte voor auto’s om te parkeren en dit zorgde met enige regelmaat voor onveilige situaties op de weg. Met deze stroken is er nu voldoende ruimte gemaakt voor auto’s om te parkeren.

Duurzaam autorijden, controleer je bandenspanning

In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Maar wist je dat je wel €60,- per jaar bespaart als je iedere 2 maanden je banden oppompt?

Een auto met een te lage bandenspanning verbruikt jaarlijks 2 tot 5 procent meer brandstof. Dit kost Nederland ieder jaar zo’n 150 miljoen liter extra brandstof én veroorzaakt 360 miljoen kilo extra CO₂ uitstoot!

Ongelukken
Daarnaast is de kans dat auto’s met onderspanning ongelukken veroorzaken groter. Dat kom doordat ze een langere remweg hebben en een slechtere wegligging. Ook is de kans op een klapband groter en neemt de slijtage van de banden toe.

Meer weten? Op de website www.milieucentraal.nl staan veel tips over de juiste bandenspanning van je auto.

Bouwupdate Den Donk

Afgelopen week stortten we beton voor de bodem van het zwembad en de fundering voor de vloer van de sporthal op Den Donk. Maar liefst 35 vrachtwagens vol beton waren hiervoor nodig. Hiermee is weer een mooie stap gezet richting een nieuwe sportaccommodatie voor Oisterwijk en omgeving!

19 november bijeenkomst over ‘Wonen’ in Oisterwijk 

Er is in Oisterwijk en in de regio Hart van Brabant veel vraag naar woningen en woningbouw. Daarnaast kampen gemeenten in de regio Hart van Brabant met vraagstukken over onder andere doorstroom, langer zelfstandig wonen van ouderen en scheefwonen.

Om goed in kaart te brengen waar behoefte aan is in onze regio en hoe de woningmarkt functioneert, zijn 2 onderzoeken uitgevoerd:

 • Het Regionaal kwalitatief woningbehoefteonderzoek
 • Onderzoek huurvoorraad woningcorporaties

Benieuwd naar de resultaten van deze onderzoeken en wat dat betekent voor de gemeente Oisterwijk? Wij vertellen u hier graag meer over! We nodigen u van harte uit voor onze bijeenkomst over het thema ‘Wonen’ op 19 november om 19.30u in het Raadhuis.

Programma

Het programma is als volgt:

19:30 Welkom door wethouder Smit
19:35 Positionering van de onderzoeken door dhr. Beerens (gemeente Oisterwijk)
19:40 Toelichting regionaal kwalitatief woningbehoefteonderzoek 2018 door dhr. Hagen (Spring Co)
20:40 Toelichting onderzoek huurvoorraad woningcorporaties 2018 door dhr. Nieuwenhuis (Companen)
21:40 Vervolgproces door dhr. Beerens (gemeente Oisterwijk)
22:00 Afsluiting door wethouder Smit

15 november dialoogtafels Stervenskunst als Levenskunst

Tijdens de week van de dialoog organiseert Metgezel in Zingeving 6 dialoogtafels met als thema Stervenskunst als Levenskunst.

Tijdens de dialoogtafels gaat u in gesprek met maximaal 8 deelnemers en een professionele gespreksleider. Hoe gaan we om met de dood? Wat willen we nog wel en niet uit het leven halen voor het zover is?

Wanneer

 • Donderdagochtend 15 november van 09.45 tot 12.30 uur
 • Donderdagavond 15 november van 18.45 tot 21.30 uur

Locatie: het Gerard Hovershuis aan de Kerkstraat in Oisterwijk.

Aanmelden

Meedoen is gratis en koffie, thee en iets lekker staan klaar. U moet zich wel aanmelden. Dit kan tot 10 november via de website www.metgezelinzingeving.com of bel Jan Daem (06) 134 16 942.

Inloopavond verkeer Moergestel

Maandag 5 november was in cultureel centrum Den Boogaard een inloopavond over het verkeer in Moergestel. Deze avond was een vervolg op de avond van 11 april. Tijdens deze inloopavond, die geopend werd door wethouder Dion Dankers, gingen de aanwezigen met de gemeente in gesprek over de verschillende knelpunten en oplossingen op het gebied van verkeer en leefbaarheid in Moergestel.