Gemeenteberichten week 38 2018

Week van de verbinding

Van 18 tot en met 22 september is het de ‘week van de verbinding’. Doel van deze week is dat iedereen in Oisterwijk volwaardig mee kan doen aan de samenleving, dus ook inwoners met weinig geld of inwoners met een beperking of ziekte en hun mantelzorgers of mensen die eenzaam zijn. Er zijn allerlei leuke en bijzondere activiteiten waar je aan mee kunt doen. Kijk voor meer informatie op Facebook: week van de verbinding Oisterwijk.

Heukelomseweg dicht tot 6 oktober
Van maandag 10 september tot en met vrijdag 5 oktober wordt de Heukelomseweg vanaf de overweg bij de Tilburgseweg tot Hoog Heukelom volledig afgesloten voor autoverkeer. In die periode vinden werkzaamheden plaats voor aanpassing van de kruising Wim van Baaststraat – Heukelomseweg. Voor het laatste nieuws kunt u onze website www.oisterwijk.nl en/of onze social media in de gaten houden (facebook: @gemeenteoisterwijk, twitter @gem_oisterwijk). Heeft u toch nog vragen? Neem dan contact op met Fred Robbe, projectleider van de gemeente Oisterwijk. Hij is bereikbaar via (013) 529 13 11 of per e-mail: fred.robbe@oisterwijk.nl.

23 september Doggy Swim
Het einde van het zwemseizoen van het Staalbergven staat weer voor de deur. En dat betekent de jaarlijkse Doggy Swim! Honden (en hun baasjes) mogen samen een duik nemen in 1 van de baden van het Staalbergven. En dat is niet het enige. Dit jaar is het Dogvillage. Er zijn workshops, demonstraties, een hondenspeeltuin, advies van deskundigen. Teveel om op te noemen. Komen jij en je hond 23 september ook naar het Staalbergven? Kijk voor meer informatie op Facebook @staalbergven.

Verloren of gevonden? Kijk op www.verlorenofgevonden.nl

Iets kwijt of juist iets gevonden? U meldt dit heel eenvoudig zelf via www.verlorenofgevonden.nl

Onafhankelijke vertrouwenspersoon

Krijgt u hulp vanuit de gemeente in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? Maar bent u van mening dat de gemeente niet goed met u omgaat of heeft u een klacht? Dan kunt u terecht bij Wmo-vertrouwenspersoon Ria de Die. Ria is telefonisch bereikbaar via (06) 199 75 205 of per mail via r.dedie@hetlsr.nl.

Koopzondag

Winkelen op zondag? Kijk op www.oisterwijk.nl/koopzondag voor alle koopzondagen in Oisterwijk, Moergestel en het buitengebied.

Werk aan weg

Kijk voor actuele wegwerkzaamheden in de gemeente op www.oisterwijk.nl/wegwerkzaamheden.

Maak je buurt veiliger

Je kunt zelf veel doen om jouw buurt veiliger te maken. Kijk voor meer informatie op www.oisterwijk.nl/buurtpreventie.

NEE-NEE-sticker en NEE-JA-sticker
U wilt geen ongeadresseerde reclame en/of huis aan huis bladen in uw brievenbus. Haal dan gratis de NEE-NEE-sticker, NEE-JA-sticker of WEL Nieuwsklok-sticker op bij het gemeentekantoor.

OV Reizigerspanel Brabant. Meld je aan!

Het Brabantse openbaar vervoer verbeteren door jouw mening te geven? En tegelijkertijd sparen voor cadeaubonnen of het goede doel?

Dat kan met het OV Reizigerspanel Brabant van Reizigersoverleg Brabant. Deze organisatie behartigt jouw belangen als reiziger in het openbaar vervoer.

Zelf jouw OV verbeteren…

Door ongeveer 6 keer per jaar je mening via het OV Reizigerspanel Brabant te geven, kan Reizigersoverleg Brabant het openbaar vervoer nog beter op jouw wensen afstemmen. De online vragen gaan over veel verschillende onderwerpen, maar hebben altijd betrekking op het openbaar vervoer in Noord-Brabant. Voorbeelden daarvan staan op www.OV-panelbrabant.nl.

… én sparen voor cadeaubonnen of het goede doel

Reizigersoverleg Brabant begrijpt dat je tijd kostbaar is. Daarom krijg je voor elke volledig ingevulde vragenlijst ‘busjes’. Deze zijn in te wisselen voor cadeaubonnen van diverse (web)winkels. Je kan er ook voor kiezen een goed doel te steunen.

Meer informatie en/of aanmelden?

Ga snel naar www.OV-panelbrabant.nl. Daar vind je meer informatie en kan je je ook inschrijven.

Onderhoud snelheidsremmers Tilburgseweg

De 5 snelheidremmers in de Tilburgseweg (Oisterwijk) zijn toe aan onderhoud. Dit doen we in de week van 24 t/m 28 september. Het is niet nodig om de straat voor het verkeer af te sluiten, maar hou wel rekening met een beetje vertraging.

Nationale Sportweek: Oisterwijk staat bol van sportieve en actieve activiteiten!

Op woensdag 26 september organiseert Natuurlijk Gezond Oisterwijk de Oisterwijkse Sportdag. Een dag vol sportplezier en beleving voor iedereen: Jong, oud, met of zonder beperking: iedereen kan nieuwe sporten ontdekken en proberen.

“De gemeente is partner van Natuurlijk Gezond Oisterwijk. Wij vinden het enorm belangrijk dat iedereen uit onze gemeente kan meedoen en bewegen. Op 26 september is er voor iedereen wat wils, dus ik hoop op een grote opkomst”, aldus wethouder Peter Smit. Het programma zit inderdaad bomvol: je kunt meedoen met zwemmen, tennissen, jeu de boules, voetbal, trampolinespringen, judoën, rolstoelbasketbal, (duo)fietsen én wandelen. Genoeg te beleven voor iedereen dus! Het programma vind je hieronder.

Nieuw: E-Sports

Misschien wel het meest opvallende programma onderdeel is FiFa e-sports. Betekent dat dan dat je kunt gamen tijdens de sportdag? Ja, dat klopt. Maar natuurlijk gaan we niet alleen gamen, we gaan juist ook een echte bal trappen om lekker te bewegen. Je vindt FiFa e-sports op D’n Donk, vanaf 13:00 uur. Dat belooft wat!

Meld je aan!

Wil je meedoen aan een activiteit? Meld je dan snel aan via www.natuurlijkgezondoisterwijk.nl. Het ochtendprogramma is speciaal voor een aantal basisscholen opgesteld. Voor het middagprogramma kan iedereen zich aanmelden.

Over de Oisterwijkse Sportdag & Natuurlijk Gezond Oisterwijk

De Oisterwijkse Sportdag wordt georganiseerd tijdens de Nationale Sportweek.  Tijdens deze dag, mede georganiseerd door de gemeente, Optisport en JumpXL, wil Natuurlijk Gezond Oisterwijk jong en oud op een leuke manier kennis laten maken met uiteenlopende sporten. Natuurlijk Gezond Oisterwijk geeft een impuls aan een actieve, sportieve, gezonde en culturele leefstijl onder alle inwoners in de gemeente Oisterwijk. De beweeg- en cultuurcoaches van Natuurlijk Gezond Oisterwijk doen dit met twee programma’s: Natuurlijk Gezond Opgroeien en Natuurlijk Gezond Meedoen. Meer weten? Kijk op www.natuurlijkgezondoisterwijk.nl.

Programma

Tijd Locatie Den Donk Locatie De Leye
9:00 – 10:00 –      Boxercise

–      Vrij springen

–      Voetbal

–      Tennis

–      Bootcamp

–      Handbal

–      Basketbal

–      Aqua mini

 

10:00 – 11:00 –      Vrij springen

–      Voetbal

–      Footbal

–      Tennis

–      Bootcamp

–      Handbal

–      Basketbal

11:00 – 12:00 –      Vrij springen

–      Voetbal

–      Tennis

–      Bootcamp

–      Handbal

–      Basketbal

–      Aqua bootcamp

–      Duo fietsen

13:00 – 14:00 –      Peuterjudo

–      E-sports

–      Beeball

–      Petanque Instuif

–      Peuterkleuter hockey

–      Handbal

–      Vrij zwemmen + loopmattenrace

–      MBVO

14:00 – 15:00 –      Judo

–      E-sports

–      Beeball

–      Petanque Instuif

–      Wandel training

–      Handbal

–      Vrij zwemmen + vlottenrace

–      Duo fietsen

–      MBVO

15:00 – 16:00 –      Judo

–      E-sports

–      Beeball

–      Petanque Instuif

–      Wandel training

–      Handbal

–      Indoor golf

16:00 – 17:00 –      Judo

–      Hockey training

–      Handbal

–      Nordic walking

17:00 – 18:00 –      Krav Maga 4Kids

–      Hockey training

18:00 – 19:00 –      Boxing Kids

–      Trefbal

–      Zeemeerminnen workshop
19:00 – 20:00 –      Boxing Kids

–      Stunt & Trick les

20:00 – 21:00 –      Kickboksen

–      Trampoline fitness

21:00 – 22:00 –      Kickboksen

 

Herstel fietspad Heuvelstraat

Aan het fietspad langs de Heuvelstraat in Moergestel zijn sinds enkele weken onderhoudswerkzaamheden. Deze duren nog tot het einde van deze maand.

Haaren is welkom bij Oisterwijk!

Dat is de uitslag van een burgerpanelonderzoek onder de inwoners van Oisterwijk. Net als het Oisterwijkse gemeentebestuur heet het overgrote deel van de panelleden de nieuwe inwoners uit het dorp Haaren van harte welkom.

Van maandag 20 augustus tot en met woensdag 29 augustus konden panelleden hun mening geven over de komst van Haaren bij Oisterwijk. 371 personen deden dat (44%).

In dit onderzoek hebben we het draagvlak voor de samenvoeging gemeten onder de inwoners van de gemeente Oisterwijk. Ook hebben we verwachtingen en wensen opgehaald die de inwoners hebben ten aanzien van de wijze waarop zij betrokken worden bij dit proces en welke informatiebehoefte zij hebben. Meer informatie hierover is te lezen op oisterwijk.nl/nieuws.

Een paar resultaten lichten we er alvast uit:

 • Op de vraag ‘hoe staat u tegenover de samenvoeging van het dorp Haaren bij Oisterwijk?’ antwoordde 63% positief, 33% neutraal en 4% negatief.
 • 27% van de panelleden denkt niets te merken als het dorp Haaren in 2021 bij Oisterwijk wordt gevoegd. 8% denkt juist dat ze er veel van zullen merken. Het grootste deel, 65%, geeft als antwoord ‘een beetje’.
 • Van de panelleden geeft verder 61% aan voldoende geïnformeerd en/of betrokken te worden bij de samenvoeging van Haaren bij Oisterwijk tegenover 39% die dat niet vindt.

Op 17 september was er een informatiebijeenkomst in het raadhuis. In de volgende Nieuwsklok leest u meer over de uitkomsten van deze avond.

Fietspad Vorstelijk Landschap

Als onderdeel van het project ‘Vorstelijk Landschap’ wordt op dit moment gewerkt aan een vrijliggende fietsverbinding tussen de Hoevense Kanaaldijk (Tilburg) en de Eindhovenseweg (Oisterwijk). Dit fietspad heeft een sportieve en recreatieve functie en wordt straks onderdeel van een zogenaamde sportlane. Zowel fietsers, lopers als skeeleraars gaan deze sportlane gebruiken.

Opvallend is dat op elke 250 meter een afstand is aangegeven. Handig, want zo weet je precies hoe ver je al gefietst of gelopen hebt!

Het tracé loopt vanaf de draaibrug Oisterwijksebaan naar de ophaalbrug Koningshoeve, langs de abdij van de trappisten naar Moergestel, vervolgens via de Moergestelseweg naar Oisterwijk, en daarna via Sportlaan en Heukelom terug naar het kanaal. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden nog dit jaar klaar zijn.

Drie taarten voor Burendag

Speciaal voor Burendag deden we de oproep via Facebook en deze pagina om je straat aan te melden voor een speciale Burendag-taart. Uit alle inzendingen hebben we drie winnaars gekozen:

 1. De Mary Muskensstraat in Moergestel, ingezonden door Jelle van Esch-Timmers;
 2. Nemelaer-Zuid, ingezonden door Marieke Verhoeven – van Biljouw;
 3. KVL, ingezonden door Sonia Luengo.

Van harte gefeliciteerd, de taart komt jullie kant op! Fijne Burendag allemaal!

Onderwerpen college

 • Bezwaarschrift omgevingsvergunning erfafscheiding
 • Machtigen van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (VRMWB) i.v.m. gezamenlijk aanspannen van een procedure tegen een groep truckfabrikanten
 • Bestemmingsplan Zandstraat 18
 • Aanvraag Fonds tekortgemeenten sociaal domein
 • Intrekken omgevingsvergunning milieu Oirschotseweg 76 in Moergestel

Omgevingsvergunningen

Aangevraagd

 • Dorpsstraat 16 Oisterwijk, het plaatsen van een reclamebord
 • Stokeind 13 Moergestel, het kappen van 12 eiken en 1 vogelkers i.v.m. renovatie van een honkbalveld
 • Rootven 63 Moergestel, het plaatsen van een erker en een constructiewijziging
 • Schrijfstraat 10 Oisterwijk, het kappen van 15 bomen

Verleend

 • Heuveldwarsstraat 9 Moergestel, het tijdelijk bewonen van een bijgebouw

Tijdelijke verkeersmaatregelen

 • Zaterdag 22 en zondag 23 september: vanwege een buurtfeest is de Wim van Baaststraat tussen huisnummer 12 t/m 36 afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers
 • Zaterdag 29 en zondag 30 september: vanwege een buurtfeest is de Mark van de Snepscheutstraat afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers

Vergunningen evenementen en horeca

 • Aan ‘Bij Wout’ voor het uitoefenen van het horecabedrijf in de inrichting aan het Sint Jansplein 7 in Moergestel
 • Aan Stichting St. Nicolaas comité Moergestel voor het houden van de intocht van Sinterklaas op 17 november
 • Aan KLM Open voor het houden van het KLM Open Zomer Carnaval op 23 september op het Lindeplein Oisterwijk

Meldingen evenementen

 • Voor het organiseren van een open dag op 22 september 2018 aan de Kievitsblekweg 4 in Oisterwijk
 • Voor het organiseren van een buurtfeest op 22 september in de Küllerlaan in Oisterwijk
 • Voor het organiseren van een buurtfeest op 22 september in de Wim van Baaststraat in Oisterwijk
 • Voor het organiseren van een buurtfeest op 29 september in de Mark van de Snepscheutstraat in Oisterwijk
 • Voor het organiseren van de najaarsmarkt (speelgoed/kinderkledingmarkt) op 28 oktober in de Bosstraat 1A in Moergestel door Scouting Sint Jan Moergestel (datum is gewijzigd)