Gemeenteberichten week 34 2018

Onderwerpen college

 • Inspectierapport 2018 van de gemeentearchivaris over het beheer van de nog niet overgebrachte archieven
 • Voorstel tot het ruilen van grond met Ponderosa Oudewater B.V.
 • Raadsinformatiebrief transitie veehouderij
 • Ontwerpbestemmingsplan ‘Korenkwartier’, Moergestel
 • Realiseren voetgangersverbinding tussen Brede School Moergestel en Sporthal Stokeind
 • Aanbrengen grasbetontegels langs de Heikant Moergestel
 • Voorstel tot het kopen van grond ten behoeve van het aanleggen van een fietspad naast de Broekzijde
 • Mer-beoordeling pluimveehouderij Rosepdreef 9 te Oisterwijk
 • Toekennen straatnamen, benoeming openbare ruimte plangebied Landgoed Laag Heukelom in Heukelom
 • Beantwoording vragen aan het college van VVD Oisterwijk inzake het AZC
 • Vragen Vereniging Westend Omwonenden Oisterwijk over onderzoek luchtwassers

Omgevingsvergunningen

Aangevraagd

 • Prinses Irenestraat 20 Oisterwijk, het plaatsen van een dakkapel
 • Oirschotseweg 24 Moergestel, het kappen van een notenboom

Verleend

 • Nedervonder ongenummerd Oisterwijk, het plaatsen van een hekwerk en het aanleggen van een inrit
 • Klein Locht 5 Moergestel, het verlengen van de instandhoudingstermijn van een tijdelijke woonunit
 • Dille 23 Oisterwijk, het uitbreiden van de woning
 • Pastoor Van Der Meijdenstraat 123 Oisterwijk, het plaatsen van een dakopbouw

Verlengd

 • Molenveldje Moergestel, het uitvoeren van een beplantingsplan

Bestemmingsplan

 • Ontwerpbestemmingsplan Opslag 5 in Haghorst (dit is een bestemmingsplan van de gemeente Hilvarenbeek. Kijk voor meer informatie op www.hilvarenbeek.nl.)

Tijdelijke verkeersmaatregelen

 • 25 augustus: vanwege een straatbarbecue is de Baerdijk dicht voor al het verkeer behalve voetgangers
 • 1 september: vanwege een straatfeest is De Lange Kant dicht voor al het verkeer behalve voetgangers
 • 1 september: vanwege een buurtfeest is de Langvennen-Zuid dicht voor al het verkeer behalve voetgangers

Vergunning evenementen en horeca

 • Aan De Dorpsherberg Oisterwijk BV voor de wijziging van de leidinggevenden op de drank- en horecavergunning voor het uitoefenen van het horecabedrijf an de Dorpsstraat 37 in Oisterwijk

Werk aan de weg

Op maandag 27 en dinsdag 28 augustus krijgen verschillende wegen in Oisterwijk en Moergestel nieuwe lijnen op de weg. Dit kan wat overlast geven voor het verkeer.

De Moergestelseweg is dinsdag 28 augustus aan de beurt. De weg is tussen 09.00 en 15.00 uur dicht voor verkeer. Het gaat om het deel vanaf de Hondsbergselaan tot de Industrieweg in Moergestel. Er komen aankondigingsborden, maar geen omleidingsroute.

Ook worden de Reedijk, Driehuizerweg, Heiligenboom en Servennenstraat in Moergestel en de Hondsbergselaan in Oisterwijk afgesloten voor verkeer. Deze afsluitingen zijn kort en er komen geen omleidingsroutes.

Tijdelijke omleidingsroute voor fietsers en voetgangers sportpark Den Donk

Vanaf september gaat de bouw van de nieuwe sportaccommodatie op Den Donk dan echt van start. Vanwege de werkzaamheden is het nodig een stukje van het rode fietspad, dat langs de locatie voor de nieuwe accommodatie ligt, af te sluiten.

We realiseren voor fietsers en voetgangers een tijdelijke omleidingsroute. Deze route loopt vanaf de Sportlaan over de parkeerplaats en het terrein van HOCO, richting het rode fietspad dat is aangesloten op het Stroomdalpad.

De route wordt duidelijk aangegeven door middel van borden en er worden hekken geplaatst. Dit gebeurt in de laatste week van augustus. Daarnaast wordt ter plaatse de verharding verbreed en wordt de nodige beplanting gesnoeid zodat fietsers en voetgangers goed zicht hebben.

Stichting Taxus Taxi heeft doelstelling 2018 bijgesteld

De vraag naar chemotherapieën is groter geworden. Daarom heeft de Stichting Taxus Taxi haar doel bijgesteld. Namelijk voldoende taxussnoeisel inzamelen voor 3500 behandelingen. Eerder was het einddoel 2700 behandelingen.

Het inzamelseizoen is nu ongeveer op de helft en er is al voor 1700 therapieën snoeisel binnengekomen. Maar de stichting merkt ook dat het aantal ophaalverzoeken minder wordt. Dus om het doel van 3500 chemotherapieën te halen, roept Taxus Taxi iedereen op om vooral te blijven snoeien.

Ophalen snoeisel

De Taxus Taxi rijdt nog tot ongeveer eind augustus. Snoeisel kun je aanbieden vanaf 1 volle kruiwagen of een half gevulde Taxus Taxi Tas. Maak een ophaalafspraak via www.taxustaxi.nl/afspraak. Een Taxus Taxi Tas is verkrijgbaar bij onder andere Den Ouden, Intratuin, Boerenbond en Welkoop. Kijk voor meer informatie op www.taxustaxi.nl.

Open Monumentendag 2018

Open Monumentendag in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom is dit jaar op zondag 9 september. Deze keer is het thema ‘In Europa’.

Het comité Open Monumentendag heeft dit jaar 7 monumenten uitgenodigd om mee te doen:

 • KVL, Almijstraat 14 Oisterwijk
 • Woonhuis, Boxtelsebaan 13 Oisterwijk
 • Buitenhuis Vennehorst, Vennelaan 6 Oisterwijk
 • ‘t Hoog Huys, Posthoornseweg 7 Oisterwijk
 • Kerck Hoeve, Kerkhovensestraat 59 Oisterwijk
 • Pastorie Moergestel, Postelstraat 15 Moergestel
 • Villa Hooghuys, Oirschotseweg 17 Moergestel

Thema ‘In Europa’

Bijzonder aan de uitgenodigde monumenten is dat ze allemaal een link met Europa hebben. Bijvoorbeeld KVL dat in  haar hoogtijdagen internationaal aanzien had. Of ’t Hoog Huys’ dat gebouwd is in Scandinavische stijl. Naast de 7 speciaal voor het thema uitgenodigde monumenten zijn ook het Raadhuis op De Lind, de Joodse Begraafplaats op de Hondsbergselaan en de Protestantse Kerk in de Kerkstraat open voor publiek.

Programma

De officiële opening van de Open Monumentendag is zondag 9 september om 11.00 uur in de Pastorie aan de Postelstraat in Moergestel. De afsluiting is bij Sundaymorning@ekwc op het KVL-terrein. Om 17.00 uur reikt wethouder Peter Smit hier de jaarlijkse monumentenprijs uit.

Het 29e Pareltoernooi

Op zaterdag 18 en zondag 19 augustus werd voor de 29e keer het grote Pareltoernooi gehouden op de banen van PCO aan de Moergestelseweg. Ook streden de politieke partijen tegen elkaar. De 1e plaats dit jaar was voor het CDA, PGB had zilver te pakken en wethouders Dion Dankers en Peter Smit behaalden namens het college de 3e plaats. Zaterdag was ook het toernooi voor de recreanten en op zondag voor de licentiehouders. De prijzen op beide toernooien werden uitgereikt door wethouder Dankers.

De dag van…. Wethouder Dion Dankers

De nieuwe wethouders zijn alweer zo’n 3 maanden aan de slag. Ze zijn dus al behoorlijk ingeburgerd in Oisterwijk. Tijd om eens te kijken hoe een typische dag uit het leven van een wethouder eruit ziet. Vandaag kijken we mee met Dion Dankers.

07.00u – De wekker gaat!

Tijdens het ontbijt zorg ik dat alvast op de hoogte ben van het nieuws en kijk ik wat er op social media gebeurt. Nog even de hond uitlaten en dan op de fiets naar het gemeentekantoor. Ik kies regelmatig voor een andere route. Gisteren was dat via KVl, vandaag via Westend.

08.30u – Op kantoor

Meteen een kort overleg met de andere wethouders (Jan de Laat en  Peter Smit). Zo weten we van elkaar wat er speelt en of er bijzonderheden zijn. Zeker omdat we op verschillende onderwerpen duo-wethouderschap hebben.

09.00u – Workshop nieuwe privacywetgeving

De nieuwe privacywetgeving (AVG) is een belangrijk onderwerp binnen onze gemeente. Om goed op de hoogte te blijven, hebben we verschillende verplichte workshops voor alle medewerkers van de gemeente. Dus ook voor mij. Zo zorgen we ervoor dat we de wet goed blijven uitvoeren.

11.00u – Verkeer, verkeer, verkeer

Als verkeerswethouder ben ik door de verkeersdeskundige bijgepraat over het grote aantal verkeersprojecten in onze gemeente. Na ruim 2 uur een beetje op de hoogte van wat er speelt in Oisterwijk op het gebied van infrastructuur. Ongelooflijk wat een berg werk dat ook nog eens direct onze leefbaarheid beïnvloedt.

Daarna overleg met de brandweercommandant vanwege de regelmatig gesloten spoorwegovergangen. We kijken samen wat de brandweer kan betekenen rondom de veiligheid wanneer de spoorbomen langdurig gesloten blijven. Volgende week heb ik overleg met ProRail.

14.30u – Pauze

Nou ja, pauze… ik heb een uurtje de tijd om mijn mails te lezen en te beantwoorden voordat ik naar mijn volgende overleg moet.

15.30u – Parkeren op KVL

Overleg met verkeerskundige en de projectleider KVL over parkeren en verkeersveiligheid. Er komen nogal wat signalen vanuit de wijk, dus we bespreken de mogelijkheden op KVL.

16.30u – Inlezen en voorbereiden

Voorbereiden voor morgen. Dat betekent vooral alle stukken lezen voor mijn afspraken morgen.

18.00u – naar huis

Vanavond een vrije avond. Die zijn schaars, dus geniet ik er extra van. Eerst gezellig met mijn gezin eten en daarna met mijn vrouw naar de bioscoop. We zijn echte filmliefhebbers en hebben dan ook een abonnement. Om 23.30 uur zit mijn dag erop. Hond uitlaten en lekker slapen!

Deel Heukelomseweg 4 weken volledig afgesloten voor autoverkeer

Van maandag 10 september tot en met vrijdag 5 oktober wordt de Heukelomseweg vanaf de overweg bij de Tilburgseweg tot Hoog Heukelom volledig afgesloten voor autoverkeer. In die periode vinden werkzaamheden plaats voor aanpassing van de kruising Wim van Baaststraat – Heukelomseweg.

Op maandag 27 augustus starten we met de aanpassing van de kruising Wim van Baaststraat – Heukelomseweg voor de ontsluiting van de wijk Pannenschuur via de Heukelomseweg. In totaal gaat dit 6 weken duren. De Heukelomseweg wordt gedurende 4 weken volledig afgesloten. Omwonenden kunnen te allen tijde hun woning bereiken tijdens de werkzaamheden.

Waarom volledige afsluiting?

We kiezen voor 4 weken volledige afsluiting omdat dat veiliger is voor alle weggebruikers en voor de wegwerkers. Bovendien is het werk bij een volledige afsluiting sneller klaar waardoor de overlast minder lang duurt. Als alles volgens planning verloopt, zijn we klaar op vrijdag 5 oktober.

Omleidingsroute

Tijdens de afsluiting zorgen we voor een omleidingsroute. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de afsluiting wel gebruik maken van de Heukelomseweg. Als de Heukelomseweg is afgesloten, verwijderen wij de betonblokken in de Kapelaan Sleegersstraat en de Langvennen-Zuid. Bewoners uit deze buurt kunnen dan via die route de wijk in- en uitrijden.

Overige verkeersaanpassingen

Zodra de werkzaamheden aan de Wim van Baaststraat – Heukelomseweg klaar zijn, starten we in de Gerard van der Lindenstraat met het aanleggen van een verkeersdrempel en plateau. We starten dan ook op 3 locaties met de aanleg van verzinkbare palen (hoek Langvennen Noord – Willy van Breemenstraat, hoek Langvennen Zuid – Mark van de Snepscheutstraat en hoek Gerard van der Lindenstraat – Kapelaan Sleegersstraat).

In de Wim van Baaststraat worden de reeds aanwezige plateaus nog verhoogd.

Heeft u vragen?

Voor het laatste nieuws kunt u onze website www.oisterwijk.nl en/of onze social media in de gaten houden (facebook: @gemeenteoisterwijk, twitter @gem_oisterwijk). Heeft u toch nog vragen? Neem dan contact op met Fred Robbe, projectleider van de gemeente Oisterwijk. Hij is bereikbaar via 013-5291311 of per e-mail: fred.robbe@oisterwijk.nl.