Gemeenteberichten week 30 en 31 2018

Omgevingsvergunningen week 30

Aangevraagd

 • Laan van KVL 51, 73, 75 en 77, Schaverij 9, 16, 20 en 36 in Oisterwijk uitbreidingsopties voor diverse woningen
 • Pannenschuurlaan 260 Oisterwijk, het uitbreiden van de bestaande schuur in de hoogte
 • Heusdensebaan 94 Oisterwijk, het kappen van een lindeboom
 • Oisterwijkseweg 76 Moergestel, het verbouwen van een woonhuis
 • Postelstraat 6 Moergestel, het bouwen van een garage en overkapping
 • Broekzijde 29 Moergestel, het kappen van 2 berken, 2 populieren en 2 eiken
 • Oisterwijksebaan Heukelom, het kappen van 42 bomen langs het fietspad
 • Kerkstraat 61 Oisterwijk, het bouwen van een carport aan de achterzijde
 • Tilburgseweg 57 Moergestel, het bouwen van een bijgebouw
 • Tilburgseweg 57 Moergestel, het bouwen van een bijgebouw met zwembad

Verleend

 • Gemullehoekenweg 121 Oisterwijk, het bouwen van een zwembad
 • Weiland aan de Fransebaan Oisterwijk, het kappen van 4 eiken
 • Hoogstraat 94 Oisterwijk, het vervangen van de bestaande achteraanbouw van een woonhuis
 • Burg. Verwielstraat 41 Oisterwijk, het renoveren van een woonhuis

Verlengd

 • De Lind 14 Oisterwijk, het vernieuwen van het gedeelte achter de bestaande gevel

Opheffing bouwstop

 • Gemullehoekenweg 121, Oisterwijk, Het bouwen van een zwembad

Omgevingsvergunningen deze week

Aangevraagd

 • Heusdensebaan 111 Oisterwijk, het herinrichten van de bestemming
 • Wim van Baaststraat 1 (kavel 127) Oisterwijk, het bouwen van een woonhuis
 • Prinses Marijkestraat 53 Oisterwijk, het plaatsen van dakkapellen
 • Moergestelseweg Oisterwijk, het kappen van 20 essen.

Verleend

 • Coolhof 11 Moergestel, het verbouwen van een woonhuis
 • Sprendlingenstraat 40 Oisterwijk, het verbouwen van een pand tot bedrijfsverzamelgebouw
 • Sportlaan 12 in Oisterwijk, het bouwen van een sporthal met zwembad
 • De Lind 30 E Oisterwijk, het slopen van een gedeelte van een pand in het beschermd stads- en dorpsgezicht
 • Mgr. Verhoevenlaan 36 in Oisterwijk, het verbouwen van een bedrijfsruimte tot een woning
 • Burgemeester Suyslaan 27 Oisterwijk, het vervangen van het dak en het vergroten van een dakkapel en het plaatsen van een dakkapel

Verlengd

 • Tilburgseweg 57 Moergestel, het bouwen van een woonhuis en het aanleggen van een inrit
 • Sportlaan 2 Oisterwijk, het uitbreiden van de rijhal van de manege

Bestemmingsplannen

 • Ontwerpbestemmingsplan Korenkwartier, Schoolstraat Moergestel

Vergunning evenementen en horeca week 30 en 31

 • Aan Gilde Sint Joris voor het houden van een Wildconcours op 28 oktober 2018 in en rond tent op de parkeerplaats en het voetbalveld van partycentrum ’t Draaiboompje aan de Hild in Moergestel
 • Aan Stichting Jeugdvakantiewerk Moergestel voor het houden van de Jeugd Vakantie Week in en rondom Moergestel met als uitvalbasis de Bosstraat in Moergestel op 13, 14 15, 16 en 17 augustus
 • Aan Rooms Katholieke Sportvereniging “Taxandria” Afdeling Showband het houden van jaarmarkt Oisterwijk op 29 juli in het centrum (De Lind Noord, De Lind Zuid, Lindeveld en de Dorpsstraat) in Oisterwijk
 • Voor het organiseren van een buurtfeest op 8 september in de Berkenlaan Oisterwijk

Melding

 • Door Buurtvereniging Poapenlaand voor het organiseren van een straatfeest op 15 september in de Pastoor Müskenshof in Moergestel
 • Door Stichting Wijkorganisatie Pannenschuur voor het organiseren van rommelmarkten in het wijkgebouw van wijkvereniging Pannenschuur, aan de Lavendel 9 in Oisterwijk op 16 september, 21 oktober, 25 november, 16 december, 20 januari, 17 februari en 17 maart
 • Door KVL West Fase 2 voor het organiseren van een burendag op 22 september in de Laan van KVL
 • Door Stichting RIBW Brabant voor het organiseren van een buurtfeest op 21 september op de parkeerplaats Jan Linthorststraat/Boy Ecurystraat in Oisterwijk
 • Voor het organiseren van een buurt BBQ op 21 september op het voetpad in de Almystraat Oisterwijk
 • Door Lavendel Amarantgroep Huisvesting voor het organiseren van de viering 12,5 jaar Lavendel op 25 augustus op de parkeerplaats voor Lavendel 17 Oisterwijk

Overige bekendmakingen

 • Toekenning straatnamen Meulenbaantje, De Zaaltje en Akkerpad voor het plangebied Landgoed Laag Heukelom

Veilig voetpad voor leerlingen Brede School Moergestel naar sporthal Stokeind

Op schooldagen lopen iedere dag groepen leerlingen van de Brede School in Moergestel naar de sporthal aan het Stokeind. Nu moet dat nog via de openbare weg.

Het voetpad is daar smal en er rijdt veel transportverkeer naar de bedrijven aan de Industrieweg. Het is belangrijk dat de leerlingen veilig van en naar de sporthal kunnen lopen. Daarom legt de gemeente een nieuwe voetgangersverbinding aan.

Veilige en kortere route

Wethouder Peter Smit is blij met de nieuwe looproute: “het is belangrijk dat kinderen veilig van en naar de sporthal kunnen. Op de route die er nu is, is goede begeleiding nodig van de school om dit te verzekeren. Met de nieuwe route zorgen we ervoor dat de kinderen via een kortere én veiligere weg lopen. De looproute die we voor ogen hebben, is ontstaan in overleg met Stichting Boom, Park Stanislaus, de Brede School, Waterschap De Dommel en Camping De Bosfazant. Een mooi resultaat!”

Geen openbaar voetpad

Het voetpad loopt deels over het terrein van Park Stanislaus, Waterschap De Dommel en Camping De Bosfazant. De eigenaren hebben toestemming gegeven om gebruik te maken van hun grond. Omdat het voetpad voor een deel op het terrein van Camping De Bosfazant ligt, is het pad niet helemaal openbaar. Het deel op de camping krijgt aan beide kanten een afsluitbare poort.

Stichting Taxus Taxi heeft doelstelling 2018 bijgesteld

De vraag naar chemotherapieën is groter geworden. Daarom heeft de Stichting Taxus Taxi haar doel bijgesteld. Namelijk voldoende taxussnoeisel inzamelen voor 3500 behandelingen. Eerder was het einddoel 2700 behandelingen.

Het inzamelseizoen is nu ongeveer op de helft en er is al voor 1700 therapieën snoeisel binnengekomen. Maar de stichting merkt ook dat het aantal ophaalverzoeken minder wordt. Dus om het doel van 3500 chemotherapieën te halen, roept Taxus Taxi iedereen op om vooral te blijven snoeien.

Ophalen snoeisel

De Taxus Taxi rijdt nog tot ongeveer eind augustus. Snoeisel kun je aanbieden vanaf 1 volle kruiwagen of een half gevulde Taxus Taxi Tas. Maak een ophaalafspraak via www.taxustaxi.nl/afspraak. Een Taxus Taxi Tas is verkrijgbaar bij onder andere Den Ouden, Intratuin, Boerenbond en Welkoop. Kijk voor meer informatie op www.taxustaxi.nl.

Productiefout in paspoorten en identiteitskaarten

5000 paspoorten en identiteitskaarten die tussen 1 april en 30 juni zijn uitgegeven hebben een productiefout. Iedereen die in maanden april, mei en juni een reisdocument ontving, heeft een brief gekregen van de overheid.

Het gaat om paspoorten en identiteitskaarten waarvan het serienummer eindigt op 03. 1 van de elektronische echtheidskenmerken werkt misschien niet. Je kunt zelf jouw reisdocument nakijken met een speciale gratis app van het ministerie van Binnenlandse Zaken: BZK-ID. De app is alleen beschikbaar voor Androidtelefoons en staat in de Google Playstore.

Ook is het mogelijk om jouw paspoort of identiteitskaart op het gemeentekantoor na te laten kijken. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Gewoon op reis

Ook al heeft jouw paspoort of identiteitsbewijs een productiefout, je kunt er toch gewoon mee op reis. Het kan wel zijn dat het document niet werkt bij een elektronische grenscontrole. In dat geval doe je de controle via de normale grenscontrolebalie of grensbewaker.

Paspoort of identiteitskaart vervangen

Heeft jouw paspoort of identiteitskaart een productiefout? Je mag het document dan gratis vervangen. Maak hiervoor een afspraak bij de gemeente.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website www.rijksoverheid.nl.

Koop je eigen windmolen

Investeren in windenergie? Dat kan! DEC-Oisterwijk bouwt samen met 10 andere energiecoöperaties 4 windmolens op het terrein van De Spinder in Tilburg. Jij kunt mede-eigenaar worden van een windmolen. De startinleg is €250,-.

Het nieuwe windpark produceert straks voor 7.500 huishoudens stroom. Als je meedoet, koop je 1 of meerdere ‘Spinderdelen”. Deze kosten €250.- euro per deel. De looptijd is 20 jaar. In die periode krijg je ieder jaar een klein bedrag terug. Afhankelijk van de prijzen voor elektriciteit en de hoeveelheid wind verdien je in totaal tussen de €538,- en €630,-. Een deel van de opbrengst wordt geïnvesteerd in het verduurzamen van de regio.

Meedoen kan alleen als je lid bent van een energiecoöperatie. Voor Oisterwijk is dat dus DEC-Oisterwijk. Kijk voor meer informatie op de website www.dec-oisterwijk.nl/spinderwind of op de website www.spinderwind.nl. Inschrijven voor het windpark kan tot 31 augustus. Maar let op: op = op.

Jaarafrekening Brabant Water 2017

Sinds 1 januari 2018 betaalt u de rioolheffing en afvalstoffenheffing rechtstreeks aan de gemeente. U betaalt daarvoor geen voorschot meer aan Brabant Water. In 2017 was dit nog wel het geval.

Daarom ontvangt u binnenkort een jaarafrekening van Brabant Water over het tweede gedeelte van 2017. Hierop staat het uiteindelijke verbruik over 2017 en ziet u het definitieve bedrag voor dat deel van de rioolheffing en afvalstoffenheffing. Het kan dan zijn dat u nog bij moet betalen of geld terugkrijgt. Woont u in Oisterwijk of Heukelom dan krijgt u de jaarafrekening in juli. Woont u in Moergestel dan krijgt u de jaarafrekening in augustus.

Vragen

Heeft u vragen over deze jaarafrekening of belastingen, kijk dan op oisterwijk.nl/belastingen of neem contact op met de gemeente via (013) 529 13 11.

Heukelom krijgt 3 nieuwe straten

Meulenbaantje, De Zaalt en Akkerpad. Zo gaan de 3 nieuwe straten in Heukelom heten. De straten liggen in het nieuw te ontwikkelen gebied ‘Landgoed Laag Heukelom’.

In het gebied worden straks woningen gebouwd. Reden dus om alvast straatnamen vast te leggen. Bijzonder detail is dat de namen zijn aangedragen door de Heemkundekring De Kleine Meijerij. De namen hebben zelfs een zekere historische waarde. De Heemkundekring heeft onderzoek gedaan naar het gebied op basis van oude kadastrale gegevens. Daarnaast is navraag gedaan bij de oudere inwoners van het gebied om te kijken of de (nu nog) paden in de volksmond ook een naam hadden.

Meulenbaantje

Meulenbaantje was het pad naar de Oisterwijkse molen, nu is dat de Kerkhovense molen. De straat komt tussen de Laag Heukelomseweg 11 en de Oisterwijksebaan.

De Zaalt

De Zaalt is afgeleid van de naam van een veld in het gebied. De naam blijkt al eeuwenoud te zijn. Deze straat komt tussen de Laag Heukelomseweg 7 en Oisterwijksebaan 5.

Akkerpad

Akkerpad stamt af van ‘Akkerken’ ook een veld in het gebied. De straat is straks de verbinding tussen Meulenbaantje en De Zaalt.

Energie besparen terwijl je op vakantie bent

Wist je dat zelfs als je op vakantie bent, je toch geld kunt besparen op je energierekening? We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.

 • Weleens van sluipverbruik gehoord? Alle stekkers die standaard in een stopcontact zitten, verbruiken stroom. Ook al staat het apparaat niet aan. Trek dus voor je op vakantie gaat alle stekkers van computers, tv’s, opladers en koffiezetapparaten uit het stopcontact
 • Goed voor een aparte vermelding: de boiler in je keukenkastje. Dat is een verborgen energievreter die tijdens je vakantie makkelijk uit kan
 • Eet je koelkast leeg. Of bijna leeg en neem wat je nog over hebt mee op vakantie of geef het weg. Dan kun je daar ook de stekker uit trekken. Nog beter is het als het je ook lukt je vriezer en/of koel-vriescombinatie leeg en ontdooid achter te laten. Zet de deur van je koelapparatuur wel op een kier tot je terug bent en de boel weer inschakelt, anders krijg je schimmelvorming
 • Lichten laten branden om inbrekers om de tuin te leiden? Prima, maar 24 uur per dag is niet nodig. Vraag je buren om ’s avonds een lamp aan te doen, of gebruik een tijdschakelaar. En gebruik LED verlichting

Blauwalg in het Klompven en Groot Kolkven

In het Klompven en het Groot Kolkven is blauwalg aangetroffen door Waterschap De Dommel. Bij de vennen staan waarschuwingsborden.

Zodra bij een volgende meting geen blauwalg meer gevonden wordt, haalt het waterschap de borden weg.

Klachten
Op de website www.dommel.nl van het Waterschap staat een overzicht van alle locaties met blauwalg. Blauwalg kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Van het zwemmen in water besmet met blauwalg kunt u huidirritaties krijgen als jeuk en rode vlekken. Slikt u het water per ongeluk in, dan kunt u last krijgen van maag en darmen. Ook honden kunnen beter niet in besmet water zwemmen. Het waterschap raadt vissen in besmet water af.