Gemeenteberichten week 25 2018

Kermis Programma Moergestel 2018 

Veteranendag Hart van Brabant op 27 oktober

De Nederlandse Veteranendag is officieel op 30 juni. Op die dag bedankt heel Nederland haar veteranen (ruim 11.000) voor hun inzet in dienst van vrede en veiligheid. Op 27 oktober viert Stichting Veteranen Hart van Brabant veteranendag.

Ook het gemeentebestuur dankt alle veteranen voor hun inzet en wenst hen alvast een hele fijne dag toe.

Waardering

Zoals gebruikelijk wordt ook dit jaar de Veteranendag Hart van Brabant georganiseerd. Een dag waarop de deelnemende gemeenten Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Dongen hun waardering en respect tonen aan de veteranen uit hun gemeente.

27 oktober

Al sinds enige jaren organiseert de Stichting Veteranen Hart van Brabant dit evenement namens de deelnemende gemeenten. De regionale veteranendag zal dit jaar plaatsvinden op 27 oktober in de gemeente Gilze en Rijen. Noteer deze datum dus alvast in uw agenda!

Kom ook

Alle veteranen uit de gemeente Oisterwijk worden op 27 oktober van harte uitgenodigd voor de Veteranendag. Ook dit jaar zijn hun partners van harte welkom.

Update ontsluiting Pannenschuur  via Heukelomseweg

Op dit moment bereiden we de aanpassing van de kruising Wim van Baaststraat/ Heukelomseweg voor. De start van de werkzaamheden staat voorlopig gepland vanaf week 37. De Heukelomseweg wordt vanaf de start van de werkzaamheden gedurende vier weken helemaal afgesloten voor verkeer (week 37 t/m 40). Hiervoor is gekozen vanwege de verkeersveiligheid voor weggebruikers en werknemers. We zorgen voor een omleidingsroute voor al het verkeer.

Overige werkzaamheden

De plateaus in de Wim van Baaststraat worden ook in de genoemde vier weken verhoogd. Meteen aansluitend aan die vier weken, in week 41 en 42, zullen de overige verkeersremmende maatregelen en het plaatsen van de verzinkbare palen plaatsvinden.

Planning

Omdat we in dit project samenwerken met verschillende partijen (Rijkswaterstaat, aannemer, leverancier verkeersvoorzieningen e.d.) is veel afstemming nodig. Zodra de definitieve planning bekend is, of de bovengenoemde voorlopige planning wijzigt, informeren wij u hierover. Hou daarvoor de Nieuwsklok en onze Social Media-kanalen in de gaten. Direct aanwonenden informeren wij per brief als de definitieve planning bekend is.

“Uncharted Funhouse: een huis vol verrassingen in Moergestel en Oisterwijk”

Vorig jaar stond hij al in Moergestel. En dit jaar ook in Oisterwijk: de Uncharted Funhouse van Duncan Kabalt. Duncan heeft het Funhouse vijf jaar geleden nieuw laten ontwikkelen. Wij willen hier natuurlijk alles over weten.

Uncharted Funhouse, wat is dat voor een attractie?

“De naam zegt het al: het is een huis vol plezier. Je begint met loopplanken over water, daarna ga je naar binnen en kom je diverse obstakels tegen. Je gaat steeds hoger totdat je op de derde etage een prachtig uitzicht hebt over de kermis. Je staat dan op zo’n 9 meter hoogte. Met een glijbaan ga je daarna weer naar beneden.”

Je hebt deze attractie zelf laten ontwikkelen. Hoe is dat gegaan?

“Ik wilde een attractie hebben waarin jongeren zich herkennen. Ik ben toen gaan nadenken wat jongeren zou aanspreken. Uiteindelijk heb ik dit Funhouse bedacht aan de hand van spelletjes voor de Playstation.”

Is dit je eerste attractie?

Duncan: “Nee. Ik kom uit een echte kermisfamilie. Mijn ouders hebben elkaar op de kermis ontmoet en hebben altijd op kermissen gestaan met schietvermaak en snoepkramen. Vanaf mijn 21e had ik een gokkraam. Vijf jaar geleden ben ik daarmee gestopt en ging ik verder met dit Funhouse.”

Waarom kom je dit jaar graag naar Moergestel en Oisterwijk?

“Ik heb al vanaf mijn jeugd, toen ik hier op een internaat zat, een band met Brabant. De sfeer is gemoedelijk en de Brabanders zijn echte kermisliefhebbers. Ik vergelijk het altijd met carnaval. De kermis leeft hier echt. Vorig jaar heb ik genoten van de gezelligheid in Moergestel. Dit jaar hoop ik daar weer veel mensen terug te zien en ik kijk uit naar de kermis in Oisterwijk. Tot dan!”

ProRail werkt aan bovenleiding bij overweg Heukelom

Van vrijdag 29 juni 23.00 uur tot en met maandag 2 juli 06.00 uur werkt ProRail aan de bovenleidingen op het spoor tussen viaduct Bosscheweg in Tilburg en de overweg Heukelomseweg in Oisterwijk. Hierdoor kan er tijdelijk geluidshinder zijn of kunnen omwonenden last hebben van de bouwverlichting. Er rijden ook minder treinen: plan uw treinreis daarom via www.nsl.nl Vragen over de werkzaamheden? Kijk op www.prorail.nl/contact.

Op vakantie en u heeft een uitkering? Even melden bij de gemeente!

Zorg dat u de melding uiterlijk 4 weken voordat uw vakantie start bij de gemeente binnen is. U kunt uw vakantie melden via het formulier op oisterwijk.nl/vakantieregels.

Op vakantie naar het buitenland? Houd er dan rekening mee dat u maximaal 28 dagen per kalenderjaar naar het buitenland mag gaan met behoud van uw uitkering. Als u terug bent van vakantie meldt u zich binnen 1 werkdag persoonlijk bij de gemeente.

Meer weten? Kijk op oisterwijk.nl/vakantieregels of bel (013)529 13 11.

Spreekuur college: maak een afspraak

Wilt u iemand van het college spreken? Bel dan voor een afspraak met (013) 529 13 11. Geef duidelijk aan dat u voor het spreekuur belt en wat het onderwerp van gesprek is. U kunt dan rekenen op een goed voorbereid gesprek dat bovendien vrij snel kan worden ingepland. Het spreekuur is bedoeld voor gesprekken van maximaal 15 minuten.

Buxus naar de milieustraat? Verpakken in plastic

De buxusrups heeft flink om zich heen gegrepen in onze gemeente. Veel inwoners willen daarom af van hun aangevreten buxussen. Buxus inleveren bij de Milieustraat? Zorg dan dat u deze verpakt in plastic om verdere verspreiding van de buxusrups te voorkomen. Dit mogen gewoon vuilniszakken of containerzakken zijn. U gooit de buxussen in plastic bij het restafval, niet bij het groenafval.

Verloren of gevonden? Kijk op www.verlorenofgevonden.nl

Iets kwijt of juist iets gevonden? Voortaan meldt u dit heel eenvoudig zelf via www.verlorenofgevonden.nl 

Paspoort of rijbewijs klaar? De gemeente stuurt een sms

Vraagt u een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs aan bij de gemeente? Dan kunt u voortaan uw telefoonnummer doorgeven. Ligt uw document klaar, dan stuurt de gemeente een sms. Hoeft u er zelf niet meer aan te denken.

Onafhankelijke vertrouwenspersoon

Krijgt u hulp vanuit de gemeente in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? Maar bent u van mening dat de gemeente niet goed met u omgaat of heeft u een klacht? Dan kunt u terecht bij Wmo-vertrouwenspersoon Ria de Die. Ria is telefonisch bereikbaar via (06) 199 75 205 of per mail via r.dedie@hetlsr.nl.

Koopzondag

Winkelen op zondag? Kijk op www.oisterwijk.nl/koopzondag voor alle koopzondagen in Oisterwijk, Moergestel en het buitengebied.

Werk aan weg

Kijk voor actuele wegwerkzaamheden in de gemeente op www.oisterwijk.nl/wegwerkzaamheden.

Maak je buurt veiliger

Je kunt zelf veel doen om jouw buurt veiliger te maken. Kijk voor meer informatie op www.oisterwijk.nl/buurtpreventie.

NEE-NEE-sticker en NEE-JA-sticker

PROGRAMMA KERMIS MOERGESTEL

29 JUNI T/M 3 JULI 2018

Vrijdag 29 juni 17.00-01.00 uur Openingsactie van 17.00-17.30 uur

gratis in vele attracties

Zaterdag 30 juni 13.00-01.00 uur Golden ticket

Zondag 1 juli 13.00-24.00 uur Golden ticket

Maandag 2 juli 14.00-24.00 uur Kindermiddag: van 15.00-17.00 uur

met schminkster en ballonartiest

Golden ticket

Kortingsbonnendag

Dinsdag 3 juli 14.00-24.00 uur Golden ticket

KortingsbonnendagMaandag 2 juli 14.00-24.00 uur Kindermiddag: van 15.00-17.00 uur

Vind jij de Golden tickets tijdens de kermis in Moergestel?

Van zaterdag tot en met dinsdag verstoppen we elke dag op de Moergestelse kermis een Golden Ticket. Via Facebook krijg je vanaf 14:00 uur aanwijzingen over de locatie/attractie waar het Golden Ticket verstopt ligt. Je krijgt maximaal 3 aanwijzingen per dag. Vind jij het Golden Ticket? Dan win jij gratis tickets en kermismuntjes voor alle attracties op de kermis. Geen enkele hint missen? Like en volg de kermis: facebook.com/kermisMoergestelOisterwijk

Bereikbaarheid Moergestel tijdens de kermis

Van vrijdag 29 juni  17.00 uur tot en met dinsdag 3 juli is het kermis in Moergestel. Dit jaar is het St. Jansplein de locatie. Op woensdag 27 juni starten de opbouwwerkzaamheden van de eerste attracties. De kermis wordt woensdag 4 juli weer afgebroken. Dit betekent dat van woensdag 27 juni tot en met woensdag 4 juli het gehele St. Jansplein is afgesloten voor het (doorgaande) verkeer.

Verplaatsen weekmarkt

Daarnaast wordt op vrijdag 29 juni, zoals gebruikelijk, de weekmarkt verplaatst naar de Kloosterlaan. Hiervoor wordt ook de Kloosterlaan afgesloten voor doorgaand verkeer en wordt verkeer geleid via de Boonhofstraat-Herengoedstraat-Oirschotseweg en andersom.

Onderwerpen college 12 juni

 • Verkoopbesluit BPD t.b.v. 5 PO (Particulier Opdrachtgeverschap) kavels KVL
 • Ontwerpwijzigingsplan Oirschotseweg 76 Moergestel

Omgevingsvergunningen

Aangevraagd

 • Burgemeester Suyslaan 27 Oisterwijk, het vervangen van het dak en het vergroten en het plaatsen van een dakkapel
 • Burg. Verwielstraat 41 Oisterwijk, het renoveren van een woonhuis
 • Oirschotseweg 30 Moergestel, het kappen van een notenboom

Verleend

 • Moergestelseweg 52 Oisterwijk, het vervangen van de rieten dakbedekking
 • Lindeplein 8 Oisterwijk, het plaatsen van een geurfilterkast
 • Veldweg 6 Oisterwijk, het bouwen van een overkapping voor de zoutstrooiers
 • Rietstraat 3 Oisterwijk, het wijzigen van de voorgevel
 • Industrielaan 2 Oisterwijk, het uitbreiden/koppelen van bestaande hallen en het aanleggen van loading docks
 • Kollenburgsebaan 11A Oisterwijk, het herbouwen van een boerderij
 • Dommel 57 Oisterwijk, het verbouwen van de woning

Verlengd

 • Pannenschuurlaan 42 Oisterwijk, het verplaatsen van de voordeur en het plaatsen van een nieuw kozijn

Vergunning evenementen en horeca

 • Aan SEC eten en drinken Oisterwijk voor het organiseren van het Filmplein op 1, 8, 15, 22 augustus van 20.00 – 0.00 uur op het Lindeplein in Oisterwijk

Melding

 • Voor het organiseren van een garagesale in de wijk Waterhoef op zondag 2 september van 10.00 – 16.00 uur
 • Voor het organiseren van ‘pimp my car’ op het speelplein en parkeerplaats van de Scouting aan de Sportlaan 3b op vrijdag 22 juni van 19.00 -21.30 uur

Bestemmingsplannen:

 • Ontwerpwijzigingsplan Oirschotseweg 76, Moergestel
 • Ontwerpbestemmingsplan Parapluplan Parkeren