Gemeenteberichten week 14 2019

Onderwerpen college

 • Raadsinformatiebrief werkgroep Sonman
 • Concept-reactienota zienswijzeprocedure herindelingsontwerp
 • Bestemmingsplan Plattelandswoning Heikant 2
 • GHO Programmaplan implementatie Omgevingswet
 • Aanvulling principemedewerking Ruimte voor Ruimte ontwikkeling Kerkhovenbaan / Molenbaan
 • Pilot over de inzet van kippen bij een boomkwekerij
 • Verzoek herinrichting perceel Heusdensebaan 111 te Oisterwijk
 • Raadsinformatiebrief Maatpact Regio Hart van Brabant
 • Subsidieverlening 2019: gecorrigeerde beschikkingen
 • Subsidieregeling Stadspromotie 2019

Omgevingsvergunningen

Aangevraagd

 • Burg. Canterslaan 9 Oisterwijk, het aanbouwen van een erker.
 • Lindeplein nabij de Lind zuidwest Oisterwijk, het aanpassen van de bestrating.
 • Vennelaan 2 A Oisterwijk, het kappen van een rotte wilg.
 • Heuvelstraat 5A Moergestel, het bouwen van een woonhuis.
 • Kloosterdreef 4 Moergestel, het kappen van 4 Amerikaanse eiken, 1 beuk, 1 cypres en 1 esdoorn.
 • Molenstraat 5 Oisterwijk, vervangen van het dak en het plaatsen van zonnepanelen.
 • Wim van Baaststraat 3 Oisterwijk, het plaatsen van een tijdelijke unit.

Verleend

 • Kivitslaan 11 Oisterwijk, het plaatsen van een tijdelijke woonunit.
 • Luxemburgstraat 11 Oisterwijk, het uitbreiden van het bestaande pand.
 • Schout Van Engelenstraat 6 Oisterwijk, het verbouwen van een bestaande woning en bijgebouw.
 • Burg. Verwielstraat 8-8A Oisterwijk, het verbouwen en splitsen van 1 naar 4 appartementen.
 • Gaspeldoornstraat 19 Oisterwijk, het verbouwen van een woonhuis.

Verlengd

 • Zoom 71-73 Oisterwijk, het plaatsen van een afdak.

Vergunningen evenementen horeca

 • Aan Taxandria Atletiek voor het houden van Ekiden op zaterdag 22 juni 2019 van 11.00 uur tot 18.00 uur, Vennelaan in Oisterwijk
 • Aan Stichting Wielerronde Moergestel voor het houden van ATB cross op zondag 16 juni 2019 van 09.00 uur tot 17.00 uur in bossen en weilanden gelegen aan de Zandstraat in Moergestel.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

 • In verband met de menwedstrijden 2019 in Heukelom is afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers:
  • Baaneind op 6 en 7 april van 08.00 – 18.00 uur
  • Eenrichtingsverkeer Oisterwijksebaan in Heukelom op 5 april van 09.00 – 18.00 uur
  • Eenrichtingsverkeer Laag Heukelomseweg (noordelijk gedeelte) op 7 april van 08.00 – 18.00 uur
  • Parkeerverbod Laag Heukelomseweg vanaf Oisterwijksebaan t/m Baaneind

Tips om te besparen op verlichting

 • Vervang gloeilampen en halogeenlampen door ledverlichting; start met lampen die vaak aan zijn en veel licht geven. Daar is de meeste energie te besparen.
  • Maak optimaal gebruik van daglicht in je huis, dan hoeven je lampen minder vaak aan.
  • Doe lampen uit als je een ruimte verlaat (ook als dat kort is). Laat ook ledlampen en buitenlampen niet onnodig aan.

Duurzaam op de fiets!

Altijd wind mee! De elektrische fiets maakt fietsen comfortabeler. Bovendien is de fiets een duurzaam, milieuvriendelijk en handig alternatief voor autoritten naar de supermarkt, de sportschool of het kantoor.

Met een elektrische fiets overbrug je makkelijker lange afstanden. De kilometers die je met de elektrische fiets aflegt, zijn dertig keer minder milieubelastend dan die met de auto. En: een elektrische fiets is veel goedkoper in gebruik dan de auto. 

4 tips voor de elektrische fiets:

 1. Vraag de verkoper van de elektrische fiets hoe ver je met een accu kunt fietsen. Natuurlijk hangt dit wel af van de omstandigheden zoals wind en hellingen. Bij koud weer presteert de accu minder.
 2. Begin met fietsen in een lage versnelling en schakel pas als je op snelheid bent door naar een hogere versnelling. Dan rij je zuiniger en maak je meer kilometers op een volle accu.
 3. Laad de accu van de fiets liefst op bij kamertemperatuur en laad de accu telkens helemaal vol. Laden duurt twee tot acht uur, afhankelijk van hoe leeg hij was.
 4. Doe je jouw fiets weg en kun je hem niet tweedehands verkopen of inruilen? Lever de accu dan apart in, zodat deze gerecycled kan worden.

Milieuvoordeel van de elektrische fiets

Op een elektrische fiets trap je zelf, maar een elektrisch motortje levert daarbij extra kracht. Je veroorzaakt met een elektrische tweewieler geen uitstoot op de plaats waar je rijdt. Dat is goed voor de luchtkwaliteit in stedelijke gebieden. Wel is er uitstoot bij het opwekken van de elektriciteit voor de accu van de fiets. Maar, een elektrische fiets veroorzaakt maar 3 procent van de CO2-uitstoot van een gemiddelde auto!

Een nieuw veld voor Roef!

We zijn niet alleen bezig op sportpark Den Donk. Ook aan het honkbalveld bij Roef wordt hard gewerkt! Naar verwachting is het veld begin april klaar. Foto’s van Honk- en Softbal Roef Moergestel

Kinderkopjes bij kapel aan Moergestelseweg

Stichting Vrienden St. Jan beheert de kapel aan de Moergestelseweg. De stichting kwam enige tijd geleden met het verzoek aan de gemeente om samen te kijken of het mogelijk is een stukje grond bij de kapel te verharden met kinderkopjes. Inmiddels heeft de gemeente het weggetje aangelegd. De stichting is er blij mee, wat vind jij ervan?

Leuningen opgeknapt bruggen Voorste Stroom

De gemeente geeft de bruggen over de Voorste Stroom een flinke opknapbeurt. Onderdeel hiervan is het opknappen van de leuningen. Deze hebben we tijdelijk verwijderd, opgeknapt in de werkplaats en van een nieuwe coating voorzien. De leuningen bij de Van Kemenadelaan zijn alweer teruggeplaatst. 

Geuroverlast door bemesting

Ruikt je mest? Dat kan! Het voorjaar is in aantocht en dat is de periode dat het land weer bemest wordt. Vanaf 1 februari mag dat op enkele soorten landbouwgrond. Vanaf 16 februari op alle landbouwgronden. Heb je vragen over geuroverlast? Hiervoor kun je bij de omgevingsdienst Midden- en West-Brabant terecht: (013) 206 05 00.

Verloren of gevonden? Kijk op www.verlorenofgevonden.nl

Iets kwijt of juist iets gevonden? U meldt dit heel eenvoudig zelf via www.verlorenofgevonden.nl

Onafhankelijke vertrouwenspersoon

Krijgt u hulp vanuit de gemeente in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? Maar bent u van mening dat de gemeente niet goed met u omgaat of heeft u een klacht? Dan kunt u terecht bij Wmo-vertrouwenspersoon Ria de Die. Ria is telefonisch bereikbaar via (06) 199 75 205 of per mail via r.dedie@hetlsr.nl.

Werk aan weg

Kijk voor actuele wegwerkzaamheden in de gemeente op www.oisterwijk.nl/wegwerkzaamheden.

Maak je buurt veiliger

Je kunt zelf veel doen om jouw buurt veiliger te maken. Kijk voor meer informatie op www.oisterwijk.nl/buurtpreventie.

NEE-NEE-sticker en NEE-JA-sticker
U wilt geen ongeadresseerde reclame en/of huis aan huis bladen in uw brievenbus. Haal dan gratis de NEE-NEE-sticker of de NEE-JA-sticker op bij het gemeentekantoor.

Vraagpunt Oisterwijk
Heeft u vragen over bijvoorbeeld bijzondere bijstand, hulp bij schulden? Of heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren? Misschien bent u op zoek naar een maatje of juist naar vrijwilligerswerk. Voor deze en nog veel meer onderwerpen is er nu het inloopspreekuur van Vraagpunt Oisterwijk. Iedere donderdagochtend van 09.00 tot 10.30 uur in Blokshekken 3.

Sportaccommodatie huren

Wilt u een sportaccommodatie zoals een sportveld of gymzaal huren? Dan kunt u dit regelen bij de gemeente. Bel naar (013) 529 13 11 of stuur een e-mail naar verhuursportoisterwijk@oisterwijk.nl

zaterdag 27 april 2019 – Koningsdag

Uitnodiging

aan alle gedecoreerden in

Oisterwijk, Moergestel en

Heukelom

In de gemeente Oisterwijk is het een goed gebruik, dat alle personen uit Oisterwijk, Moergestel en Heukelom, die een Nederlandse Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen, gezamenlijk een toost uitbrengen met de burgemeester.

Uitnodiging

Het gemeentebestuur van Oisterwijk nodigt daarom alle (oud-)gedecoreerden uit Oisterwijk, Moergestel en Heukelom uit, om tijdens de viering van Koningsdag samen te komen voor het uitbrengen van een toost op Zijne Majesteit de Koning. Tijdens deze feestelijke gebeurtenis brengt Showband Taxandria om 11.15 uur een aubade aan alle gedecoreerden.

We ontvangen u en uw partner graag op zaterdag 27 april 2019 om

10.30 uur in het Raadhuis aan De Lind 56 in Oisterwijk.

         Update werkzaamheden Ambachtstraat en Blokshekken

Afgelopen week is het fietspad geasfalteerd. De voetgangers die de spoorwegovergang oversteken, kunnen hierdoor weer gebruikmaken van een verhard pad. Deze week gaat Brabant Water alvast nieuwe leidingen leggen ter hoogte van het nieuwe kruispunt Blokshekken-Spoorlaan. Daarna wordt de nieuwe verharding aangebracht. De extra parkeerplaatsen bij de Jumbo zijn deze week aangelegd en samen met de Jumbo wordt gekeken naar een oplossing voor het parkeren van de fietsen.

Let op: er geldt vanwege de werkzaamheden nog steeds éénrichtingsverkeer. Dat betekent dat je wel vanaf de zijde van het station richting de Jumbo en Blokshekken kunt rijden, maar niet andersom. Het éénrichtingsverkeer geldt voor alle verkeer, behalve voetgangers en fietsers, vanaf de Stationsstraat tot ongeveer de brandweerkazerne. Dit geldt niet voor vrachtwagens die komen laden en lossen bij de Jumbo en de brandweer. Zij maken gebruik van het stoplicht. 

Werkzaamheden Ambachtstraat

De werkzaamheden aan de Ambachtstraat zijn nog in volle gang. Sinds begin april kan de nieuwe parkeerplaats op het KVL-terrein (achter het EKWC) gebruikt worden door werknemers en bezoekers van het KVL-terrein. Volg de borden zodat je weet waar je moet zijn. Op het kaartje hieronder zie je waar de nieuwe tijdelijke parkeerplaats op het KVL-terrein zich bevindt.

Blijf op de hoogte van de werkzaamheden via Facebook, Twitter en via www.oisterwijk.nl/wegwerkzaamheden.

Voorverkoop abonnementen Staalbergven is begonnen!

De  voorverkoop van de abonnementen van het Staalbergven is begonnen. Koop nog tot 22 april je abonnement met korting! Dit doe je handig online, van aanvraag tot en met betaling.

Hoe werkt het:

 • Vul het formulier in via www.oisterwijk.nl/staalbergven. Je hoeft niet in te loggen met DigiD. Vul voor alle personen die een abonnement willen naam en geboortedatum in.
 • Daarna verschijnen automatisch de kosten voor het abonnement. Als in jouw geval blijkt dat je goedkoper uit bent met een gezinsabonnement, dan zie je die optie. Ook bij betaling zie je het goedkoopste abonnement.
 • Je verstuurt de aanvraag en betaalt met Ideal of creditcard.

Na de aanvraag

Je krijgt een bevestiging per e-mail. Kom je voor de eerste keer naar het Staalbergven om te zwemmen? Neem de e-mailbevestiging mee en laat deze zien aan de kassa. Je pasje ligt dan klaar. Ter plekke wordt een foto gemaakt van jou en eventuele andere gezinsleden.

Nog een pasje van vorig jaar?

Heb je je pasje van 2018 bewaard? Vul dan in het aanvraagformulier het nummer in dat rechtsonder op je pasje staat. Als je de 1e keer komt zwemmen bij het Staalbergven neem je de e-mailbevestiging én je oude pasje mee. Een foto hoeft niet meer gemaakt te worden.