Gemeenteberichten week 14 2018

Wat vindt u van de verkeersveiligheid in Moergestel?

Op woensdag 11 april organiseert de gemeente Oisterwijk een inloopavond over verkeersveiligheid en leefbaarheid in Moergestel. De gemeente wil graag weten hoe de inwoners van Moergestel daar over denken.

De afgelopen jaren heeft de gemeente verschillende onderzoeken gedaan naar de verkeerssituatie in Moergestel. Om hier een compleet beeld van te krijgen en met goede oplossingen te komen, wil de gemeente graag van de Moergestelnaren weten wat de knelpunten zijn. Het gaat dan om onderwerpen zoals:

 • Sluipverkeer
 • Oversteekplaatsen
 • Veilige routes voor fietsers
 • Verkeersdrukte
 • Landbouwverkeer door het centrum
 • Verbreding/verharding Aboomsestraat

Alle inwoners van Moergestel zijn van harte uitgenodigd om op deze avond in gesprek te gaan met de gemeente. Meld u aan via: verkeersplein@oisterwijk.nl.

Inloopavond verkeersveiligheid

 • Woensdag 11 april, 19:00 – 21:00 uur
 • Locatie: Den Boogaard, Sint Jansplein 5 Moergestel

Nieuwe raad

Donderdagavond 29 maart werd de nieuwe gemeenteraad van Oisterwijk geïnstalleerd. Met 21 raadsleden, waarvan 10 nieuwe, 9 vrouwen en 6 onder de 35 jaar, gaan ze de nieuwe raadsperiode in. En ze hebben er zin in!

Uitnodiging: alle gedecoreerden in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom

In de gemeente Oisterwijk is het een goed gebruik dat alle personen uit Oisterwijk, Moergestel en Heukelom met een Nederlandse Koninklijke Onderscheiding samen een toost uitbrengen met de burgemeester.

Het gemeentebestuur van Oisterwijk nodigt daarom alle (oud-)gedecoreerden uit Oisterwijk, Moergestel en Heukelom inclusief partner uit voor een toost op vrijdag 27 april 2018 om

12.15 uur in TILIANDER, Spoorlaan 82c in Oisterwijk.

Tijdens deze feestelijke gebeurtenis brengt Showband Taxandria om 13.00 uur een aubade aan alle gedecoreerden.

Meer parkeerplaatsen aan de Zandacker

Parkeren was een beetje een probleem in de Zandacker in Oisterwijk. Maar dat is nu opgelost. Met de hulp van inwoners uit de straat is een nieuw plan bedacht om de parkeerplaatsen beter in te richten. En dat is gelukt! Er zijn 6 nieuwe parkeerplaatsen bij gekomen én de straat is overzichtelijker en veiliger geworden.

Militaire oefening 16 – 20 april

 

De Koninklijke Landmacht houdt van 16 tot en met 20 april een militaire oefening.

De oefening is voor een training genisten van de Landmacht. Dat betekent dat militairen in een aantal groepen locaties gaan verkennen, terrein analyseren en overgangen inmeten (bijvoorbeeld bruggen). Daarbij wordt geen munitie gebruikt.

De troepen

Aan de oefening doen 40 personen en 10 wielvoertuigen mee. De militairen verplaatsen zich over bestaande wegen en paden. Het normale verkeer heeft geen last van de oefening. De oefenende troepen staan onder leiding van de Commandant 412 Pantsergeniecompagnie uit Oirschot.

Schade

Mocht er schade ontstaan tijdens de oefening, geef dit dan door aan de Sectie Claims Ministerie van Defensie, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht. Onder vermelding van: de militaire eenheid zoals kenteken voertuig, datum en tijd, plaats en soort schade. U kunt ook bellen met (030) 218 04 44 of mailen naar JVDclaims@mindef.nl.

Inleveren grof tuinafval Moergestel

Op zaterdag 14 april en zaterdag 28 april kunt u het grof tuinafval ook in Moergestel inleveren.

Grof tuinafval komt uit uw eigen tuin en past niet in uw gft-container. Grof tuinafval is: snoeiafval, takken en ander houtachtige delen met een doorsnede vanaf 3 cm of een lengte van 1 meter, bomen, heesters, struiken, stammen en stronken. U mag maximaal 2 m3 per keer gratis brengen.

Wanneer

 • Zaterdag 14 april en 28 april
 • Tijd: 09.00 – 16.00 uur

Waar inleveren

 • Bruurs Loon- en transportbedrijf, Heuvelstraat 20 Moergestel

Milieustraat

Op andere dagen kunt u het grof tuinafval naar de milieustraat in Oisterwijk brengen. Kijk op www.oisterwijk.nl/milieustraat voor de openingstijden.

Geslaagd!

Deze cursisten zijn eind maart allemaal geslaagd voor de cursus Digisterker. Tijdens de cursus leer je hoe je online zaken doet met de overheid en hoe je beter omgaat met computers. De cursus is voor iedereen van 18 jaar en ouder. Kijk voor meer informatie op www.seniorweb.nl/oisterwijk. De cursus is tot stand gekomen in samenwerking met de Bibliotheek Midden-Brabant en de gemeente Oisterwijk

Al gehoord van het declaratiefonds?

Heb je weinig geld, maar wil je wel graag een keer iets sportiefs of cultureels doen? De gemeente heeft het zogenoemde ‘declaratiefonds’. Via dit fonds krijg je een bijdrage om toch een keer naar het theater, sportles, de film of gewoon een dagje weg te gaan. Meer weten over het declaratiefonds en of jij er recht op hebt? Kijk op www.oisterwijk.nl/declaratiefonds.

Voorverkoop abonnementen Staalbergven vanaf 9 april

Op maandag 9 april begint de voorverkoop van de abonnementen van het Staalbergven. Dit doet u online, van aanvraag tot en met betaling. De voorverkoop is tot en met 6 mei, daarna gelden de gewone prijzen.

Hoe werkt het:

 • Vul het formulier in via www.oisterwijk.nl/staalbergven. U hoeft niet in te loggen met Digid. Vul voor alle personen die een abonnement willen naam en geboortedatum in
 • Daarna verschijnen automatisch de kosten voor het abonnement. Als in uw geval blijkt dat u goedkoper uit bent met een gezinsabonnement, dan ziet u die optie. Ook bij betaling ziet u het goedkoopste abonnement
 • U verstuurt de aanvraag en betaalt met Ideal of creditcard

Na de aanvraag

U krijgt een bevestiging per e-mail. Komt u voor de eerste keer naar het Staalbergven om te zwemmen? Neem de e-mailbevestiging mee en laat deze zien aan de kassa. Uw pasje ligt klaar. Ter plekke wordt een foto gemaakt van u en eventuele andere gezinsleden.

Nog een pasje van vorig jaar?

Heeft u uw pasje van 2017 bewaard? Vul dan in het aanvraagformulier het nummer in dat rechtsonder op uw pasje staat. Als u de 1e keer komt zwemmen bij het Staalbergven neemt u de emailbevestiging én uw oude pasje mee. Een foto hoeft niet meer gemaakt te worden.