Gemeenteberichten 9 november 2017
Onderwerpen college 31 oktober:
- Adviezen en besluitenlijst van de gecombineerde commissies van 26 oktober 2017
- Uitbreiding bedrijfsperceel Laarakkerweg 11, Oisterwijk
- Correctieve herzieningen bestemmingsplannen Kom Moergestel, Verblijfsrecreatieterreinen en Woongebieden Oisterwijk
- Wijzigingsplan De Lind 40
- Uitvoeringsplan laaggeletterdheid: Taalakkoord Midden-Brabant
- Raadsinformatiebrief over beoordeling van de provincie
Omgevingsvergunningen:
Aangevraagd
- Korenstraat 33 Moergestel, het vergroten van een woonhuis
Verleend
- Zandstraat 7 Moergestel, het herbouwen van een Vlaamse schuur
- Nijverheidsweg 5 Oisterwijk, het plaatsen van 2 containers bovenop al 2 geplaatste containers
- Donkhorst 6 Moergestel, het exploiteren van een caravanstalling in een bestaand gebouw
- Schijfstraat 12+14 Oisterwijk, het renoveren van een pand in een kantoorverzamelgebouw
Verlengd
- Wim van Baaststraat 15 Oisterwijk, het bouwen van een woonhuis
Bestemmingsplan
- Voorontwerp herziening bestemmingsplan Kom Moergestel
Vergunning evenementen en horeca
- Aan Stichting Wielerronde Moergestel, voor het organiseren van het Rabo Veldritweekend op 9 en 10 december op het parcours aan De Heiberg/Zandstraat in Moergestel
Walking Football voor 50-plussers:
Op vrijdag 24 november mogen 50-plussers gratis kennismaken met Walking Football. Locatie: SoccerArena Oisterwijk
Walking Football is een nieuwe voetbalvorm. In wandeltempo wordt op een kwart veld gespeeld. Tijdens een partijtje niet wordt gerend, geen slidings gemaakt en de bal komt niet boven heuphoogte. Verder zijn er geen keepers en wordt de bal voornamelijk over de grond gespeeld. Het veld is overdekt en verwarmd.
Gratis proberen
Ook een balletje trappen? Dat kan. Vrijdag 24 november is om 10.30 uur een inloopochtend bij SoccerArena Oisterwijk, Sportlaan 6. Bij voldoende aanmeldingen wordt Walking Football op structurele basis georganiseerd. Aanmelden voor de inloopochtend is niet verplicht, maar wel handig voor de organisatie. Stuur hiervoor een mail naar info@soccerarenaoisterwijk.nl.
De inloopochtend Walking Football wordt georganiseerd door SoccerArena, VSO Oisterwijk en de sportfunctionaris.
Tiliander in teken van Niet aangeboren hersenletse:
Zondag 12 november staat Tiliander in het teken van Niet aangeboren hersenletsel (NAH). De themamiddag start met een speciale theatervoorstelling. Na de voorstelling is er een gratis toegankelijke informatiemarkt.
Het kan iedereen overkomen. Hersenletsel door een ongeluk, herseninfarct, hersenbloeding of een tumor. Dit is NAH, niet aangeboren hersenletsel. Ieder jaar krijgen tussen de 100.000 en 120.000 mensen hiermee te maken. Er zijn veel verschillende vormen van zorg. Zoveel zelfs dat mensen moeilijk hun weg vinden in het grote aanbod. Gevolg: mensen worden niet of niet goed geholpen. Doel van de themamiddag is mensen beter informeren en op weg helpen.
Theatervoorstelling
In de theatervoorstelling ‘Verbinding verbroken’ spelen acteurs van theatergroep ‘Hoofdzaak’. Zij zijn mensen met NAH en vertellen hun eigen verhaal. Dit wordt ondersteund met filmbeelden en muziek. Op deze manier laten zij op verrassende en indringende wijze zien wat het betekent om met NAH te leven. Na afloop kunt u vragen stellen aan de spelers en ervaringen met hen of andere lotgenoten delen. De voorstelling begint om 14.30 uur en kaarten kosten €9,50 inclusief koffie en thee vooraf.
Informatiemarkt
Na de voorstelling is van 15.30 tot 18.00 uur een informatiemarkt. Verschillende Oisterwijkse zorgaanbieders geven samen een presentatie over de verschillende soorten hulp die zij bieden. De aanbieders zijn Het NAHuis Tilburg, ContourdeTwern, Team Kiemuur, RIBW Brabant, MEE, SIZA, Sport – en Zorgatelier Oisterwijk en Zorgatelier Buiten. U kunt vragen stellen en een afspraak maken voor op een later moment. Ook de gemeente is aanwezig en beschikbaar voor vragen. Toegang tot de informatiemarkt is gratis. Kijk voor meer informatie op www.tiliander.com.
Ontmoet een raadslid: uw vertegenwoordiger in de Raad
Op donderdagavond 23 november is er weer een raadsspreekuur. U bent welkom in wijkcentrum Pannenschuur, Lavendel 9 in Oisterwijk van 19.00 tot 19.45 uur.
Heeft u een leuk idee voor de buurt dat u wilt bespreken met raadsleden? Dan kan dat in een persoonlijk gesprek met 4 raadsleden. Of wilt u uw zorg, probleem of compliment met hen bespreken? Dat kan ook. Van elk van de 4 fracties is een raadslid aanwezig.
Wat gebeurt er met uw inbreng
De aanwezige raadsleden kunnen niet direct een oplossing geven, maar zij zorgen er wel voor dat uw boodschap besproken wordt met een wethouder of een ambtenaar die u verder kan helpen. U wordt hierover altijd weer geïnformeerd door een raadslid of door de griffier.
Voor 2018 worden weer nieuwe spreekuren gepland. De spreekuren zijn altijd van 19.00 tot 19.45 uur.
Inleveren grof tuinafval Moergestel:
Op zaterdag 11 november kunt u uw grof tuinafval ook in Moergestel inleveren.
De openingstijden zijn van 09.00 uur tot 16.00 uur. Het adres: Bruurs Loon- en transportbedrijf,
Heuvelstraat 20 Moergestel.
Grof tuinafval komt uit uw eigen tuin en past niet in uw gft-container. Grof tuinafval is:
- Snoeiafval
- takken en ander houtachtige delen met een doorsnede vanaf 3 cm of een lengte van 1 meter
- bomen
- heesters
- struiken
- stammen en stronken.
U mag maximaal 2 m3 per keer gratis brengen.
Milieustraat
Op andere dagen brengt u het grof tuinafval naar de milieustraat in Oisterwijk. Kijk op www.oisterwijk.nl/milieustraat voor de openingstijden.
Gemeenschap van goederen verandert per 1 januari 2018:
Vanaf 1 januari 2018 trouwt u niet meer automatisch in gemeenschap van goederen, maar in beperkte gemeenschap van goederen.
Dat betekent dat als u gaat scheiden, uw bezittingen en schulden anders verdeeld worden. Nu is het zo dat wanneer u trouwt en verder niets laat vastleggen bij een notaris, u in gemeenschap van goederen trouwt. Alle bezittingen en schulden zijn van u samen. Ook de bezittingen en schulden van voor het huwelijk.
Veranderingen
Bij beperkte gemeenschap van goederen is niet alles automatisch meer van u samen. De belangrijkste veranderingen zijn:
- Bezittingen en schulden die alleen van u waren voor het huwelijk of geregistreerd partnerschap blijven alleen van u
- Erfenissen of schenkingen die u voor of tijdens het huwelijk krijgt blijven van u
- Bestond een eigen onderneming al voor het huwelijk of geregistreerd partnerschap? Dan blijft deze van u
Huwelijkse voorwaarden
Wilt u al uw bezittingen of schulden apart houden? Regel in dat geval de huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden bij de notaris.
Fietsen over een nieuw laagje asfalt:
Op de foto hierboven zijn de werkzaamheden nog in volle gang, maar hij is af. Het nieuwe fietspad tussen de Van Tienhovenlaan en Oirschotsebaan. Heb jij al een ritje gemaakt?
Een veilige buurt met WhatsApp:
Buurtbewoners gebruiken steeds vaker WhatsApp om elkaar op de hoogte te brengen van verdachte situaties in de buurt. In onze gemeente zijn er al meer dan 60 groepen.
Is er een verdachte situatie in de buurt, dan sturen bewoners elkaar via Whatsapp een bericht. Buurtbewoners weten dan snel dat er iets gaande is en kunnen maatregelen nemen. Een inbreker houdt er niet van dat buurtbewoners hun lichten aandoen of uit het raam naar buiten kijken.
Aanmelden
Nog geen lid van de WhatsAppgroep in jouw buurt? Stuur dan een mailtje met je adres naar gemeente@oisterwijk.nl. Je krijgt dan alle gegevens die je nodig hebt om lid te worden.
Deursticker
Leden van WhatsAppgroep kunnen bij hun coördinator een speciale deursticker krijgen. Hiermee laat je zien dat je bent aangesloten op de WhatsAppgroep.
Politie en buurt tegelijk op de hoogte
De politie komt alleen in actie als er een melding wordt gedaan. Maak daarom ook gebruik van de WaakSamen app. Deze app is een aanvulling op de Buurt-WhatsApp. Je vult snel en makkelijk een signalement in. De app geeft ook meteen aan of en op welke manier je de melding moet doorgeven aan de politie. Dankzij deze app krijgt de politie ook meteen op de goede manier een bruikbare melding. Ook kun je jouw melding meteen doorsturen naar de Buurt-WhatsApp.
Meer informatie
Kijk voor meer informatie over veiligheid in uw buurt en wat u zelf kunt doen op www.oisterwijk.nl/buurtpreventie.