Gemeenteberichten 9 januari 2020

Omgevingsvergunningen

Aangevraagd

  • Rootven 2 Moergestel, het vervangen van de reclame op de markiezen en zonwering
  • Lindeplein 6 Oisterwijk, het vestigen van een fitnesscentrum
  • Waterhoefweg 5 Oisterwijk, het huisvesten van arbeidsmigranten

Verleend

  • Gemullehoekenweg 21A Oisterwijk, het plaatsen van twee parasols
  • Scheibaan 9B Oisterwijk, het kappen van 2 bomen
  • Molenbaan 14-16 Oisterwijk, het kappen van 6 moeraseiken en 1 moerascyprus
  • De Lind 30 Oisterwijk, het vervangen van een reclame
  • Emmalaan 10 Oisterwijk, het bouwen van een bosvilla
  • Baerdijk 73 Oisterwijk, het plaatsen van een dakkapel

Gemeentelijke belastingen automatisch afschrijven

Wist je dat ons kunt machtigen om de gemeentelijke belastingen automatisch af te laten schrijven? Handig, dan hoef je er zelf niet meer aan te denken om het geld over te maken. We schrijven de gemeentelijke belastingen in 10 termijnen af. Regel het online via www.oisterwijk.nl/automatische-incasso. Je mag jouw machtiging altijd weer intrekken.

Afvalkalender 2020 bekend

De data van de afvalkalender voor 2020 staan in de Afvalstoffendienst app.

De kalender downloaden op www.oisterwijk.nl/afvalkalender of de papieren versie opvragen kan ook. Dat doe je bij de afvalstoffendienst via (073) 615 65 07. Heb je een papieren versie aangevraagd? Dan krijg je deze thuisgestuurd.

Kijk voor meer informatie over de afvalkalender en de Afvalstoffendienst app op www.oisterwijk.nl/afvalkalender. Of bel naar (073) 615 65 07.

Aanbod voor senioren Bibliotheek Oisterwijk

De Bibliotheek Oisterwijk wil een plek zijn waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten en hulp krijgen op het gebied van digitale vaardigheden.

Hiervoor organiseert de bibliotheek verschillende cursussen en bijeenkomsten.

Digicafe
Open inloop voor vragen rondom het zelfstandig oplossen van problemen met je smartphone, tablet of laptop. Neem je eigen laptop, tablet of smartphone mee. Elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Klik&Tik
In deze cursus leer je van alles over hoe je moet werken op het internet, van een e-mail sturen, tot een bestand downloaden. Je doet de cursus op je eigen tempo onder begeleiding.

Elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur. Loop binnen voor meer informatie of bel (013) 547 08 58.

Digisterker  
Deze praktische cursus helpt je in 4 bijeenkomsten op weg. Je leert hoe je een DigiD aanmaakt en gebruikt. Je oefent met veelvoorkomende formulieren en diensten van bijvoorbeeld de gemeente, de Belastingdienst, Mijn Overheid en UWV. Digisterker is bedoeld voor iedereen van 18 jaar of ouder uit onze gemeente die graag beter wil leren omgaan met de digitale overheid. Start januari en april 2020. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekmb.nl/agenda.

Meer informatie over het aanbod van de bibliotheek Oisterwijk staat op de website www.bibliotheekmb.nl/oisterwijk.

Burgemeester reikt 2 gemeentelijke onderscheidingen uit

Zaterdag 4 januari mochten 2 vrijwilligers van de Kerkhovense Molen een gemeentelijke onderscheiding in ontvangst nemen van burgemeester Hans Janssen. Hub van Erve en Jan Scheirs zijn al 40 jaar voor de molen actief als bestuurslid, molenaar en initiator. Mede dankzij hen is de molen in de huidige goede staat. De onderscheidingen werden als verrassing uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van stichting de Kerkhovense Molen.

Foto’s: Masja Vlaminckx.

Meld je aan voor het project Natuurlijk Moergestel

Wij willen samen met bewoners en lokale organisaties een impuls geven aan het landschap en de biodiversiteit (de verscheidenheid aan planten en dieren) in het dorp Moergestel en het omliggende buitengebied. Hoe kunnen we dat het beste doen? Dat mag jij mede bepalen.

We doen nog een keer de oproep: heb je een goed idee om het landschap rond het dorp Moergestel te versterken? Of wil je samen met je buren aan de slag om de biodiversiteit van jouw buurt te verhogen? Wil je met de (buurt)vereniging of sportclub een landschaps- of biodiversiteitsproject opzetten? Heb je een ander goed idee dat bijdraagt aan landschap en/of biodiversiteit in Moergestel? Laat het ons weten en meld je idee aan via het aanmeldformulier dat je vindt op oisterwijk.nl/natuurlijk-moergestel.

Indienen van jouw plan

Je kunt tot uiterlijk 19 januari een plan bij ons inleveren. De beste initiatieven krijgen een financiële bijdrage en professionele ondersteuning bij de uitwerking van het plan.

Meer informatie

Heb je zelf geen idee of plan, maar wil je buurtbewoners of anderen helpen bij het uitwerken van hun plan? Dat kan natuurlijk ook! Voor het aanbieden of vragen van hulp, of voor andere vragen mail je naar: natuurlijkmoergestel@gmail.com.

Peer Poarel Prijs 2019 voor Tonny IJpelaar en Gerard van de Wouw

Het echtpaar Tonny IJpelaar en Gerard van de Wouw kregen zaterdag 4 januari de Peer Poarel Prijs 2019. Dit is de prijs voor de Oisterwijkse vrijwilliger van het jaar.

Tonny en Gerard zijn beiden al ruim 30 jaar actief voor het Rode Kruis. Maar dat is niet het enige. Tonny organiseert iedere maand een creatieve middag, waarbij Gerard ondersteunt. Daarnaast is Tonny coördinator voor ‘eten met je hart’ voor eenzame ouderen. Gerard is al 12 jaar lang Goed Heiligman in december, waarbij hij gezinnen in de omgeving een heerlijk avondje bezorgt.

Actief

Ook hebben Tonny en Gerard een AED aan huis en kunnen ze eerste hulp verlenen. Verder zijn ze actief bij verschillende evenementen in Oisterwijk én daarbuiten. Denk bijvoorbeeld aan Intents, het Korenfestival, Tilburg Ten Miles en Festival Mundial. Al met al reden voor de organisatie van de Peer Poarel Prijs om dit echtpaar aan te wijzen als vrijwilligers van het jaar 2019.

Foto: Masja Vlaminckx.

Werk aan de N65 17-18 februari

Van maandag 17 februari 21.00 uur tot dinsdag 18 februari 05.00 werkt Rijkswaterstaat aan de N65.

Het gaat om het gedeelte op de hoofdrijbaan links (van Tilburg naar Den Bosch) tussen aansluiting 2 Berkel-Enschot en kruispunt N65-Torenstraat/Molenstraat (Helvoirt/Haaren). De omleidingsroute loopt via de A59-A2 richting Den Bosch.

Vanuit Oisterwijk (via de Heusdensebaan en Pannenschuurlaan) kun je wel via de N65 naar Tilburg rijden. Ook blijft het mogelijk om de kruispunten over te steken naar Udenhout.