Gemeenteberichten 9 december 2021

Onderwerpen college

 • Intentieverklaring Regionaal Publiek Ontwikkelbedrijf REKS en Regionaal Klimaatfonds
 • Raadsinformatiebrief toezichtoordeel over het informatie- en Archiefbeheer voor het jaar 2021
 • Raadsinformatiebrief GHO
 • Beantwoording art 42 vragen afsluiting Pijnendijk
 • Tijdelijk verbod carbidschieten

Omgevingsvergunningen

Aangevraagd

 • Beneluxstraat 1 Oisterwijk, het wijzigen, verplaatsen of verwijderen van de machines
 • Oirschotseweg 15 Moergestel, het kappen van een tulpenboom
 • Heisteeg 20 Oisterwijk, het bouwen van een woonhuis
 • Nassaulaan 6 Oisterwijk, het verbouwen van een vrijstaande woning
 • Oisterwijkseweg 5 Haaren, het vernieuwen van een kap en het vergroten van een dakkapel
 • Kerkstraat 5 Haaren, het maken van een composthoop met houtsnippers
 • Bim Van Der Kleistraat 27 Oisterwijk, het plaatsen van een dakkapel op het schuine dak aan de voorzijde
 • Reitselaan 49 Haaren, het bouwen van een poolhouse
 • De Lind 34 Oisterwijk, het wijzigen van kleurstelling en materialisatie van gevelonderdelen op de reeds verleende vergunning
 • Hoevenseweg langs het zandpad Oisterwijk, het kappen van 2 dode berken
 • Baerdijk t.h.v. nr 139 Oisterwijk, het kappen van een stam van een moeraseik
 • Groenstraat t.h.v. nr. 63 Oisterwijk, het kappen van een moeraseik (vitaliteit slecht)
 • Beukendreef t.h.v. Telstarlaan 86 Oisterwijk, het kappen van 2 beuken

Verleend

 • Tilburgseweg t.h.v. 64 Oisterwijk, het kappen van een slechte linde

Verlengd

 • Vossenhoorn 5 Moergestel, het wijzigen van de omgevingsvergunning voor het behouden van de hal voor statische opslag
 • Kerkstraat 88 Oisterwijk, het slopen van bijgebouwen
 • Burgemeester Suyslaan 21 Oisterwijk, het plaatsen van een tijdelijke woonunit in de tuin
 • Servennenstraat 11 Moergestel, het bouwen van een loods

Ingetrokken

 • Hild 22 Moergestel, vanwege het beëindigen van het houden van melkrundvee en varkens (omgevingsvergunning beperkte milieutoets, OMWB zaaknummer 2021-051342)

Verkeer

Verkeersbesluiten

 • Het instellen van een inhaalverbod op de Heukelomseweg op het wegvak tussen huisnummer 32 en huisnummer 38
 • Het aanpassen van de voorrangssituatie op het kruispunt Wilhelminalaan-Hondsbergselaan in Oisterwijk
 • Het instellen van de uitzondering op het éénrichtingsverkeer in de Burgemeester van Beckhovenstraat Oisterwijk vanwege de afvalinzameling

10-13 december balie gemeentekantoor dicht

Vanaf 10 december gaan we voor een aantal producten over op een ander systeem. Dat betekent dat de balie op het gemeentekantoor dicht is op vrijdag 10 en maandag 13 december. Je kunt dan geen paspoort, rijbewijs, identiteitskaart of uittreksel afhalen. Ook spoedaanvragen zijn niet mogelijk. Vanaf 14 december zijn we weer gewoon bereikbaar.

Bijdrage sport of culturele activiteit

December is voor veel mensen een dure maand, maar voor sommige inwoners is het hele jaar duur.

Geldt dat voor jou? En heb je daardoor geen geld voor sport of een culturele activiteit. Wij hebben daarvoor het zogenoemde ‘declaratiefonds’.

Het declaratiefonds maakt het voor inwoners met een laag inkomen toch mogelijk om naar het theater, sportles, de film of gewoon een dagje weg te gaan. Meer weten over het declaratiefonds en of jij er recht op hebt? Misschien kun je de bijdrage nog aanvragen over 2021. Doe dat dan wel vóór 31 december. Kijk dan op onze website www.oisterwijk.nl/declaratiefonds.

Fietspad kruising Baerdijk en Stroomdaalpad aangepast

De werkzaamheden aan de kruising tussen de Baerdijk en het Stroomdaalpad zijn opgeleverd. Het middenstuk is breder gemaakt en voorzien van een zebrapad. Daarnaast is het fietspad voortaan groen van kleur.

Uit onderzoek blijkt dat hiermee de zichtbaarheid van het kruispunt verbetert en de veiligheid toeneemt. Anne Cristien Spekle is blij met de aanpassingen: “Verkeersveiligheid is voor ons een belangrijk aandachtspunt. Afgelopen jaren waren er op het kruispunt nog steeds ongelukken. Met deze aanpassingen hopen we dat het voor automobilisten écht duidelijk is dat ze hier moeten opletten. Of het echt veilig wordt staat of valt natuurlijk ook met het gedrag van de weggebruikers.”

Laag inkomen? Regel je zorgverzekering via ons!

Ben jij al bekend met de Gemeentepolis? Dit is een collectieve zorgverzekering die wij aanbieden voor inwoners met een laag inkomen. Wij betalen mee aan deze verzekering. Hierdoor heb jij minder kosten en ben je toch goed verzekerd.

Wil je meer weten over de Gemeentepolis? Kijk dan op de website www.gezondverzekerd.nl/oisterwijk. Je ziet meteen of jij gebruik mag maken van de zorgverzekering.

Voor vragen en meer informatie

Bel voor meer informatie over de collectieve zorgverzekering naar de klantenservice van CZ  (088) 555 77 77 of VGZ (0900) 7779 97 71.

Hulp via Loket Wegwijs

Wil je dat er iemand met je meekijkt? Dat kan ook! Kom langs bij Loket Wegwijs Oisterwijk in Tiliander aan de Spoorlaan 82c in Oisterwijk. Op de eerste verdieping van Tiliander staan vrijwilligers klaar om je verder te helpen. Een afspraak is niet nodig. De vrijwilligers zijn er op:

 • Woensdag 15 december van 14.00 tot 16.00 uur
 • Donderdag 9 en 16 december van 09.00 tot 10.30 uur

Wij gaan aan de slag met Heldere Taal

Op 30 november heeft gemeentesecretaris Coen Boode namens onze organisatie de Direct-Duidelijk-Deal ondertekend. Het doel van deze deal is betere brieven in duidelijke taal.

We merken dat inwoners vaak last hebben van de moeilijke taal die wij gebruiken in onze brieven. Wij willen daar wat aan doen. Met het ondertekenen van de deal spreken wij af om voortaan duidelijke brieven te schrijven. Dat doen we bijvoorbeeld door onze medewerkers schrijfcursussen aan te bieden. Daarnaast hebben we binnen de organisatie ‘Taalmaatjes’. Dit zijn medewerkers die hun collega’s helpen bij het schrijven van betere brieven.

“Als inwoner van een gemeente wil ook ik een duidelijke brief ontvangen, die ik meteen begrijp en waar alleen de informatie in staat die ik nodig heb”, vertelt Coen, “Samen zetten we de schouders eronder om dit het komende jaar te verbeteren, voor jou als inwoner van Haaren, Heukelom, Moergestel en Oisterwijk.”

Het ondertekenen van de Direct-Duidelijk-Deal is een van de acties die wij in gang zetten om de dienstverlening aan onze inwoners, ondernemers en verenigingen te verbeteren. Op 16 december beslist de gemeenteraad wat zij belangrijk vinden aan deze dienstverlening vanuit de gemeente.

Campagne Direct Duidelijk

De landelijke campagne Direct Duidelijk helpt overheidsorganisaties bij het verbeteren van hun communicatie. Op de website www.directduidelijk.nl staan tips en voorbeelden. Ook worden er bijeenkomsten voor organisaties georganiseerd om ideeën uit te wisselen en de samenwerking tussen organisaties verder te helpen. Daar maken wij ook gebruik van!

Zwemmer Stan Pijnenburg uit Haaren gehuldigd

Zwemmer Stan Pijnenburg uit Haaren is gehuldigd door wethouder Dion Dankers. Hij won 1 keer Goud en 2 keer een Bronzen medaille op het EK kortebaanzwemmen in het Russische Kazan.

 

Pijnenburg won Goud met zijn team op de 4×50 meter vrije slag estafette. Daarnaast won hij Brons op de 200 meter vrije slag en nog een keer Brons samen met zijn team op de 4 x 50 meter wisselslag estafette.

 

Zwemclub OZC’57

Zijn zwemcarrière begon bij zwemclub OZC’57. Al snel bleek hij over een groot talent en doorzettingsvermogen te beschikken. Hij debuteerde internationaal tijdens het WK in 2017 in Boedapest.

 

Verbinding bedrijfsleven  

Wethouder Dion Dankers nodigde Pijnenburg uit voor een huldiging op het Raadhuis. “Ik ben ongelooflijk trots op Stan en heb veel waardering voor zijn inzet en enthousiasme. Ik vind het belangrijk dat topsporters zoals Stan de mogelijkheid krijgen om hun talenten maximaal tot uiting te laten komen. Ik zet hiervoor mijn netwerk in om dit mogelijk te maken.”