Gemeenteberichten 8 april 2021

Onderwerpen college

 • Campagne Voor Elkaar
 • Afwijzen aanvraag tegemoetkoming planschade ex. art. 6.1 Wro
 • Voorstel tot grondaankoop i.v.m. aanleg fietspad nabij Broekzijde Moergestel
 • Samenwerkingsovereenkomst Van Gogh Nationaal Park
 • Budgethouders regeling 2021
 • Financieel perspectief in aanloop naar PPN 2022

Omgevingsvergunningen

Aangevraagd

 • Broekzijde 3 Moergestel, het bouwen van een woning & bijgebouw
 • Durendaaldreef 30 Oisterwijk, het plaatsen van een aanbouw aan de achterzijde
 • Donkhorst 5A Moergestel, het bouwen van een bedrijfswoning

Verleend

 • De Lange Kant 30 Oisterwijk, het uitbreiden van de woning
 • Belversestraat 31 in Haaren, het toestaan van nevenactiviteiten
 • Posthoornseweg 5-408 Oisterwijk, het bouwen van een chalet

Verlengd

 • Leypad 13 Haaren, het verbouwen van een woonhuis

Ontheffingen evenementen en horeca

 • Aan Heijmans Infra B.V. voor een ontheffing van het geluid voor werkzaamheden aan de N65 tussen Tilburg en ’s Hertogenbosch tussen de kruising N65 Heusdensebaan en kruising N65 Zwijsenstraat van 11 juni 2021 tot en met 14 juni 2021
 • Aan ArendsRail B.V. voor een ontheffing van het geluid voor werkzaamheden aan overwegen op het spoor op 16 en 17 mei op de overweg aan de Blokshekken
 • Aan ArendsRail B.V. voor een ontheffing van het geluid voor werkzaamheden aan overwegen op het spoor op 12 en 13 mei op de overwegen aan de Kapelweg, Heusdensebaan en Laarakkerweg en op 15 mei aan overwegen aan de Gasthuisstraat, Pannenschuurlaan en Heukelomseweg

Bestemmingsplannen

 • Vastgesteld bestemmingsplan Ondergrondse 150kV Tilburg Noord – Best, gemeente Oisterwijk

Verkeer

Verkeersbesluit

 • Afsluiten Begijnhofstraat in Oisterwijk voor gemotoriseerd verkeer
 • Reserveren 2 parkeervakken in de Laan van KVL Oisterwijk voor het direct opladen van elektrische voertuigen

Zet ‘m op 60!

Wist je dat je veel geld bespaart door de watertemperatuur van je cv-ketel op 60 graden te zetten? En wist je ook dat je de temperatuur zelf kunt aanpassen?

Meestal staat je cv-ketel warmer en dat is helemaal niet nodig. Ook bij een buitentemperatuur van min 20 verwarm je zelfs een slecht geïsoleerd huis. Door je ketel op 60 graden te zetten, kun je tot wel €60,- per jaar besparen.

Het lager zetten van de watertemperatuur in je cv-ketel heeft geen invloed op de temperatuur van het kraanwater. De douche blijft dus lekker warm. Ook hoef je niet bang te zijn voor legionella. Het water uit de cv-ketel verwarmt alleen de radiatoren.

Wil jij ook geld besparen? Kijk op de website www.zetmop60.nl. Op deze website staan handleidingen voor het lager zetten van de temperatuur van veel verschillende ketels.

Het Digicafé: bij eerste hulp online

Heb je hulp nodig bij het oplossen van problemen of vragen rondom de mobiele telefoon, tablet, Ipad, E-reader of laptop? De bibliotheek helpt!

Een vrijwilliger helpt je op het spreekuur in de bibliotheek. Bijvoorbeeld met het aanmaken van een account, het downloaden van een app of e-book of instellen van je social media account. Meedoen aan het Digicafé is gratis.

Aanmelden

Het Digicafé is elke 1e en 3e dinsdag van de maand van 10.00 tot 11.00u. Vanwege de coronamaatregelen is vooraf aanmelden nodig. Mail naar feze25ka@kpnmail.nl en onze vrijwilliger spreekt een tijd met je af.

Oisterwijk in actie voor meer biodiversiteit

Project Natuur in de Wijk is van start in onze gemeente. Bewoners, scholen, bedrijven – iedereen wordt opgeroepen om mee te doen voor meer natuur binnen de bebouwde kom. Samen maken we een beter leefgebied voor vogels en insecten.

Het stedelijk gebied is voor dieren over het algemeen geen makkelijke plek om te overleven, maar er zijn bepaalde soorten die het al sinds jaar en dag juist erg goed doen in dorp en stad. Toch wordt het langzaam maar zeker steeds lastiger voor deze dierlijke bewoners om goed te kunnen overleven. Een gebrek aan veilige plekjes om te nestelen en steeds schaarser wordend voedsel door onder andere minder beplanting, zijn belangrijke redenen voor de terugloop van huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen. Project Natuur in de Wijk is in het leven geroepen om méér stadsnatuur en nestplaatsen te maken voor deze soorten.

Woon jij in het gebied

Wij zijn projectpartner en nodigen inwoners, scholen, bedrijven en instellingen binnen het kerngebied van harte uit om mee te doen aan het project. Het kerngebied bestaat uit de wijken Westend en het zuidoostelijke deel van Pannenschuur en de Bunders. Op de website www.natuurindewijk.nl kun je dit kerngebied bekijken. Woon je binnen het kerngebied? Dan mag je gratis nestkasten en beplanting bestellen om deze op een geschikte plek aan jouw huis op te hangen of in de tuin te planten.

Bestellen

De beplantingspakketten bestaan uit soorten die belangrijk zijn voor de biodiversiteit. Ze zijn geselecteerd voor hun besjes, bloemen en andere belangrijke eigenschappen voor vogels, insecten en andere diersoorten. Je hebt keuze uit 4 pakketten: beukenhaag, ligusterhaag, gemengde vogelhaag en biodiversiteitshaag.

Er zijn nestkasten voor huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen. Ook help je de wilde bij door een insectenhotel te bestellen en op te hangen.

Natuur in de Wijk is een project van Orbis en Natuurbalans-Divergens. Zij werken naast ons samen met het B-team en de provincie Noord-Brabant. Het project is onderdeel van het beschermingsplan “Uitwerking Leefgebied Stad in Noord-Brabant”. Meer informatie vind je op de website www.natuurindewijk.nl.

Starterslening weer mogelijk

Sinds 1 april is er voor starters op de woningmarkt de Starterslening. Deze regeling werd in 2015 afgeschaft, maar wordt nu opnieuw ingevoerd.

Een starterslening is een aanvullende lening bovenop de gewone (eerste) hypotheek voor het eerste koophuis. Deze aanvullende lening kan het gat overbruggen tussen de maximale hypotheek die een bank verstrekt en het bedrag dat nodig is om de eerste woning te kopen. De starterslening bedraagt maximaal 20% van de koop(aanneem)som plus eventuele verbeter- of meerwerkkosten.

Waarom de starterslening

Voor starters is het steeds moeilijker om een eerste eigen woning te kopen. Wethouder Eric Logister: “We willen starters een steun in de rug bieden op de woningmarkt. De huizenprijzen zijn hoog en het aanbod aan goedkopere woningen is beperkt. We vinden het van belang dat Oisterwijk aantrekkelijk is en blijft voor jonge mensen.” De Starterslening is onderdeel van een bredere set aan maatregelen om de uitdagingen op de woningmarkt het hoofd te bieden.

Meer informatie over de starterslening en de voorwaarden is te vinden op www.oisterwijk.nl/starterslening

Stuur ons jouw foto van het Staalbergven!

Het Staalbergven heeft een rijke historie. Dat zien we ook terug op de vele foto’s die door de jaren heen bij het openluchtzwembad zijn gemaakt. Hoewel we al wel een aantal prachtige foto’s in bezit hebben, zijn we op zoek naar meer beeldmateriaal van vroeger en nu. Heb jij een bijzondere, sfeervolle, gezellige, mooie foto van het Staalbergven en mogen we die (indien gewenst met bronvermelding) delen op onze socials of gebruiken in onze communicatie? Stuur ‘m dan in zo hoog mogelijke resolutie naar staalbergven@oisterwijk.nl. Hoort er een bijzonder verhaal bij de foto ? Vertel het ons! We horen graag van je.

Foto: Regionaal Archief Tilburg

Lekke band? Onveilig gevoel? Ga naar een Veilig Honk!

Scholieren moeten soms ver fietsen van huis naar school en terug. Onderweg kan er van alles gebeuren. Een lekke band, valpartijen, pesterijen of een onveilig gevoel.

Ben je onderweg naar huis of naar school en voel je je niet veilig of heb je hulp nodig, weet dan dat er op verschillende plekken in Oisterwijk, Haaren, Heukelom, Udenhout en Berkel-Enschot ‘veilige honken’ zijn: huizen en bedrijven waar je een fietspomp kunt lenen, een pleister paraat ligt en waar een veilige plek wordt geboden.

Je herkent de Veilige Honken aan een bordje met het Veilig Honk-logo. De adressen van de Veilige Honken zijn ook bekend bij de middelbare scholen in de omgeving.