Gemeenteberichten 4 november

Onderwerpen college

 • Discussienotitie woonzorgvisie

Omgevingsvergunningen

Aangevraagd

 • Oirschotseweg 15A Moergestel, het bouwen van een villa en bijbehorende bijgebouwen
 • Scheibaan 17 Oisterwijk, het huisvesten van arbeidsmigranten
 • Scheepersdijk 5 Oisterwijk, het aanbouwen en renoveren van de woning
 • Eind 30 Haaren, het uitbreiden van de woning door verhogen van de kap en aan de achterzijde
 • Heukelomseweg 29 Heukelom, het slopen en herbouwen van de berg-hobbyruimte

Verleend

 • Langeweg 35 Haaren, het wijzigen van de gevel en een aantal constructies
 • Heuvelstraat 11A Moergestel, het bouwen van een woning
 • Hild 19 Moergestel, het plaatsen van zonnepanelen en zonnecollectoren
 • Jan Linthorststraat 12 Oisterwijk, het bouwen van een berging/hobbyruimte
 • Molenakkerstraat 15 Moergestel, het afwijken van het bestemmingsplan voor het wijzigen van de dierenbezetting en stalsystemen in de bestaande stallen (uitgebreide voorbereidingsprocedure)
 • Kerkstraat 21 Oisterwijk, het brandveilig gebruik van een bouwwerk (uitgebreide voorbereidingsprocedure)

Verlengd

 • Heuvelstraat 23 Moergestel, het renoveren, verbouwen en uitbreiden van de stal van de boerderij en het realiseren van bedrijfsruimten in de gerenoveerde stal en het plaatsen van een noodwoning voor 3 jaar

Bestemmingsplannen

 • Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Buitengebied, herziening 2020

Vergunning evenementen en horeca

Melding

 • voor het organiseren van een garageverkoop aan de Vloeiweg in Oisterwijk op zaterdag 11 december

Aan de slag met zwerfafval voor een schone gemeente

In de herfstvakantie gingen kinderen van verschillende BSO’s (buitenschoolse opvang) uit onze gemeente aan de slag met het thema zwerfafval. De kinderen leerden door verschillende activiteiten over zwerfafval.

Zo was er een gastles waarbij de kinderen zelf opruimden en een heleboel zakken met zwerfafval vulden. Er was een heuse plastic estafette. Ook was er een workshop waarbij de plastic soep op een scheikundige manier werd uitgelegd en geanalyseerd. En niet te vergeten: een het boekje van de Klimaatjes ‘Afval in de bak’ werd voorgelezen en verspreid onder de BSO’s. Deze speciale editie van het de Klimaatjes is geschreven voor de gemeenten Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk.

Geslaagd

“Jong geleerd, oud gedaan,” aldus wethouder Eric Logister, “We kennen het spreekwoord en we geven daaraan uitvoering door in de themaweek zwerfafval met kinderen in gesprek te gaan. En hoe kan dat beter aan de hand van een voorleesboek!” De week is geslaagd, de kinderen hebben genoten van de activiteiten en onze gemeente is weer een stukje schoner. En aan alle kinderen die geholpen hebben tijdens de herfstvakantie: dank jullie wel!

Wil jij je, alleen of samen met je kind, inzetten voor een schone gemeente? Word dan ZwerfAfvalPakker! Meer weten? Mail naar gemeente@oisterwijk.nl.

Fijn fietsen op nieuwe paden

Er is hard gewerkt aan de fietspaden aan de Heukelomseweg en de Sprendlingenstraat. Dit leverde behoorlijk wat overlast op voor het verkeer, maar het eindresultaat mag er zijn! Fietsers kunnen weer veilig en vooral ongehinderd door gaten en opkomende wortels de weg op!

Herdenking bevrijding Moergestel

Zondag 24 oktober werd de bevrijding van Moergestel herdacht. Onder begeleiding van de Clan Lamont Pipe Band vertrok een stoet naar het monument van C.M. Barber waar de kranslegging was. Burgemeester Hans Janssen hield een toespraak namens de gemeenschap. Zanggroep ‘Inspiration’, scouting Sint Jan en basisschool De Bienekebolders droegen bij aan de kranslegging. Na de kranslegging was er in Den Boogaard tijd voor muziek en verhalen rondom bevrijding, oorlog en vrede.

Ontvangst asielzoekers verloopt voorspoedig

Vanaf maandag 25 oktober vangen we op vakantiepark De Reebok maximaal 27 gezinnen op vanuit het asielzoekerscentrum in Ter Apel. Er zijn veel kinderen bij. De opvang duurt maximaal vier weken. Het is nog niet duidelijk waar de asielzoekers daarna naartoe gaan.

De Provincie heeft contact opgenomen met vakantiepark de Reebok via de Vereniging van Recreatie Ondernemers Nederland (Recron). Vakantiepark De Reebok staat leeg omdat dit volgens afspraak met Natuurmonumenten wordt teruggegeven aan de natuur. De gezinnen verblijven nu in vakantiehuisjes die nog aanwezig waren en geschikt voor een verblijf voor een korte periode.

Wij zijn zondag 24 oktober door de Provincie benaderd om dit vorm te geven. Met vereende krachten is veel werk verzet, waardoor de ontvangst van de asielzoekers voorspoedig is verlopen. We zorgen samen met de regiogemeenten voor onderdak, voedsel, verzorging, begeleiding, toezicht en beveiliging.

De opvang van asielzoekers in de gemeente Oisterwijk roept gemengde gevoelens op. Daar hebben wij oog voor. Tegelijkertijd is het hartverwarmend om te merken dat mensen van binnen en buiten de gemeente Oisterwijk laten weten graag een steentje te willen bijdragen in de opvang van deze mensen.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen over de opvang van de asielzoekers? Stuur dan een mail naar opvang@oisterwijk.nl. Tijdens kantooruren bel je met (013) 529 13 11. Bij dringende zaken in verband met veiligheid buiten kantooruren bel je de politie. Geen spoed, wel politie? Bel dan (0900) 88 44. Bij spoed bel je met het alarmnummer 112.

Papieren vaccinatiebewijs nodig? De bibliotheek helpt

Heb je een papieren vaccinatiebewijs nodig en weet je niet hoe je daaraan moet komen? Ga dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) van de bibliotheek.

Bij het informatiepunt kun je terecht met vragen over websites van de overheid en de CoronaCheck-app. En dus ook hulp bij het krijgen van een papieren vaccinatiebewijs of het vaccinatiebewijs op je telefoon of tablet zetten.

Kom je er niet uit op de website van de Belastingdienst? Of lukt het niet om een aanvraag te doen bij DUO of UWV? De bibliotheek helpt je op weg. In Oisterwijk kun je terecht op maandag tot en met donderdag van 14.00 tot 18.00 uur. Op vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. In Moergestel van maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Kom naar onze stand op Festival Futura!

Op zaterdag 6 november organiseren wij met DEC-Oisterwijk en coöperatie HOT het festival ‘Futura’. Festival Futura is in de eerste plaats een gezellige markt met een ‘groene touch’. Je vindt er vermaak & inspiratie. Het programma draait rondom het thema ‘Groen Verdienen’.

In onze stand vind je een aantal concrete voorbeelden hoe je groen verdient. Zoals met afvalscheiding en recycling. Ook is er informatie over de Stimuleringslening duurzaam en levensloopbestendig Wonen. Daarnaast laten wij zien hoe wij zelf ‘groen verdienen’.

Bijvoorbeeld bij de aanleg van het nieuwe ‘zwevende’ fietspad aan de Sprendlingenstraat waar wortels van omliggende bomen de ruimte krijgen om onder te groeien. Het fietspad gaat zo langer mee. Of hoe het energieverbruik van de lichtmasten is gedaald sinds de overgang naar LED verlichting. Kortom: volop inspiratie! Maar zeker ook gezelligheid. Voor andere standhouders kijk op www.festivalfutura.nl.

Tijdelijke sluiting Regionaal Archief Tilburg

Vanaf 1 november sluit Regionaal Archief Tilburg (RAT) voor minimaal 7 maanden haar deuren. Het dak van het gebouw wordt gerenoveerd.  

De dienstverlening gaat door via de digitale weg. Vragen stel je via de chat op de website www.regionaalarchieftilburg.nl of mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl. De medewerkers van het archief beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Scannen op verzoek

Wil je stukken zien die nog niet gedigitaliseerd zijn? Dan worden deze gescand. Dat kan alleen met openbare stukken die ouder zijn dan 110 jaar (vanwege persoonsgegevens) én die qua materiële staat goed genoeg zijn om te scannen. Op de website staat bij de archiefstukken die beschikbaar zijn voor scannen op verzoek, een knop waarmee je scans aanvraagt. Staat de knop er niet, dan is scannen niet mogelijk.

Voortgang van de renovatie

Op de website www.regionaalarchieftilburg.nl en de social media van het RAT volg je de voortgang van de renovatie.

Week tegen Kindermishandeling

Van 15 tot en met 21 november is de Week tegen Kindermishandeling. 3 procent van de kinderen in Nederland groeit op in een onveilige situatie. Er is dan sprake van mishandeling, verwaarlozing en seksueel misbruik.

Een kind dat mishandeld is, heeft later meer kans op psychiatrische stoornissen, depressie, angststoornissen, drugsgebruik en seksueel risicogedrag. Ook zie je in sommige gevallen dat als deze kinderen zelf kinderen krijgen, de opvoeding niet lukt. Dit kost onze samenleving 1 miljard euro per jaar. Genoeg redenen dus om kindermishandeling te stoppen.

Wil jij meer weten over de Week van Kindermishandeling? Kijk op www.weektegenkindermishandeling.nl. Wil je weten wat jij kunt doen tegen kindermishandeling? Kijk dan op www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl.