Gemeenteberichten 27 juni 2019
Onderwerpen college
- Regeling melden vermoeden misstand
- Procedure bestemmingsplan ‘KVL-terrein, oost’
- Principeverzoek afwijking bestemmingplan voor twee objecten Molenstraat 2 Moergestel
- Ontwerpwijzigingsplan Vossenhoorn 3 te Moergestel
- Winkeltijdenverordening gemeente Oisterwijk 2019
- Raadsinformatiebrief aanvullende informatie n.a.v. discussienotitie toekomst ACZ Oisterwijk
- Beantwoording vragen art. 34 RvO inzake tekort jeugdhulp en extra middelen
- Informatie over lobbyactiviteiten Jeugdzorg
- Zienswijze Regio Hart van Brabant op ontwerp Interim Omgevingsverordening
Omgevingsvergunningen
Aangevraagd
- Raadhuisstraat 19 Moergestel, het verbouwen van een pand
- Oirschotseweg 76 Moergestel, het bouwen van een rijhal en stallingruimte voor paarden
- Joannes Lenartzstraat Oisterwijk, het kappen van 11 lindes
- Sportlaan 10 Oisterwijk, het aanbrengen van sportveldverlichting bij de voetbalvelden
- Schout De Walestraat 15 Oisterwijk, het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde
- Moergestelseweg 34 B en C Oisterwijk, een constructieve doorbraak zodat 2 gebouwdelen worden samengevoegd
Vergunning/ontheffingen evenementen en horeca
- Aan VOF Beukenhaeghe, voor een drank- en horecavergunning voor het horecabedrijf aan de Oirschotseweg 73, Moergestel
Melding
- Voor het organiseren van een buurtfeest op 14 september aan de Durendaaldreef (tussen Jan van Eijkstraat en de Frans Halsstraat) in Oisterwijk
Tijdelijke verkeersmaatregelen
- 7 juli: vanwege het Korenfestival zijn verschillende straten in het centrum van Oisterwijk dicht voor al het verkeer behalve voetgangers
Werk aan de weg
In juli krijgen 4 wegen in Oisterwijk een nieuw laagje asfalt. Deze wegen gaan daarom kort dicht voor het verkeer, 1 of 2 dagen. Het verkeer wordt omgeleid.
Het gaat om de volgende wegen:
- Heizenschedijk, dicht op vrijdag 12 juli
- Donkhorst, dicht op vrijdag 12 juli
- Huifkarlaan, dicht vrijdag 12 juli
- Oisterwijksebaan, dicht op vrijdag 12 juli en maandag 15 juli. De weg is wel open in het weekend
Voordat de wegen de nieuwe laag asfalt krijgen, zijn er ter voorbereiding ook werkzaamheden. Denk aan het verwijderen van de strepen op de weg en het schoonmaken van de weg. De wegen gaan dan niet dicht.
We kunnen de werkzaamheden alleen doen als het weer goed. Het is daarom nog niet duidelijk op welk tijdstip van de dag dit precies is. Bij slecht weer verzetten we de werkzaamheden naar een ander moment.
Voorkom een stinkende container
Wist je dat als je jouw GFT-container een beetje open zet met een stuk hout, je in de zomer minder last hebt van stank? En in de winter vriest je deksel niet vast. In het kader van de campagne ‘GFT, wat doe jij ermee?’ delen we met verschillende gemeenten uit de regio tips hoe je makkelijker je GFT kan scheiden en afval kan voorkomen. Want nog teveel etensresten, groente- en fruitresten zitten in ons restafval. Dat is jammer, want juist deze afvalresten zijn waardevolle grondstoffen.
Veel overlast eikenprocessierups
De eikenprocessierups is in grote hoeveelheden gesignaleerd. We werken hard aan het bestrijden van deze vervelende beestjes, maar kunnen niet alle locaties in 1 keer aanpakken. Scholen, kinderdagverblijven, het Staalbergven, fietspaden en sportterreinen geven we voorrang bij de bestrijding van de eikenprocessierups.
We krijgen veel meldingen over de locaties: buitengebied Moergestel (zuid/zuidwesten A58), Oirschotsebaan, Oirschotseweg, Groenstraat, Vloeiweg, Kerkhovensestraat en de Heukelomseweg en omgeving. Een melding doen via Meldpunt Buurtbeheer op www.oisterwijk.nl voor deze locaties is niet meer nodig.
Bekende locaties
Op www.oisterwijk.nl/eikenprocessierups download je het document ‘Bekende locaties eikenprocessierups’. In dit document staan de locaties die bij ons bekend zijn. De locaties in oranje zijn aangepakt. Kom jij de rups tegen op een locatie die niet bij ons bekend is? Geef het dan door via www.oisterwijk.nl/meldingmaken.
Waar we niet bestrijden
Het bestrijden van de eikenprocessierups doen we niet op eigen terrein van inwoners en bedrijven, zandpaden, het buitengebied en natuurgebieden.
Zelf doen
Je kunt zelf veel doen bij overlast van rupsen of als je gezondheidsklachten hebt. Op de website www.oakie.info van de GGD lees je alles over de eikenprocessierups. Ook staan op deze website handige folders.
N65 dicht tussen 28 juni en 1 juli
De N65 is van vrijdag 28 juni 21.00 uur tot maandag 1 juli 05.00 uur dicht vanwege werk aan de weg. Het gaat om het deel tussen knooppunt De Baars en knooppunt Vught in de richting van Den Bosch. Er zijn omleidingen, maar hou wel rekening met een extra reistijd van 15 minuten.
Kruispunt Blokshekken weer open in beide richtingen
De laatste werkzaamheden aan het kruispunt moeten nog worden afgerond, maar vanaf eind juni kan er weer in beide richtingen gebruik worden gemaakt van het kruispunt Blokshekken. In de afgelopen weken is het straatwerk verder afgerond. We werken de laatste zaken rondom de spoorwegovergang af en dan zijn de werkzaamheden aan de zijde van de Jumbo echt klaar.
De spoorwegovergang kan nog niet gebruikt worden door gemotoriseerd verkeer. Dat kan pas zodra de werkzaamheden aan de zijde van het KVL-terrein verder gevorderd zijn. Fietsers en voetgangers kunnen uiteraard wel de spoorwegovergang oversteken. Aan de zijde van het KVL-terrein worden de trottoirbanden aangebracht waardoor de contouren van de nieuwe Ambachtstraat steeds beter zichtbaar worden. Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan de nieuwe Ambachtstraat gereed in de laatste week van juli.
Nieuwe fietsenstalling noordzijde station in gebruik
De fietsenstalling aan de Noordzijde van het station in Oisterwijk (zijde KVL-terrein) is eerder dan verwacht in gebruik genomen. De fietsenstalling is bereikbaar vanaf de Schijfstraat via een tijdelijk pad. De eerste fietsers weten de nieuwe fietsenstalling al goed te vinden!
Jaarlijkse inzameling taxussnoeisel begonnen
De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door stichting Taxus Taxi is weer begonnen. Het snoeisel van deze haagplant wordt gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestandsdeel van de chemotherapie. “We zijn elk jaar weer blij dat zoveel mensen mee willen doen met het inzamelen”, vertelt Werner Toonen van stichting Taxus Taxi.
Elk jaar opnieuw worden duizenden chemotherapieën gemaakt van het verzamelde taxussnoeisel. “De opbrengst varieert per jaar, maar het allerbelangrijkste is dat met deze inzameling een flinke bijdrage kan worden geleverd in de strijd tegen kanker”, benadrukt Werner, die met Taxus Taxi het snoeisel gratis komt ophalen bij mensen. “Wij zamelen al sinds 2009 in en elk jaar komt onze inzamelingsactie weer terug. Wij zien het als een service, want we zijn blij dat elk jaar mensen samen met ons de strijd tegen kanker willen aangaan. Simpelweg door het taxussnoeisel voor ons te bewaren.”
Goede voorbereiding
Wil jij ook taxussnoeisel inzamelen? Dan zijn 3 dingen belangrijk om te weten:
- Het snoeisel kan niet gebruikt worden als er sprake is van broei. Maak daarom altijd in het midden van het snoeisel een kuil ter grootte van een voetbal
- Plan de ophaalafspraak zo kort mogelijk op het snoeien. De taxustwijgjes hebben dan nog de meeste werkzame stof
- Het snoeisel wordt gratis opgehaald, maar dat moet wel financieel haalbaar zijn. Zorg daarom voor minimaal 1 volle kruiwagen of een half gevulde Taxus Taxi Tas (gratis te krijgen bij onder andere de Boerenbond)
Afspraak inplannen
De inzameling is dus begonnen. Je maakt een afspraak voor het ophalen via www.taxustaxi.nl/afspraak. Dat kan 24 uur per dag. Meer informatie over het inzamelen van snoeisel en de stichting Taxus Taxi via www.taxustaxi.nl of Facebook.