Gemeenteberichten 27 januari 2021

Onderwerpen college

 • Jaarprogramma VTH 2021
 • Gunning herontwikkeling Bosstraat 1 Moergestel

Omgevingsvergunningen

Aangevraagd

 • Langeweg 42b Haaren, het bouwen van een woning
 • Heisteeg 36 Oisterwijk, het plaatsen van een dakkapel op het voordakvlak
 • Nemelaerstraat 29 Haaren, het huisvesten van arbeidsmigranten in een bijgebouw voor 9 maanden per jaar
 • Veldweg 6 Oisterwijk, het plaatsen/bouwen van een tijdelijke huisvesting
 • Belversestraat 49 Haaren, het kappen van een boom
 • Juliana Bernhardplein 3 Oisterwijk, het bouwen van een schuur met overkapping
 • Helvoirtseweg 2a Haaren, het renoveren van een dak en het plaatsen van zonnepanelen
 • Reedijk 6 Moergestel, het wijzigen van de inrichting

Verleend

 • Marius van de Wildenbergstraat 2 in Haaren, het renoveren van het dak, het plaatsen van zonnepanelen en het plaatsen van een dakkapel in het achterdakvlak
 • Gemullehoekenweg 60 Oisterwijk, het kappen van een beuk en een paardenkastanje. Alleen de paardenkastanje is verleend
 • Bekkersplein 2 Haaren, het tijdelijk wijzigen van het gebruik van het voormalige gemeentekantoor (gemeente Haaren) voor een periode van 5 jaar
 • Bet Vosstraat 15 Oisterwijk, het bouwen van een woonhuis
 • Lage Raam 7a Haaren, het verbouwen van een woning (gemeentelijk monument)

Verlengd

 • Klompven 29 Oisterwijk, het bouwen van een woning

Milieu

Meldingen Wet milieubeheer

Bij het college van Oisterwijk zijn in het kader van het Activiteitenbesluit milieubeheer nieuwe meldingen ingediend voor:

 • Rootven 38 te Moergestel, voor het veranderen van een supermarkt
 • Donkhorst 6 te Moergestel, voor het plaatsen van een propaantank
 • Vossenhoorn 1 te Moergestel, voor het omschakelen naar een paardenhouderij
 • De Nedervonder 13 te Oisterwijk, voor het verplaatsen van een opslagvoorziening
 • De Lind 45A te Oisterwijk, voor het veranderen van een restaurant

Bij het college van Oisterwijk is in het kader van het Besluit lozen buiten inrichtingen milieubeheer een nieuwe melding ingediend voor:

 • Kivitslaan 9a te Oisterwijk, voor het realiseren van een gesloten bodem-energiesysteem

Ter inzage

De meldingen liggen vanaf 29 januari 2021 gedurende 6 weken ter inzage bij de centrale publieksbalie in het gemeentekantoor van Oisterwijk aan de Lind 44 in Oisterwijk. Wilt een melding inzien, maak dan een afspraak via (013) 529 13 11

Verkeer

 • Het instellen van een geslotenverklaring voor vrachtverkeer in de Maria van Oisterwijkstraat in Oisterwijk

Vertrokken onbekend waarheen

 • Vertrokken onbekend waarheen

WOZ-beschikking en aanslagen gemeentelijke belastingen in jouw eigen online brievenbus

Hij komt er weer aan: het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Eind februari ligt de papieren versie in de brievenbus. Maar weet je dat je al jouw post van de overheid ook in 1 online brievenbus kunt krijgen? En tegelijkertijd je lopende zaken op een rij ziet? Hoe? Via MijnOverheid.

Wij hebben ons aangesloten bij MijnOverheid. Dat betekent dat je niet alleen onze post in de Berichtenbox krijgt, maar ook post van bijvoorbeeld de Belastingdienst, het RDW, UWV, SVB en het Kadaster. Je geeft zelf aan van welke organisatie je online post wil krijgen. Zodra er post is, krijg je automatisch een mailtje. En heb je bijvoorbeeld een aanvraag om een vergunning lopen? Ook deze volg je via MijnOverheid.

Aanmelden

Om gebruik te maken van MijnOverheid moet je jouw account activeren. Dat doe je met DigiD. Op de website https://mijn.overheid.nl staat hoe je dit doet. Ook staat er een handige instructievideo. Nadat je account actief is, log je voortaan in met je DigiD.

App Berichtenbox

Wil je post van de overheid meteen op je smartphone of tablet lezen? Via de App Store of Google Play download je de Berichtenbox App. Je logt 1 keer in met je DigiD en daarna voortaan met een zelfbedachte pincode. Zodra je post hebt, krijg je een melding.

Geen papieren post meer

Nadat je jouw account op MijnOverheid hebt geactiveerd, krijg je het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen niet meer per post thuisgestuurd. Vanaf 2021 krijg je dan je post alleen nog in de Berichtenbox van MijnOverheid.

Meer informatie

Meer weten over Mijn Overheid of je account activeren? Kijk op de website https://mijn.overheid.nl

Dat verdient een lintje!

Kent u iemand in uw omgeving die voor de samenleving iets bijzonders doet? Vindt u dat diegene wel wat waardering verdient? Vraag dan een koninklijke onderscheiding (lintje) aan.

Op de laatste werkdag voor Koningsdag worden tijdens de Lintjesregen koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan personen die aantoonbare bijzondere verdiensten hebben voor de samenleving. Zonder deze mensen kunnen veel instellingen en verenigingen niet bestaan en zou de Oisterwijkse samenleving er heel wat schraler uitzien. Om deze (meestal anonieme) mensen de erkenning te geven die ze verdienen, bestaan er koninklijke onderscheidingen.

Op tijd aanvragen

Voor de Lintjesregen van 2022 kunt u nog een lintje aanvragen. Dat lijkt ver weg, maar toch heeft u maar even de tijd om uw aanvraag te doen. Dit kan tot uiterlijk half juni 2021.

Uitreiking op een ander moment

Wilt u een koninklijke onderscheiding op een ander moment laten uitreiken, bijvoorbeeld tijdens een bijzondere gelegenheid? Vraag dit minstens 6 maanden van tevoren aan. Het uitreikingsmoment moet wel ‘passend’ zijn. Dat betekent dat er een link moet zijn met de verdiensten van de persoon die de onderscheiding krijgt.

Informatie

Neem voor u de aanvraag doet contact op met de gemeente via (013) 529 13 11. De medewerker kabinetszaken vertelt u graag in grote lijnen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een koninklijke onderscheiding. Zo voorkomt u teleurstellingen. Kijk ook eens op www.lintjes.nl. Hier staat ook het aanvraagformulier.

Denk mee over locaties laadpalen elektrische auto’s

De komende jaren neemt het elektrisch rijden sterk toe. Daar willen wij op voorbereid zijn. Op basis van de verwachte vraag naar laadpalen is voor 2021 tot en met 2024 een plankaart gemaakt voor de te plaatsen laadpalen.

Jij mag meedenken of je de locatie goed of juist niet zo goed vindt. Ook kun je een andere mogelijkheid aangeven.

De parkeerplaatsen waar we in de toekomst de laadpalen plaatsen, willen we alvast bepalen. Het reserveren van de parkeerplaatsen doen we met een verkeersbesluit, aan de hand van de plankaart. De plaatsingsperiode van de laadpalen is verdeeld in fase 1 (2021/2022) en fase 2 (2023/2024). Op de website https://participatie.evmaps.nl/oisterwijk zie je de plankaart. Hierop zijn alleen de palen voor fase 1 (2021-2022) zichtbaar.

Wat vind jij

Op de kaart zie je de geplande laadpalen voor de komende 2 jaar. Ook zie je de bestaande laadpalen en laadpalen die binnenkort worden geplaatst. Wat vind je van de locatie bij jouw in de straat? Laat het ons weten via een mail naar verkeer@oisterwijk.nl. In de mail geef je aan of je deze locatie juist goed of niet zo goed vindt. Ook mag je een voorstel voor een andere loatie doen. Reageren kan tot en met woensdag 3 februari 2021. Daarna wordt een verkeersbesluit voorbereid en gepubliceerd.

Wanneer wordt een laadpaal geplaatst

De openbare laadpalen zijn bedoeld voor elektrische auto’s die niet op privéterrein opgeladen kunnen worden. Zolang er nog geen laadpaal is, blijven de parkeerplaatsen voor iedereen beschikbaar. Een laadpaal heeft 2 aansluitingen. Na plaatsing van een laadpaal wordt 1 parkeerplaats aangewezen als oplaadplaats. Bij voldoende gebruik wordt ook de 2e parkeerplaats bij de laadpaal een oplaadplaats.

Nú heerlijk wonen. En dat zo lang en duurzaam mogelijk!

Je denkt misschien niet dagelijks na over jouw woontoekomst. Dat is heel begrijpelijk. En toch is het verstandig om hier bij stil te staan.

Ben je van plan binnenkort te verbouwen? Is jouw woonsituatie veranderd? Zijn de kinderen de deur uit en ga je bepaalde kamers een andere bestemming geven? Allemaal momenten om eens kritisch naar jouw woning te kijken.

Een duurzaam en toekomstbestendig huis

Er zijn tegenwoordig volop mogelijkheden om een woning duurzaam en levensloopbestendig te maken. Bij het energiezuiniger maken van je woning kun je denken aan isolatie, een warmtepomp of zonnepanelen. Bij levensloopbestendig maken van je woning voorzie je een badkamer van alle gemakken, verplaats je de slaapkamer naar de begane grond of plaats je een camera bij de voordeur. Op deze manier blijf je net zo lang in jouw huis wonen als je wilt.

Kies voor een stimuleringslening

Wij hebben in onze gemeente een stimuleringslening. Dit betekent dat je geen spaargeld gebruikt om aanpassingen te doen aan de woning, maar dat je een lening met aantrekkelijke voorwaarden afsluit. De stimuleringslening is voor eigenaren of huurders van een woning in onze gemeente. Hiermee maak je jouw huis duurzaam én levensloopbestendig. Zo verlaag je je woonlasten, draag je bij aan een beter milieu en blijf je zo lang mogelijk in jouw eigen huis!

Voorwaarden

Tegen een lage rente mag je per huishouden tussen de €2.500,- en €25.000,- lenen. De lening krijg je in de vorm van een bouwkrediet en los je boetevrij af (helemaal of in delen). Afhankelijk van de hoogte van de lening is de looptijd 10 tot 15 jaar. De lening vraag je alleen aan voor maatregelen die nog moeten gebeuren. Een aanvraag achteraf kan dus niet. Kijk voor meer informatie of het direct aanvragen van de regeling, op onze website www.oisterwijk.nl/duurzaam. Heb je hulp nodig bij de aanvraag? Ga langs bij het Energieloket in Tiliander of bel ons via (013) 529 1311.

Gedupeerde van de kinderopvangtoeslag affaire? Neem contact op

Woon je in deze gemeente en ben je een gedupeerde van de kinderopvangtoeslag affaire van de Belastingdienst? Dan kun je voor hulp en ondersteuning bij problemen bij ons terecht.

De Belastingdienst/Toeslagen compenseert ouders die in de problemen zijn gekomen door de affaire. Maar voor wie in de problemen is geraakt, is dat niet altijd voldoende. Soms heb je meer ondersteuning nodig. Wij helpen bij die aanvullende ondersteuning.

Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn ontstaan rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. Gedupeerden die behoefte hebben aan extra ondersteuning op één van bovenstaande gebieden, nemen contact met ons op. Ben je door de belastingdienst aangemerkt als gedupeerde, neem contact met ons op. Samen bekijken we wat we voor jouw kunnen doen. Daarbij gaan wij altijd uit van maatwerk.

Neem voor meer informatie contact met ons op via  (013) 529 13 11 of gemeente@oisterwijk.nl

Zelf contact opnemen

Wij weten dat er in onze gemeente gedupeerde gezinnen zijn. Helaas weten wij niet wie die gezinnen zijn, omdat de belastingdienst die gegevens niet verstrekt in verband met de privacy van de gezinnen. Wij roepen je daarom op om zelf contact met ons op te nemen. Dan kunnen we samen kijken hoe we je kunnen helpen.

Weet je niet of je een gedupeerde bent?

Is jouw kinderopvangtoeslag stopgezet tussen 2005 en 2019 en weet je niet waarom? Neem dan contact op met het Serviceteam gedupeerden kinderopvangtoeslag via de website van de Belastingdienst https://services.belastingdienst.nl/toeslagen-herstel/contact/  of bel (0800) 235 83 58 (gratis).

Gunning Bosstraat 1 Moergestel naar Moeskops’ Bouwbedrijf B.V.

De inschrijftermijn voor de openbare aanbestedingsprocedure van de locatie Bosstraat 1 in Moergestel is voorbij. De voorlopige gunning gaat naar Moeskops’ Bouwbedrijf B.V. uit Bergeijk. Zij werden uit 13 inschrijvingen gekozen voor de herontwikkeling van het terrein van de voormalige basisschool. Met de hoogste bieding van € 1.138.000,- k.k. hebben zij het beste invulling gegeven aan eis ‘hoogste prijs’.

Gestelde Kaders

Het is de bedoeling het voormalige schoolgebouw te transformeren naar woningen voor starters en senioren met daarnaast de mogelijkheid voor twee bouwkavels op het voormalige speelterrein. Dat zijn de kaders die aan de herontwikkeling door het college zijn gesteld. Met deze kaders is de locatie in de markt gezet.

Vervolgstappen

De volgende stap is het overgaan tot een definitieve gunning door het sluiten van een koop- en ontwikkelovereenkomst. Dat kan over 20 dagen na de bezwaarprocedure voor de overige inschrijvers. Voordat er gebouwd kan worden dient het bestemmingsplan te worden aangepast. Mede afhankelijk van de nog te doorlopen bestemmingsplanprocedure, verwachten we dat in de eerste helft van 2022 gestart kan worden met de bouw. De buurt en direct belanghebbenden worden betrokken bij de verdere ontwikkeling van het plan.

Ruimere openingstijden milieustraat Oisterwijk

Ook na de jaarwisseling blijft het druk bij de milieustraat in Oisterwijk. Vanaf 27 januari passen we daarom de openingstijden aan.

Op woensdag en vrijdag is de milieustraat in Oisterwijk open van 10.00 tot 16.30 uur. Op zaterdag blijven de openingstijden hetzelfde. We houden de situatie goed in de gaten en beoordelen steeds of de ruimere openingstijden nodig zijn.

De openingstijden van de milieustraat in Haaren veranderen niet. Houd onze website www.oisterwijk.nl/milieustraat, onze sociale media en de app van de Afvalstoffendienst in de gaten voor de meest actuele informatie over de openingstijden en andere zaken.