Gemeenteberichten 25 april 2019

Onderwerpen college

 • Verrekening neveninkomsten politieke ambtsdragers 2018
 • Beantwoording vragen art 34 RvO van PrO inzake principemedewerking ruimte voor ruimte woningen Molenbaan
 • Beantwoording vragen art. 34 RvO van PGB inzake sociale huurwoningen in het buitengebied
 • Beantwoording vragen art. 34 RvO van PGB over toereikendheid nieuw zwembad Den Donk

Omgevingsvergunningen

Aangevraagd

 • Gebied tussen Heizenschedijk, Reedijk, Heirbaan en Masperstraat, het kappen van 48 bomen voor het optimaliseren van de leefgebiedsomstandigheden voor flora en fauna
 • Sectie A2817 Oisterwijk, het tijdelijk wijzigen van de bestemming ivm Intents Festival 2019
 • Stokske 7 Moergestel, het bouwen van een loods
 • Scheibaan 15 Oisterwijk, het bouwen van een schuilhut/bijenstal
 • Wim van Baaststraat 19 Oisterwijk, het plaatsen van een stacaravan voor tijdelijke bewoning

Verleend

 • Groenstraat 25 Oisterwijk, het verbouwen van de woning
 • Waterhoefweg 5 Oisterwijk, het huisvesten van arbeidsmigranten
 • De Lind 4 Oisterwijk, het inpandig constructief wijzigen en het omzetten van de functie
 • Wim van Baaststraat 19 Oisterwijk, het bouwen van een woning
 • Kerkhovensestraat Oisterwijk, het kappen van 8 zomereiken in de berm en greppel langs de weg
 • Burg Bardoelstraat 25 Moergestel, het verbouwen van de zolder en het plaatsen van dakkapel aan de voor- en achterzijde
 • Bosweg 154A Oisterwijk, het plaatsen van een poort en hekwerk aan de voorzijde hoger dan 1 meter
 • Pannenschuurplein 32 Oisterwijk, het plaatsen van gevelreclame
 • Oirschotseweg 75 Moergestel, het wijzigen van het gebruik van een bijgebouw
 • Heusdensebaan 7 Oisterwijk, het toetsen op brandveilig gebruik (uitgebreide procedure)

Tijdelijke verkeersmaatregelen

 • 22 – 30 april: vanwege de Nostalgische kermis, Oranjefeesten en Koningsdag in Oisterwijk zijn de volgende straten dicht voor al het verkeer behalve voetgangers De Lind Noord, De Lind Zuid, Balbian Versterlaan, Dorpsstraat, Burgemeester Verwielstraat, Stationsstraat
 • 25 april: vanwege Koningsdag is het St. Jansplein in Moergestel dicht voor al het verkeer behalve voetgangers
 • 4 mei: vanwege de Dodenherdenking zijn verschillende straten in Oisterwijk dicht voor al het verkeer behalve voetgangers
 • 5 mei: vanwege de jaarmarkt zijn verschillende straten in Moergestel dicht voor al het verkeer behalve voetgangers, is er eenrichtingsverkeer in De Scheerman, een parkeerverbod in verschillende straten en zijn er omleidingen
 • 5 mei t/m 8 september: vanwege Willeke Meets in Oisterwijk is de Dorpsstraat dicht voor al het verkeer behalve voetgangers op 5 mei, 7, 12, 13, 14, 15, 16 en 17 juli, 4 augustus, 1 en 8 september

Vergunningen evenementen horeca

 • Aan V.O.F. Miao-Huang voor het uitoefenen van een horecabedrijf Chinees Indisch Restaurant Kota Radja aan de Hoogstraat 88 in Oisterwijk
 • Aan C.V. De Dorstvlegels voor het houden van de jaarmarkt op 5 mei in het centrum van Moergestel
 • Aan Exploitatie Tiliander-Den Boogaard B.V. voor het houden van de Koningsdagen op 26 en 27 april op het Sint Jansplein in Moergestel
 • Aan Knubben Nostalgische Kermis V.O.F. voor het houden van de Nostalgische Kermis op 26, 27 en 28 april op het Lindeveld in Oisterwijk
 • Aan Oranjeverening Oisterwijk voor het houden van de Koningsdagen op 26, 27 en 28 april in de Dorpstraat, op het Lindeplein, De Lind Noord (gedeeltelijk), De Lind Zuid en het Lindeveld in Oisterwijk

Melding

 • Door De Coppele voor het organiseren van een sponsorloop op 9 mei in de Prunusstraat en het Seuverick in Oisterwijk

Milieu

Melding wet milieubeheer

Bij het college van Oisterwijk is in het kader van het Activiteitenbesluit milieubeheer een nieuwe melding ingediend voor:

·         het oprichten van een hotel, Almystraat 12 te Oisterwijk

Ter inzage

De melding ligt vanaf 26 april 2019 gedurende 6 weken ter inzage bij de centrale publieksbalie in het gemeentekantoor van Oisterwijk aan de Lind 44 in Oisterwijk. Wilt u de melding in komen zien, maak dan een afspraak via (013) 529 13 11.

Werkzaamheden kruispunt Blokshekken: fase 2 bijna van start

Het eerste gedeelte van het kruispunt Blokshekken-Spoorlaan (bij de Jumbo) is bijna klaar. Dat betekent dat fase 2 van start gaat. Daarom wordt op maandag 29 april de barrier (stalen wegafscheiding) verzet.

Vanaf dat moment gaat het verkeer over de vernieuwde rijbaan rijden (aan de kant van het spoor). De werkzaamheden gaan dan verder aan de kant van de Jumbo. De parkeerplaats van de Jumbo blijft gewoon bereikbaar. De spoorwegovergang kan nog niet gebruikt worden door gemotoriseerd verkeer.

Eenrichtingsverkeer blijft van kracht

Totdat de werkzaamheden klaar zijn, geldt éénrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer vanaf het station in de richting van Blokshekken. Vanaf 29 april vervalt de tijdelijke omleidingsroute voor fietsers en kunnen zij weer in 2 richtingen gebruikmaken van de Spoorlaan.

Stoplicht voor brandweer

De brandweer kan ook tijdens fase 2 gebruikmaken van het geplaatste stoplicht om snel uit te rukken wanneer dat nodig is. De vrachtwagens die komen laden en lossen bij de Jumbo hoeven tijdens fase 2 het stoplicht niet meer te gebruiken. Ook voor hen geldt nu de eenrichtingsmaatregel in de richting van Blokshekken.

Voetgangers richting KVL-terrein

Voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand die van en naar het KVL-terrein willen,  maken nog steeds gebruik van de spoorwegovergang. Volg de borden voor de looproute richting het station en KVL-terrein.

Voorverkoop Staalbergven abonnementen verlengd!

De bloesem aan de bomen, het zonnetje breekt door: de lente is begonnen! We hebben al kunnen genieten van enkele zonovergoten dagen en we kunnen ons dan ook voorstellen dat je reikhalzend uitkijkt naar de opening van het Staalbergven.

Heb je jouw abonnement voor het komende seizoen nog niet aangeschaft? Regel het direct! We hebben de voorverkoop verlengd tot en met 26 april, daarna gelden de normale prijzen.

Hoe werkt het:

 • Vul het formulier in via www.oisterwijk.nl/staalbergven. Je hoeft niet in te loggen met Digid. Vul voor alle personen die een abonnement willen naam en geboortedatum in.
 • Daarna verschijnen automatisch de kosten voor het abonnement. Als in jouw geval blijkt dat je goedkoper uit bent met een gezinsabonnement, dan zie je die optie. Ook bij betaling zie je het goedkoopste abonnement.
 • Je verstuurt de aanvraag en betaalt met Ideal of creditcard.

Na de aanvraag

Je krijgt een bevestiging per e-mail. Kom je voor de eerste keer naar het Staalbergven om te zwemmen? Neem de e-mailbevestiging mee en laat deze zien aan de kassa. Je pasje ligt dan klaar. Ter plekke wordt een foto gemaakt van jou en eventuele andere gezinsleden.

Nog een pasje van vorig jaar?

Heb je je pasje van 2018 bewaard? Vul dan in het aanvraagformulier het nummer in dat rechtsonder op je pasje staat. Als je de 1e keer komt zwemmen bij het Staalbergven neem je de emailbevestiging én je oude pasje mee. Een foto hoeft niet meer gemaakt te worden.

Het Staalbergven is geopend vanaf 20 april, dagelijks bij een temperatuur van 20 graden of hoger. Houd www.oisterwijk.nl/staalbergven in de gaten voor de actuele stand van zaken.

zaterdag 27 april 2019 – Koningsdag

Uitnodiging aan alle gedecoreerden in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom

In de gemeente Oisterwijk is het een goed gebruik, dat alle personen uit Oisterwijk, Moergestel en Heukelom, die een Nederlandse Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen, gezamenlijk een toost uitbrengen met de burgemeester.

Uitnodiging

Het gemeentebestuur van Oisterwijk nodigt daarom alle (oud-)gedecoreerden uit Oisterwijk, Moergestel en Heukelom uit, om tijdens de viering van Koningsdag samen te komen voor het uitbrengen van een toost op Zijne Majesteit de Koning. Tijdens deze feestelijke gebeurtenis brengt Showband Taxandria om 11.15 uur een aubade aan alle gedecoreerden.

We ontvangen u en uw partner graag op zaterdag 27 april 2019 om 10.30 uur in het Raadhuis aan De Lind 56 in Oisterwijk.

Provincie start campagne ‘Ik let op wild!’

We hopen allemaal dat het ons niet gebeurt: opeens een ree of een wild zwijn voor je auto. Toch kan je de waarschuwing niet negeren, wild steekt zómaar over. Weet jij wat je dan precies wel en niet moet doen? Onder de titel ‘Ik let op wild’ is de provincie Noord-Brabant een campagne begonnen om dat duidelijk te maken.

Op social media wordt een filmpje verspreid waarin automobilisten wordt verteld wat ze beter wel en beter niet kunnen doen in gebieden waar veel wild zit. Op 16 trajecten komen borden met afbeeldingen van herten en wilde zwijnen met de boodschap ‘Wij steken zomaar over’. Een aantal gemeenten hangen banners op waar wild oversteekt.

Snelheid minderen, stuur recht houden

Rij je in bosrijk gebied waar veel wild oversteekt? Minder dan altijd je snelheid en let goed op. Zeker in het donker als een dier plotseling voor de auto opduikt: remmen, het stuur rechthouden en als het niet anders kan het dier aanrijden.

Dat laatste klinkt onlogisch, maar is toch het veiligst. Want in 58 procent van de ongelukken met wild is er letsel doordat de bestuurder is uitgeweken; tegen een boom beland, of een andere auto heeft geraakt. En dus níet doordat het wild is aangereden.

Bij aanrijding: bel de politie

In geval van aanrijding (en als je zelf veilig bent!) moet je altijd bellen met het algemene nummer van de politie (0900-8844). Ook als het dier is weggerend. De politie weet wie er ingeschakeld moet worden, om het dier te helpen. Ze nemen ze bijvoorbeeld contact op met de boswachter om het eventueel gewonde dier op te sporen.

8000 aanrijdingen

In Nederland zijn er jaarlijks ruim 8000 aanrijdingen met wild. In Brabant waren dat er het afgelopen jaar zelfs meer dan 1500! Vooral nu, in het voorjaar, zijn de dieren actief aan de wandel. De reekalveren worden verstoten door hun moeder en gaan op zoek naar een eigen territorium. Tegelijkertijd breekt de paartijd aan en rennen reeën zonder op te letten achter elkaar aan. Dus: let nu extra goed op!

Oisterwijk Herdenkt – 4 mei 2019 Dodenherdenking

Ieder jaar is op 4 mei de Nationale Dodenherdenking. Ook de gemeente Oisterwijk herdenkt. Het gemeentebestuur nodigt u uit voor de herdenkingsbijeenkomst.

Voor iedereen die, op welke manier dan ook, bij oorlog betrokken is geweest en voor iedereen die zich daarbij betrokken voelt, geeft de dodenherdenking de gelegenheid om een moment stil te staan bij dat wat in het verleden is gebeurd. Wij hopen u te mogen ontmoeten op:

zaterdagavond 4 mei 2019

in de H. Joanneskerk aan de Lind in Oisterwijk

Het programma begint om 17.50 uur

(na aanvang geen toegang meer mogelijk)

De kerk is open vanaf 17.15 uur

Programma

Voor de herdenkingsbijeenkomst op 4 mei, heeft het 4 mei-comité een programma samengesteld, waarvan u de hoofdlijnen hieronder leest:

 • 17.50 uur uitvoering van het Requiem van Maurice Duruflé in de

H. Joanneskerk, De Lind 52, Oisterwijk

Toegang tot de uitvoering is gratis. U moet wel uiterlijk 30 april reserveren. Stuur voor kaartjes een mail naar herdenkingsconcertoisterwijk@kpnmail.nl. De uitvoering van het Requiem duurt tot ongeveer 19.00 uur.

Voor de volgende programma onderdelen hoeft u zich niet aan te melden:

 • 19.15 uur stille tocht vanaf de H. Joanneskerk naar bevrijdingsmonument

Aansluitend:

 • Herdenkingsplechtigheid bij het bevrijdingsmonument in Oisterwijk
 • Kranslegging
 • Samenkomst in het raadhuis en gelegenheid tot napraten

Kranslegging

Elk jaar doen verschillende besturen mee aan de kranslegging. Wanneer u namens of met het bestuur van uw organisatie of vereniging een krans bij het monument wilt leggen, neemt u dan uiterlijk 19 april contact op met Esther Tol, ceremoniemeester tijdens de 4 mei-viering. Bel (013) 529 13 11 of mail esther.tol@oisterwijk.nl.

Stille Tocht

Het 4 mei-comité vraagt inwoners, de horecaondernemers en bezoekers van het centrum van Oisterwijk, om er samen voor te zorgen dat de stille tocht en de herdenkingsplechtigheid bij het bevrijdingsmonument ongestoord kunnen plaatsvinden.

Informatie

Wilt u meer weten over deze herdenkingsbijeenkomst? Neem contact op met Esther Tol van de gemeente Oisterwijk via (013) 529 13 11 of esther.tol@oisterwijk.nl.

+Kader met tekst:

“Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.”

– Officieel memorandum, het gedenkschrift voor de Nationale Herdenking –

Nieuwe bankjes bevrijdingsmonument

Heb jij ze al gezien? De nieuwe bankjes bij het bevrijdingsmonument? Wij vinden ze prachtig! De bankjes zijn het resultaat van de samenwerking met het Comité 4 en 5 mei, Bteam Oisterwijk, BTL Advies, Van Helvoirt Groenprojecten, Grijsen park & straatdesign en onze mannen van de buitendienst. Wij zijn in ieder geval helemaal klaar voor de herdenking op 4 mei.

Citymarketing Oisterwijk zoekt vrijwilligers

Sta je midden in de samenleving en ben je trots op de gemeente Oisterwijk en haar prachtige omgeving. Wil je dit met passie aan bezoekers vertellen en hen wegwijs maken. Wordt dan vrijwilliger bij citymarketing Oisterwijk.

Als vrijwilliger ben je hét visitekaartje van de gemeente Oisterwijk. Samen met alle collega’s zorgen je ervoor dat bezoekers gastvrij worden ontvangen. Dat ze goed worden geïnformeerd over wat er zoal te doen is in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom. Ook verkoop je artikelen uit de info-winkel, zoals wandel- en fietskaarten.

Werkplek

Dit alles gebeurt in en vanuit het Toeristisch Informatie Punt in de Tiliander. Hier wordt alle informatie verstrekt, persoonlijk, via de telefoon, e-mail, website en social media. In het seizoen staat citymarketing Oisterwijk met ons mobiel informatiepunt ook op andere drukke locaties in de gemeente, midden tussen de toeristenstromen.

Profiel

Ben je klantvriendelijk, energiek en representatief. Heb je een blok van 3 uur per week beschikbaar. Heb je een ondernemende instelling en ben je handig met de computer? Reageer dan en wie weet kom jij straks het enthousiaste team versterken.

Aanmelden

Meld je aan via info@bezoekoisterwijk.nl, bel met citymarketeer Piet Duizer, (06) 142 654 97 of kom langs in Tiliander. Meer informatie staat ook op www.bezoekoisterwijk.nl.