Gemeenteberichten 24 september 2020

Onderwerpen college

 • grondverkoop bij Hertog Hendriklaan 19
 • beantwoording artikel 34 vragen overname zaken Haaren
 • Verrekening neveninkomsten politieke ambtsdragers 2019
 • art 34 PGB uitbreiding milieustraat
 • artikel 34 vragen PGB over woningbouw
 • Overeenkomst met Stichting Oisterwijk Duurzaam tbv uitvoering RRE project
 • Legesheffing (schuil)tenten ondernemers en beantwoording vragen art. 34
 • memo voor auditcommissie inzake actualisatie grondexploitaties 2020

Omgevingsvergunningen

Aangevraagd

 • Heukelomseweg 30 Heukelom, het uitbreiden van het bijgebouw en wijziging van de functie voor de huisvesting van arbeidsmigranten
 • Sint Jansplein 3 Moergestel, het verlengen van de instandhoudingstermijn van een overkapping
 • Hildsven 2 Moergestel, het kappen van een populier
 • Kloosterdreef 4 Moergestel, het kappen van 25 bomen in verband met sanering kerkhof
 • Tilburgseweg 110 Oisterwijk, het plaatsen van een dakopbouw aan de achterzijde

Verleend

 • Canterslaan 81 Oisterwijk, het verbouwen en renoveren van een woonhuis
 • Langvennen-Oost 129 Oisterwijk, het verbouwen van een woonhuis
 • Oirschotseweg 78 Moergestel, het bouwen van 4 vakantieappartementen

Verlengd

 • Beneluxstraat 6 Oisterwijk, het bouwen van een bedrijfshal
 • Zandstraat 11 Moergestel, het bouwen van een rentmeesterswoning en tuinhuis

Vergunning evenementen en horeca

 • Aan Optisport BV Oisterwijk, voor het organiseren van Crazy Spring in de sporthal aan Sportlaan 12 in Oisterwijk op 22 en 23 oktober
 • Aan Stichting Herdenking Oorlog en Bevrijding Moergestel, voor het organiseren van de herdenking en bevrijding bij het monument van Generaal C.M. Barber in Moergestel op 25 oktober
 • Aan F.H. Wegdam Textielagenturen B.V. Funkytex, voor het organiseren van een open dag bij het bedrijf Funkytex op 4 oktober op een inrit aan de Gasthuisstraat 24 in Oisterwijk
 • Aan Burendag, voor het houden van de burendag op 26 september in de Prinses Christinastraat in Moergestel

Verkeer

Tijdelijke verkeersmaatregelen

 • 26 september: vanwege Burendag is de Prinses Cristinastraat in Moergestel dicht voor al het verkeer behalve voetgangers

Overige bekendmakingen

 • Vertrokken onbekend waarheen

Asfalteringswerkzaamheden aan de Heisteeg

De Heisteeg is op verschillende plekken toe aan een nieuwe laag asfalt. Daarom starten we daar op 30 september met asfalteringswerkzaamheden

Het gaat om het deel tussen de Gemullehoekenweg en de Bosweg. Verkeer leiden we om via de Bosweg. Bestemmingsverkeer kan wel over de Heisteeg, maar moet rekening houden met verkeershinder door de werkzaamheden.

Kruising 1 dag afgesloten

De kruising Heisteeg-Bosweg sluiten we 1 dag af. Dit is naar verwachting 8 of 9 oktober. Verkeersregelaars leiden dan verkeer dat komt vanaf Groot Speijck (Natuurmonumenten) terug via de Van Tienhovenlaan richting Brasserie Klein Speik.

Hans in Haaren: voetbalclub Nemelaer

Afgelopen week was burgemeester Hans Janssen wederom te gast in Haaren voor de opnames van een nieuwe editie van ‘Hans in Haaren’. Vol trots laat penningmeester David Zijlmans hem ‘zijn club’ RKSV Nemelaer zien. De club speelt op hoog niveau en is zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de velden. Een echte vereniging waar vele inwoners uit het dorp als lid of vrijwilliger bij betrokken zijn. Burgemeester Hans Janssen en David Zijlmans blikken terug op de afgelopen coronaperiode en kijken ook nog even vooruit naar de herindeling. Wat betekent dat voor de club? In ieder geval zien ze mogelijkheden voor een heuse derby net na de herindelingsdatum: V.V. Trinitas-Oisterwijk tegen RKSV Nemelaer. David belooft ons met echte Haarense gastvrijheid te ontvangen. “Wij zijn er graag bij!”, aldus burgemeester Hans Janssen. Bekijk het filmpje snel via het YouTube-kanaal van de gemeente Oisterwijk of via facebook.com/gemeenteoisterwijk of twitter.com/gem_oisterwijk.

Huisvesting Kindercampus Pannenschuur en basisschool de Nieuwe Linde

De gemeente Oisterwijk, Stichting BOOM en Onderwijsstichting de Nieuwe Linde zijn met elkaar in gesprek over huisvesting van de in ontwikkeling zijnde Kindercampus Pannenschuur en de in oprichting zijnde basisschool de Nieuwe Linde.

Ontwikkelingen basisonderwijs

Stichting BOOM werkt sinds 2016 aan de ontwikkeling van een Kindercampus in de wijk Pannenschuur, in samenwerking met kernpartners kinderopvang en in overleg met de gemeente. Hiervoor is een fusie tussen Basisschool de Molenhoek en Basisschool den Akker in voorbereiding. Zij beogen als startdatum 01 augustus 2021. Stichting de Nieuwe Linde beoogt op 01 augustus 2021 van start te gaan met de nieuwe basisschool de Nieuwe Linde.

Huisvesting

Beide ontwikkelingen brengen een huisvestingsvraagstuk met zich mee. De afgelopen periode verkenden de gemeente Oisterwijk, Stichting BOOM en Onderwijsstichting de Nieuwe Linde gezamenlijk de mogelijkheden hiervoor. Dit heeft geresulteerd in het gezamenlijk besluit dat de Kindercampus Pannenschuur gehuisvest wordt op de locatie aan de Lavendel, waar nu Basisschool Darwin en Basisschool den Akker zijn gevestigd. Basisschool de Nieuwe Linde wordt gehuisvest aan de Postelein, op de huidige locatie van basisschool De Molenhoek.

Wegwerkzaamheden 30 september – 9 oktober: Vennelaan

De Vennelaan in Oisterwijk verbindt de Gemullehoekenweg met het Zwarte Wegje en de Scheibaan. Op de Vennelaan geldt op dit moment tussen de Gemullehoekenweg en het Zwarte Wegje éénrichtingsverkeer. Dat gaat veranderen. Ook dit gedeelte wordt tweerichtingsverkeer.

Door van dit deel van de Vennelaan ook tweerichtingsverkeer te maken, verbetert de verkeersveiligheid in de wijk rondom het Klompven. Verkeer wordt uit woonstraten zoals de Kivitslaan en de straten rondom het Klompven geweerd en zoveel mogelijk via de hoofdwegen gestuurd. Door realisatie van 3 drempels, wordt ook de Vennelaan veiliger gemaakt.

Verkeersomleiding vanaf 30 september

Voor de nieuwe situatie zijn aanpassingen aan het kruispunt Gemullehoekenweg-Vennelaan nodig. Door de werkzaamheden is de weg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van 30 september tot en met 9 oktober. We begrijpen dat deze situatie tot tijdelijke overlast leidt voor doorgaand en bestemmingsverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen er nog wel door. Doorgaand verkeer tussen Oisterwijk en Spoordonk wordt omgeleid via Moergestel. Tegelijkertijd met de werkzaamheden aan de kruising, worden aan de Vennelaan de verkeersremmers gelegd.

Werkzaamheden aan de Nicolaas van Eschstraat

Aan de Nicolaas van Eschstraat zijn op maandag 28 september enkele reparatiewerkzaamheden aan het asfalt. De werkzaamheden duren 1 dag. Verkeer wordt omgeleid. Ook de bus rijdt die dag via een andere route.

Wie zijn billen brandt…

De handen gingen uit de mouwen bij het Staalbergven de afgelopen dagen: als tegenprestatie, omdat de mensen die eraan vastzitten afgelopen zomer na sluitingstijd op het terrein waren geweest. Sportief als ze zijn hebben deze indringers het heel netjes met ons opgelost. Helaas heeft het gros van de raddraaiers minder fatsoen…

Ben jij ook wel eens na sluitingstijd bij het Staalbergven geweest?

We snappen dat het op zwoele zomeravonden verleidelijk is om nog even een verfrissende duik te nemen. Los van het feit dat er dan geen toezichthoudend personeel is om in te springen als zich een gevaarlijke situatie voordoet: realiseer je dat je een flinke overtreding begaat, helemaal als je rotzooi maakt of vernielingen aanricht. Daarom: betreed je het Staalbergven buiten de openingstijden, dan doen we aangifte bij de politie.

Iedere dag werken we hard om onze gasten een fijne dag bij het Staalbergven te bezorgen. En terwijl jij zonder toestemming bij het Staalbergven bent, sta je dat weer af te breken. Heb een beetje respect voor al die hardwerkende mensen en meer nog voor al die betalende badgasten die zich wél gedragen.