Gemeenteberichten 20 augustus 2020

Onderwerpen college – 4 augustus

 • Kosten Omgevingswet
 • Donkhorst 5a

Omgevingsvergunningen

Aangevraagd

 • Kerkstraat 65 Oisterwijk, het wijzigen van de erker en kozijnen van de voorgevel verdieping
 • Donkhorst 5 Moergestel, het plaatsen van een mantelzorgwoning

Verleend

 • Brede Steeg 18 Oisterwijk, het aanbouwen van een bakoven aan een bestaand bakhuis
 • Stationsstraat 10 Oisterwijk, het vervangen van een bestaande dakkapel en het plaatsen van een nieuwe dakkapel
 • Scheibaan sectie G 836 Oisterwijk, het bouwen van een recreatiewoning
 • Almystraat 2 en 4 Oisterwijk, het bouwen van een nieuw bedrijfspand voor Pets Place Boerenbond en de Lidl
 • Oirschotseweg 76 Moergestel, het bouwen van een rijhal met stallingsruimte + logiesfunctie en verblijfsrecreatie
 • Tuinweg 48 Oisterwijk, het plaatsen van 3 screens

Verlengd

 • Oirschotseweg 78 Moergestel, het bouwen van 4 vakantieappartementen
 • De Lind 79 A Oisterwijk, het inpandig realiseren van een extra (boven)woning en het bouwen van een berging
 • Hulterberg 1 Oisterwijk, het renoveren van de woning en het slopen van een bijgebouw
 • Sportlaan ong. Oisterwijk, het aanleggen van een waterretentiegebied

Bespaar jij al geld met de was?

Door duurzaam te wassen bespaar je geld én ben je goed voor het milieu.

Kies voor een standaard lage temperatuur op je wasmachine. Op 40 graden wordt met de wasmachines en wasmiddelen van tegenwoordig alles even schoon als op 60 graden. Dat scheelt 30% in energieverbruik. Twijfel je over het resultaat? Gebruik dan iets meer wasmiddel; dat is nog altijd minder slecht voor het milieu dan wassen op hoge temperaturen.

Kleine wasjes

Even een broek of een paar handdoeken wassen. Dat is best wel zonde van de energie. Stop je wasmachine liever gewoon vol (voor 80%) voordat je hem laat draaien.

Was aan de waslijn

Een wasdroger heeft zijn voordelen, maar het is ook een enorme energieslurper. Hang als het even kan je was aan een wasrek of waslijn, binnen of buiten. Kost je niks en het is nog beter voor het milieu ook.

De scholen beginnen weer

Na de zomervakantie zijn er altijd meer ongelukken in het verkeer door aanrijdingen tussen automobilisten en fietsende scholieren. Elke dag melden bijna 2 schoolklassen vol kinderen zich voor behandeling op de spoedeisende hulp.

Met de campagne ‘de scholen zijn weer begonnen’ roepen wij, samen met Veilig Verkeer Nederland, alle verkeersdeelnemers op om extra aandacht voor elkaar te hebben. Zo komen kinderen weer veilig op school.

Wennen voor iedereen
Na de zomervakantie is het voor kinderen wennen om (weer) naar school te fietsen. Voor een  deel van hen is het de eerste keer dat zij zonder begeleiding van ouders naar school gaan. Ze fietsen met vrienden en vriendinnen inclusief de bijkomende afleiding. Kinderen die voor het eerst naar de middelbare school gaan, fietsen een voor hun nieuwe route met onbekende verkeerssituaties. Ook voor automobilisten is het na een relatief rustige periode op de weg weer even wennen.

Help verkeersongevallen voorkomen

Als automobilist houd je extra rekening met fietsende scholieren door zelf op tijd te vertrekken en daardoor minder gehaast en dus niet te snel te rijden. Zet ook je telefoon op mono, zodat je niet wordt afgeleid. Breng je zelf je kinderen naar school? Overweeg om te fietsen of te wandelen. Gaat je kind voor het eerst naar de brugklas? Oefen samen de fietsroute en bespreek de gevaarlijke punten.

Heb jij hem al zien rijden?

Vorige maand namen wij deze elektrische blikvanger in gebruik. Als het mogelijk is, kiezen we voor duurzaam vervoer bij de aanschaf van nieuwe voertuigen. Hierbij houden we rekening met aspecten als benodigde actieradius, laadvermogen en trekkracht van de voertuigen. Zo maken we onze Parel groener!

ProRail werkt aan het spoor op 22 en 23 augustus

In het weekend van 22 en 23 augustus vernieuwt ProRail de dwarsliggers tussen de overweg Heusdensebaan en Ambachtstraat (Blokshekken) in Oisterwijk. ProRail brengt hier rubberen matten aan, zogenaamde Under Sleeper Pads (USP’s).

Het plaatsen van de USP’s is een proef, waarmee ProRail test of de matten trillingshinder voor de omgeving verminderen. Hiervoor wordt meetapparatuur geplaatst op diverse plekken in de omgeving van het spoor. De metingen worden uitgevoerd voordat de matten zijn geplaatst en daarna.

Werkzaamheden

De spoorwerkzaamheden betreffen laswerkzaamheden, het egaliseren van ballast (spoorgrind), het vernieuwen van de dwarsliggers en het vernieuwen van spoorbevestigingsklemmen. Tijdens de werkzaamheden kan er hinder zijn van machines en bouwverlichting. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, bouwt ProRail nabij het spoor een bouwdepot op en wordt materiaal aangevoerd. Vanaf 17 augustus wordt dat depot ingericht. Een gedeelte van de parkeerplaats aan de Spoorlaan (niet-betaalde gedeelte) is hierdoor tijdelijk afgesloten. Uiterlijk 28 augustus wordt alles weer opgeruimd.

Overweg afgesloten

Tijdens de werkzaamheden is de overweg Heusdensebaan afgesloten voor al het verkeer. De afsluiting geldt van zaterdag 22 augustus (06.00 uur) tot en met zondag 23 augustus (23.00 uur). Er is een omleidingsroute ingesteld. Wil je met de trein reizen? Kijk dan voor actuele reisinformatie op www.ns.nl.

Strippen over op je Staalbergven Strippenkaart? Verzilver ze snel!

Door de warme dagen van de afgelopen weken kun je het je bijna niet voorstellen, maar: het is weer bijna voorbij, die mooie zomer.

Het einde van het Staalbergven Seizoen nadert snel. Houd rekening met een aantal zaken:

Maak je strippenkaart op!

Heb jij een strippenkaart? Kom dan nog snel een paar keer lekker zwemmen, spelen en chillen voordat we op 20 september de poorten sluiten. Je kunt je strippenkaart namelijk niet meenemen naar het volgende seizoen. Eventueel overgebleven strippen krijg je ook niet uitbetaald.

Openingstijden naseizoen

Met het begin van het nieuwe schooljaar luiden wij het naseizoen van het Staalbergven in. Dat betekent dat de openingstijden veranderen. Met ingang van 24 augustus zijn we doordeweeks open van 13.00 uur tot 18.30 uur. In het weekend kun je terecht tussen 10.30 uur en 18.30 uur. Ook in het naseizoen geldt: reserveer je kaartje op www.oisterwijk.nl/staalbergven.

Uitverkocht? Middagkaarten vaak nog beschikbaar!

Op warme dagen zijn we soms uitverkocht. En dat is goed balen voor iedereen die toch gauw even wil komen afkoelen. Maar er is goed nieuws! Vaak hebben we nog wél middagkaarten beschikbaar en je krijgt dan nog 50% korting ook. Middagkaarten zijn geldig vanaf 16.00 uur.