Gemeenteberichten 14 mei 2020

Onderwerpen college

 • Collegevoorstel ontwerpwijzigingsplan Terburghtweg 8a
 • Aanleg sportvoorziening Roef!

Omgevingsvergunningen

Aangevraagd

 • Hoogstraat 60 Oisterwijk, het plaatsen van zonnepanelen
 • Langvennen-Zuid 153 Oisterwijk, het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde
 • De Nedervonder 6 Oisterwijk, het bouwen van een bedrijfsruimte met kantoor
 • De Balbian Versterlaan 4 Oisterwijk, het slopen in beschermd stads- en dorpsgezicht van een gedeelte van een pand
 • Groenstrook Posthoornseweg Hermitage Sectie G2200 Oisterwijk, het plaatsen van een woonunit

Verlengd

 • Vloeiweg 78 Oisterwijk, het uitbreiden van de garage en plaatsen van een berging

Bouwstop

 • De Lind 45A en 47A in Oisterwijk

Milieu

Meldingen Wet milieubeheer

Bij het college van Oisterwijk zijn in het kader van het Besluit lozen buiten inrichtingen milieubeheer nieuwe meldingen ingediend voor:

 • Wim van Baaststraat 3 te Oisterwijk, voor het realiseren van een gesloten bodem-energiesysteem.
 • Hildsven 9 te Moergestel, voor het realiseren van een gesloten bodemenergiesysteem.

Ter inzage
De meldingen liggen vanaf 15 mei gedurende 6 weken ter inzage. In verband met het coronavirus vragen wij u om zoveel mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheid om de stukken digitaal te bekijken. Stuur hiervoor een e-mail naar gemeente@oisterwijk.nl. Is het dringend? Maak dan een afspraak via (013) 529 13 11. Voorlopig kunt u terecht tussen 9.00 – 11.00 uur om op het gemeentekantoor de stukken in te zien. Als u een toelichting wil van een medewerker dan kan dit alleen telefonisch.

Eind mei betaling gemeentelijke belastingen

Door de coronacrisis hebben we betaling van de gemeentelijke belastingen uitgesteld met 2 maanden. Dat betekent dat we eind mei gaan innen. Het aantal termijnen en de hoogte van de termijnen blijft gelijk.

Het uitstellen van de automatische incasso geldt voor de volgende gemeentelijke belastingen:

 • Afvalstoffenheffing
 • Rioolheffing
 • Onroerende-zaakbelastingen (ozb)
 • Hondenbelasting
 • Reclamebelasting

Maak je gebruik van automatische incasso? Dan incasseren we de betaling automatisch aan het einde van deze maand. Het blijven 10 incassotermijnen: van eind mei 2020 tot en met eind februari 2021.

Heb je geen automatische incasso? Dan verwachten we de betaling uiterlijk 31 mei 2020.

Betalingsregeling

Wil je een betalingsregeling afspreken? Stuur dan een mail naar de afdeling Belastingen via belastingen@oisterwijk.nl.

Inwoners Haaren en Oisterwijk positief over samenvoeging

Dat blijkt uit het meeste recente burgerpanelonderzoek onder inwoners van de gemeente Oisterwijk en inwoners uit het dorp Haaren.

Zo’n 600 burgerpanelleden beantwoordden afgelopen maand vragen over hun betrokkenheid bij de samenvoeging van het dorp Haaren bij Oisterwijk, hun behoefte aan informatie en over kansen en zorgen die leven rondom de herindeling. Hele belangrijke informatie, waar we als gemeente mee aan de slag gaan. Deelnemers deelden ook nog leuke ideeën voor een warm welkom van de Haarenaren in onze gemeente.

Kijk voor de volledige resultaten op www.oisterwijk.nl/burgerpanel. Ook lid worden van het burgerpanel? Schrijf je online meteen in en maak bij elk onderzoek kans op een van de Oisterwijkse cadeaubonnen.

Milieustraat Haaren niet berekend op bezoekers Oisterwijk

Het is druk bij de milieustraat in Oisterwijk. Door de combinatie van 1,5 meter afstand houden en een grote toename in het aantal bezoekers, zijn de wachttijden hoog. Om die reden hebben we de openingstijden verruimd, zodat we het bezoek beter kunnen spreiden.

Daarnaast vragen we van jou, als inwoner, dat je jouw bezoek aan de milieustraat een tijdje uitstelt. Als je thuis de ruimte hebt: sla je spullen tijdelijk op in de schuur, op zolder, in de tuin of op een andere plek waar het niet in de weg ligt. En kom naar de milieustraat als het minder druk is, dat scheelt tijd.

Milieustraat Haaren

Van de gemeente Haaren krijgen we het signaal dat er veel bezoekers uit Oisterwijk komen. Ook al zijn we straks 1 gemeente met het dorp Haaren, voor nu is de milieustraat in Haaren voor de inwoners van die gemeente. De hoeveelheid medewerkers op de milieustraat in Haaren is gebaseerd op het inwonersaantal. Door de extra bezoekers uit Oisterwijk, levert dit onveilige situaties op. Denk bijvoorbeeld aan het niet kunnen houden van 1,5 meter afstand. En dat is niet in het belang van jou, andere bezoekers én de medewerkers van de gemeente Haaren. Dus Stay Safe en ga alleen naar de milieustraat in jouw eigen gemeente.

Nachtafsluitingen N65 tussen 25 en 29 mei

De N65 wordt tussen 25 en 29 mei 4 nachten afgesloten voor verkeer. 2 nachten in de richting van Tilburg en 2 nachten in de richting ’s-Hertogenbosch.

Tijdens de afsluitingen repareert Rijkswaterstaat het wegdek.

Afsluiting richting Tilburg

In de nacht van maandag 25 mei 21.00 uur tot dinsdagochtend 26 mei 05.00 uur gaan delen van de N65 tussen Vught in de richting van Tilburg dicht. Het gaat om de volgende delen:

 • Knooppunt Vught tot kruising Helvoirtseweg in Vught
 • Kruising Torenstraat in Helvoirt tot en met afrit 2 in Berkel-Enschot

In de nacht van dinsdag 26 mei 21.00 uur tot woensdagochtend 05.00 uur gaan de volgende delen van de N65 dicht:

 • Knooppunt Vught tot kruising Helvoirtseweg in Vught
 • Kruising Boslaan in Vught tot en met de kruising Groenwouddreef in Vught

Afsluiting richting ’s-Hertogenbosch

In de nacht van woensdag 27 mei 22.00 uur tot donderdag 28 mei 05.00 uur gaan delen van de N65 tussen Tilburg in de richting van Vught dicht. Het gaat om de volgende delen:

 • Knooppunt De Baars
 • Oprit 2 Berkel-Enschot tot de kruising Koolhofweg voor Helvoirt

In de nacht van donderdag 28 mei 22.00 uur tot vrijdag 29 mei 05.00 uur gaan de volgende delen dicht:

 • Knooppunt De Baars
 • Oprit 2 Berkel-Enschot tot Heusdensebaan bij Haaren
 • Kruising Molenstraat tot De Dijk bij Helvoirt

Omleidingen

De grote omleidingen lopen via Waalwijk en Eindhoven. Ook zijn er lokale omleidingen, deze worden ter plaatse met gele borden aangegeven. Op een paar uitzonderingen na, kunnen alle kruisingen tijdens de werkzaamheden overgestoken worden. Kan dit niet, dan staan er gele omleidingsborden. De laatste 3 ritten van buslijn 140 worden op 26 en 27 omgeleid. Kijk voor meer informatie hierover op de website www.arriva.nl.

‘Nieuwe’ rotonde Moergestelseweg

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de dubbele rotonde aan de Moergestelseweg. Met de aanpassingen zorgen we voor een beter overzicht op de rotondes, een betere doorstroming van het verkeer, voor het verlagen van de snelheid en verbeteren van de verkeersveiligheid. De werkzaamheden zijn op 12 mei afgerond en sinds woensdag 13 mei kan verkeer weer gebruikmaken van de Moergestelseweg. De omleidingsroutes zijn ook weer opgeheven. De nieuwe situatie kan even wennen zijn. Maak oogcontact met andere weggebruikers zodat je zeker weet dat je elkaar gezien hebt en houd je aan de voorrangregels. Een betere verkeersveiligheid begint bij jezelf.

Ophaaldagen afval Hemelvaart en Pinksteren

Tijdens Hemelvaart en Pinksteren wijzigen op sommige plaatsen in onze gemeente ophaaldagen van het afval. Op donderdag 21 mei tijdens Hemelvaart haalt de afvalstoffendienst geen afval op. In plaats daarvan komt de afvalstoffendienst op zaterdag 23 mei. Tijdens Tweede Pinksterdag op maandag 1 juni, wordt er ook geen afval opgehaald. In plaats daarvan komt de afvalstoffendienst op zaterdag 30 mei. Of deze wijzigingen op jou van toepassing zijn, staat in de afvalkalender. Automatisch op de hoogte worden gehouden? Download de Afvalstoffendienst App. Kijk voor meer informatie op www.oisterwijk.nl/afvalkalender.

Plastic werkt niet tegen eikenprocessierups

Misschien heb jij het ook al gezien, eikenbomen omwikkeld met plastic. Het plastic wordt opgehangen door particulieren. Het idee is dat dit werkt tegen de eikenprocessierups, omdat het de looproute blokkeert. Het Kennisplatform eikenprocessierups heeft dit onderzocht, maar plastic om de boom werkt niet. De rupsen komen boven in de boom uit hun eitjes en eten daar de blaadjes. Ze hoeven dus niet in of uit de boom. Het plastic zelf kan juist wel overlast geven voor de omgeving. Er kunnen brandharen op het plastic komen, dat maakt het besmet materiaal en dan moet het plastic speciaal afgevoerd worden. Daarnaast is de vraag wie het plastic weghaalt en wat dan het risico op contact met de brandharen is voor die persoon. Ook kan het plastic losraken en op die manier in de natuur terechtkomen. Daarom is onze oproep: omwikkel de bomen niet met plastic! Al gedaan? Haal het plastic weg voor voordat de jonge rupsen brandharen krijgen. Wil je maatregelen nemen die wel effect hebben? Kijk op www.oisterwijk.nl/eikenprocessierups.

Preventieve bestrijding eikenprocessierups volop bezig

Maandag 11 mei zijn we begonnen met de tweede ronde van de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups. Dat betekent dat we een flink aantal bomen in onze gemeente nog een keer ‘benevelen’ met een bacteriepreparaat. Dit middel gaat op de bladeren van de boom zitten en als de rupsen hier genoeg van eten, gaan ze dood. Het middel is alleen schadelijk voor rupsen, niet voor mensen of andere dieren. Nadeel is wel dat ook andere rupsen doodgaan van het middel. Dat is de reden dat we in gebieden met beschermde vlindersoorten niet bestrijden. Als het preventief bestrijden goed lukt, hebben we in het hoogseizoen (mei en juni) minder rupsen met brandharen hebben én dat er volgend jaar minder eitjes zijn. Omdat preventief bestrijden maar korte tijd kan (voor de rupsen brandharen krijgen), is deze ronde de laatste keer dat we preventief kunnen spuiten. Weten waar we preventief bestrijden of meer informatie over de eikenprocessierups? Kijk op www.oisterwijk.nl/eikenprocessierups.