Gemeenteberichten 14 maart 2019

Onderwerpen college

 • Burgerinitiatief middengebied KVL
 • Keuze scenario ‘terugbetaling kapitaallast van de investering ‘Verbouwing 1e verdieping Tiliander’ (aangepast raadsvoorstel)
 • Intrekking omgevingsvergunning milieu varkenshouderij Broekzijde 6 te Moergestel

Omgevingsvergunningen

Aangevraagd

 • Groenstraat 25 Oisterwijk, het verbouwen van de woning
 • Pannenschuurplein 32 Oisterwijk, het plaatsen van gevelreclame
 • Kerkhovensestraat 80 Oisterwijk, het rooien van 7 lindebomen
 • Moergestelseweg 7 Oisterwijk, het plaatsen van een erfafscheiding, tuinhuis en zonnecollectoren

Verleend

 • Hondsberg 5 Oisterwijk, het uitbreiden en revitaliseren van de bestaande PMT ruimte
 • Gemullehoekenweg 147 Oisterwijk, het legaliseren van bijgebouwen
 • Rootven 35-1 Moergestel, het plaatsen van een nieuw kozijn en deur
 • Moergestelseweg 5A Oisterwijk, het intern verbouwen van een woonhuis
 • Oisterwijkseweg 56 Moergestel, het bouwen van een woonhuis
 • Vennelaan 2 Oisterwijk, het plaatsen van een serre
 • Hoogstraat 18 Oisterwijk, het verbouwen van een kantoor naar 4 appartementen

Verlengd

 • Kerkstraat 21 Moergestel, het ombouwen van een winkel naar 2 appartementen en kantoorruimte
 • Postelstraat 26 en 26a in Moergestel, het bouwen van 2 woningen

Ingetrokken

 • Broekzijde 6 te Moergestel, een omgevingsvergunning activiteit milieu, voor het in werking hebben van een varkenshouderij

Milieu

Meldingen Wet milieubeheer

Bij het college van Oisterwijk zijn in het kader van het Activiteitenbesluit milieubeheer nieuwe meldingen ingediend voor:

 • De Lind 30E te Oisterwijk, voor het realiseren van een gesloten bodemenergiesysteem.
 • Oirschotseweg 95, te Moergestel, voor het veranderen van een paardenhouderij;
 • Pijnendijk 9, te Moergestel, voor het veranderen van een melkrundveehouderij.

Ter inzage
De meldingen liggen vanaf 15 maart 2019 gedurende 6 weken ter inzage bij de centrale publieksbalie in het gemeentekantoor van Oisterwijk aan de Lind 44 in Oisterwijk. U kunt hiervoor terecht op maandag, dinsdag en woensdag van 8.30 uur – 17.00 uur, op donderdag van 8.30 uur – 19.00 uur en op vrijdag van 8.30 uur – 13.00 uur.

Vergunningen evenementen horeca

 • Aan Protestantse Stichting De Voorhof voor de wijziging van de drank- en horecavergunning voor het uitoefenen van het horecabedrijf aan Kerkstraat 62A Oisterwijk

Tijdelijke verkeersmaatregelen

 • 23 – 24 maart: vanwege een buurtbarbecue is de Almystraat dicht voor al het verkeer behalve voetgangers.

Werk aan de N65: 29 – 31 maart

Van 29 tot en met 31 maart is de N65 tussen knooppunt Vught en de kruising met Oisterwijk en Udenhout richting Tilburg dicht. Rijkswaterstaat doet dan onderhoud.

De exacte tijden dat de weg is afgesloten, zijn:

 • Vrijdag 29 maart van 21.00 uur tot zaterdag 30 maart 12.00 uur
 • Zaterdag 30 maart 21.00 uur tot zondag 31 maart 09.00 uur.

Ook de op- en afritten en de verschillende kruispunten zijn dan dicht. Verkeer wordt omgeleid. Hou rekening met een extra reistijd van 20 minuten.

Update kruispunt Blokshekken en extra parkeervakken voor Jumbo

 

De werkzaamheden aan het kruispunt Blokshekken (bij de Jumbo) zijn gestart. Met de aanpassingen zorgen we ervoor dat langzaam verkeer (fietsers en voetgangers) en gemotoriseerd verkeer gescheiden over de spoorwegovergang gaan.

Doordat we de kruispunten aan beide zijden van de spoorwegovergang Blokshekken aanpassen, zorgen we voor een betere en veiligere doorstroming van het verkeer. Tijdens de werkzaamheden geldt éénrichtingsverkeer op de Spoorlaan en Blokshekken (tussen Stationsstraat en brandweerkazerne). Daarnaast is er een omleidingsroute voor de bus van Tilburg naar Den Bosch.

Extra parkeerplaatsen Jumbo

Ook realiseren we de komende tijd 10 extra plekken op de huidige parkeerplaats van de Jumbo. Hiervoor komt één uitrit te vervallen. Het verkeer dat de parkeerplaats op- en afrijdt, maakt vanaf nu van dezelfde uitrit gebruik.

Snel uitrukken brandweer mogelijk dankzij stoplicht

 

Zoals je op de foto ziet, zijn er verkeerslichten geplaatst op de Spoorlaan en Blokshekken. Deze verkeerslichten gaan op rood zodra de brandweer moet uitrukken vanuit de brandweerkazerne. Hiermee zorgen we ervoor dat de brandweer, ondanks het éénrichtingsverkeer, snel en op een veilige manier kan uitrukken. Ook de vrachtwagens die komen laden en lossen bij de Jumbo, kunnen zo weer veilig de weg oprijden.

 

Meer informatie

Houd onze website www.oisterwijk.nl/wegwerkzaamheden en onze sociale media in de gaten om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden.

 

Trialoog filmvoorstelling: Lion

De laatste in de reeks is alweer aan de beurt:  de trialoog filmvoorstellingen van Metgezel in Zingeving. In 2019 is het thema ‘hoop van generatie op generatie’.

Lion, de laatste film, draait op donderdag 21 maart. Er is een middagvoorstelling om 14.00 uur en een avondvoorstelling om 19.30 uur. De film is te zien in De Voorhof, Kerkstraat 64 in Oisterwijk. De entree inclusief een welkomstdrankje is €5,-.

Lion

Lion is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Op zijn 5e komt hij per ongeluk op een trein terecht, die hem duizenden kilometers van huis brengt. Eerst overleeft hij het ruige straatleven in Calcutta en wordt dan geadopteerd door een Australisch stel. Op zijn 30e gaat hij op zoek naar zijn biologische familie.

Meer informatie

Meer weten over filmvoorstellingen? Kijk op de website www.metgezelinzingeving.com. Bellen kan ook: (013) 211 05 33 (Wil van Egmond) of (06) 134 16 942 (Jan Daem).

Nieuwe plantjes

Zie je deze voorraad planten? Hiermee herstellen we op verschillende plekken in Oisterwijk en Moergestel de plantvakken waar planten dood zijn gegaan door de droogte afgelopen zomer. We zijn inmiddels begonnen met het aanplanten.

Iets kwijt?

Zijn jouw spullen ook verder gegaan met carnavallen nadat jij al was gestopt? Op het terrein van Karnaval Festival is nogal wat achtergelaten. Denk aan sleutels, portemonnees, rijbewijzen, identiteitsbewijzen, studentenpassen, OV-chipkaarten en bankpassen. OV-chipkaarten sturen we terug naar de NS, bankpassen naar de bank. Rijbewijzen sturen we naar de gemeente waar je je rijbewijs hebt gehaald. Identiteitsbewijzen zijn een geval apart. Deze krijg je niet meer terug, dit vanwege het risico op fraude. Ben jij dus iets verloren? Neem dan contact op met je gemeente. Kom je uit Oisterwijk Moergestel of Heukelom? Kom dan bij ons langs. Je kunt dan meteen een nieuw identiteitsbewijs aanvragen. Ook voor andere spullen kom je gewoon even langs, of kijk op de website www.verlorenofgevonden.nl. Neem wel je legitimatie mee. Woon je ver weg of wil je zeker weten dat jouw voorwerp erbij ligt? Bel dan eerst even: (013) 529 13 11. (Bron foto: Karnaval Festival)

Geld verdienen? Douche eens wat korter

Wist je dat 80 procent van het warme water in een huishouden op gaat aan douchen? En dat een paar aanpassingen je dus flink wat geld opleveren?

Gemiddeld douchen mensen 9 minuten per dag. Lekker natuurlijk, maar van korter douchen wordt je ook schoon. 1 minuut korter douchen scheelt veel. Namelijk €80,- en 180 kg CO2-uitstoot per jaar.

Minder badderen
Een bad nemen kost maar liefst 2 keer zo veel warm water als even douchen. Ga dus wat minder vaak in bad en neem in plaats daarvan een douche. Jouw besparing: €10,- en 30 kg CO2-uitstoot per jaar.

Waterbesparende douchekop
20 procent minder water onder de douche, dat kan met een waterbesparende douchekop. De douche voelt hetzelfde en bespaart ook nog eens flink op de hoeveelheid warm water. En dus gas. Jouw besparing: €40,- en 90 kg CO2-uitstoot per jaar.

Sportpark Den Donk de hoogte in

De vorm van de nieuwe sportaccommodatie wordt steeds beter zichtbaar! Het stalen frame van de sporthal is ondertussen gezet. We brengen nu de houten dakdragers aan. Daarna kunnen we daar de dakplaten op monteren, zodat het gebouw wind- en waterdicht wordt. We liggen goed op schema!

Deel dit niet met je vrienden

Heb jij ‘m al binnen? De uitnodiging van de GGD om gratis een inenting tegen meningokokken te halen? Van meningokokken kun je niet alleen ernstig ziek worden, het is ook nog eens heel erg besmettelijk. Dus haal die prik en voorkom dat jij besmet wordt.

Je krijgt een uitnodiging als je bent geboren tussen januari 2001 en december 2005. De prik haal je op 1 van de 6 locaties in Den Bosch, Boxmeer, Tilburg, Oss, Schijndel of Waalwijk. De GGD prikt in 2 periodes. De eerste periode is van 28 maart tot 19 april. De tweede periode is van 17 mei tot 28 juni. Het vaccinatierooster van de eerste periode staat op de website van de GGD: www.ggdhvb.nl/meningokokken.

Prik tegen baarmoederhalskanker

In dezelfde periode kunnen meisjes zich ook meteen in laten enten tegen baarmoederhalskanker: de HPV vaccinatie.

Wat zijn meningokokken

Meningokokkenziekte is een ziekte die je krijgt van een bacterie, de meningokok. De bacterie kan in je bloed of zenuwstelsel terechtkomen. Je wordt dan snel heel ziek door een hersenvliesontsteking of een bloedvergiftiging. Met hersenvliesontsteking krijg je hoge koorts, heel erge hoofdpijn en een stijve nek. Bij een bloedvergiftiging voel je je ook erg ziek, soms ook suf en zie je rood/blauwe vlekjes op je huid. Dit zijn bloedingen in je lichaam. Het kan ook zijn dat je in heel korte tijd heel hoge koorts krijgt en diarree. Hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging zijn allebei vormen van meningokokkenziekte. De gevolgen zijn soms blijvend. Denk aan doofheid, oogproblemen, epilepsie of amputatie door een bloedvergiftiging en in sommige gevallen ga je dood.

Besmettelijk

De meningokokkenbacterie is ontzettend besmettelijk. Je kunt het al krijgen van niezen, hoesten of zoenen. Zonder dat je het in de gaten hebt, kan de bacterie in je neus of keel zitten. En ook als je zelf niet ziek bent, ben je besmettelijk. Iedereen kan het krijgen, maar de meningokokkenziekte komt het meest voor bij kinderen tot 2 jaar, tieners tussen de 14 en 20 jaar en als je ouder bent dan 50.

Meer informatie

Wil je meer weten over de vaccinatie Meningokokken? Op de website www.deelditnietmetjevrienden.nl staat informatie over de prik en de ziekte. Kijk voor vragen over waar en wanneer je terecht kunt voor prik op de website www.ggdhvb.nl/meningokokken. Staat jouw vraag daar niet bij? Voor ouders en jongeren is er een speciaal telefoonnummer: (088) 368 65 55. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00 uur.

Alaaf voor het college

Heb jij ze gespot met carnaval? Onze burgemeester en wethouders? Ze waren de hele carnaval te vinden in Döllekesgat, Pierewaaiersrijk en Rommelpot. En zoals je ziet, ze hebben ervan genoten!

20 maart verkiezingen Provinciale Staten en waterschappen

Heb jij je stempas al klaar liggen? Want 20 maart mag je weer naar de stembus. En deze keer voor 2 verkiezingen: de Provinciale Staten en de waterschappen. Meer weten? Kijk op www.oisterwijk.nl/verkiezingen.