Gemeenteberichten 14 januari 2021

Onderwerpen college

 • Vaststellen verkort belastingjaar belastingverordeningen 2021

Omgevingsvergunningen

Aangevraagd

 • Poirtersstraat Oisterwijk, het bouwen van 16 appartementen
 • Oisterwijkseweg 62 Moergestel, het verbouwen van een woonhuis
 • Molenstraat 1B Oisterwijk, het transformeren van een voormalige opslag naar een moderne stadsvilla
 • Boxtelsebaan 89 Oisterwijk, het renoveren van de schuur en het plaatsen van een puntdak
 • Fransebaan 3 Oisterwijk, het kappen van een grauwe abeel
 • Tilburgseweg 100 Oisterwijk, het uitbouwen van de woning aan de achterzijde
 • Zelt 10 Moergestel, het kappen van een eik

Verleend

 • Wim van Baaststraat 21 Oisterwijk, het plaatsen van een tijdelijke woonunit
 • Bet Vosstraat 6 Oisterwijk, het plaatsen van een tijdelijke woonunit
 • Bet Vosstraat 2 Oisterwijk, het plaatsen van een tijdelijke woonunit
 • Deken Swaensstraat 12 Oisterwijk, het verbouwen van de woning
 • Moergestelseweg 48 Oisterwijk, het bouwen van een villa
 • Waldemarlaan sectie E4743, Oisterwijk, het kappen van een rode beuk
 • Hoog Heukelom 10 Heukelom, het bouwen van een woonhuis
 • Waldemarlaan thv nr. 2 Oisterwijk, het kappen van een rode beuk
 • Baerdijk thv nr. 126 Oisterwijk, het kappen van een zieke moeraseik
 • Baerdijk thv nr. 144 Oisterwijk, het kappen van een zieke moeraseik
 • Bedrijfsweg bij rotonde Pannenschuurlaan Oisterwijk, het kappen van een knotwilg
 • Eikenven 48 Oisterwijk, het verbouwen van de woning
 • Wierdsmalaan t.h.v. nr. 16 en 18 Oisterwijk het kappen van 2 eiken
 • Gemullehoekenweg t.h.v. nr. 145 Oisterwijk het kappen van een beuk

Verleend (uitgebreid)

 • De Lind 39 en 41 Oisterwijk, het verbouwen van een monumentaal dubbel woonhuis en het gebruiken als kantoorfunc

Bouwstop (ingetrokken)

 • Prinses Beatrixstraat 29 Oisterwijk

Geweigerd

 • De Lind 50 Oisterwijk, het vervangen van de bestaande T-mobile antennes

Bestemmingsplannen

 • Correctie op vastgesteld bestemmingsplan Poirtierstraat

Adrienne Verschuren

Geschrokken en verdrietig zijn wij door het plotselinge overlijden van ons aanstaande gemeenteraadslid

Op maandag 4 januari, vlak voor de vergadering waarin zij zou worden geïnstalleerd als gemeenteraadslid, bereikte ons het droevige nieuws van het overlijden van Adrienne Verschuren. Haar wethouderschap van de voormalige gemeente Haaren kenmerkte zich door haar grote maatschappelijke betrokkenheid, die ook in het herindelingstraject duidelijk zichtbaar was. Deze betrokkenheid bleek temeer uit het enthousiasme waarmee ze zich kandidaat stelde voor de gemeenteraad van Oisterwijk.

We wensen haar partner Yahia en kinderen Jazwin en Nala heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Namens het gemeentebestuur van de Oisterwijk,

Hans Janssen

burgemeester

Daniëlle Robijns-van de Wiel

griffier

Marc Knaapen

secretaris a.i.

Webinar ‘jongeren en eenzaamheid’

Op donderdag 21 januari organiseert de Coalitie Samen tegen Eenzaamheid Oisterwijk een live webinar voor ouders van jongeren vanaf 12 jaar over het thema ‘jongeren en eenzaamheid’.

Steeds meer jongeren voelen zich eenzaam. Misschien herken je dit bij jouw kind. Wil je meer weten over eenzaamheid, welke mechanismen een rol spelen bij jongeren en waar je terecht kan voor vragen of hulp? Dr. Gerine Lodder (Tilburg University), Marcel Vlemmix (R-Newt) en Nadine Claassen (Indigo Brabant) vertellen je meer hierover. Schrijf je in via de link en kijk online mee! https://ggdhvb.webinargeek.com/jongeren-en-eenzaamheid

Het webinar is op 21 januari van 20.00 tot 21.00 uur. Mail voor meer informatie naar Nanneke Thijssen (GGD Hart voor Brabant) n.thijssen@ggdhvb.nl.3

Gezocht: Veilige Honken in Haaren

Ken jij Veilig Honk al? Een Veilig Honk is een bedrijf of woning gelegen aan een route waar veel naar schoolgaande jeugd langskomt. Zijn er problemen onderweg, dan kunnen kinderen daar aankloppen voor hulp.

Wij zijn voor Veilig Honk op zoek naar personen of bedrijven in Haaren op de route voor scholieren naar de scholen in Vught en Boxtel en voor scholieren vanuit Haaren onderweg naar Oisterwijk. Doe je mee aan het project, dan zet je een Veilig Honk-bord in de tuin of voor het raam. Belt een scholier bij je aan, dan geef je hulp en veiligheid door het bieden van een helpende hand en een luisterend oor. Je krijgt van ons een verbandtrommel, bandenplakset en fietspomp.

Op dit moment zijn er al 15 Veilige Honken op verschillende locaties in Oisterwijk, Udenhout, Berkel-Enschot, Moergestel en Heukelom. Deze locaties zijn allemaal in het bezit van een overzicht van telefoonnummers van de middelbare scholen, gemeente en hulpbiedende instanties. Mocht het nodig zijn dat deze geïnformeerd of ingeschakeld moeten worden.

De middelbare scholen hebben ook een taak in dit project, zodat alle huidige scholieren op de hoogte zijn van het bestaan, de locaties en de functie van de Veilige Honken. Samen zorgen we voor meer veiligheid voor onze kinderen.

Heb je vragen of wil je je aanmelden als Veilig Honk? Neem dan contact op met het team Veiligheid van de gemeente Oisterwijk via (013) 529 13 11.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van het azc

Ben jij benieuwd naar het reilen en zeilen binnen het asielzoekerscentrum in Oisterwijk? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). In de nieuwsbrief die regelmatig verschijnt, word je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en de activiteiten op het azc. Stuur een bericht naar oisterwijk@coa.nl en je krijgt de nieuwsbrief automatisch in je mailbox.

Sociaal platform Oisterwijk

Ben je op zoek naar een activiteit waar je andere mensen kunt ontmoeten? Wil je eens met iemand praten over de opvoeding van je kind? Zoek je een maatje om zicht te krijgen op je financiën? Kijk eens op www.wegwijsinoisterwijk.nl voor het aanbod van sociale (vrijwilligers) organisaties in Oisterwijk. Zij helpen je graag verder.

Warm huis én geld besparen

Wil jij ook een warm huis en toch geld besparen op je energierekening? Dat kan.

Door verstandig te verwarmen heb je het altijd lekker warm, haal je flink wat energiewinst en het scheelt ook nog eens honderden euro’s in de portemonnee. We hebben wat tips op een rij gezet:

Verwarming omlaag in de nacht
In de ochtend kost het wat meer energie om het huis weer warm te krijgen, maar je verwarming ’s nachts op 15 graden loont. Het is namelijk veel duurder om je huis de hele nacht op temperatuur te houden. Draai de verwarming een uur voor je naar bed gaat al omlaag, dan blijft het nog lang genoeg comfortabel. Jouw besparing: €80,-. Heb je vloerverwarming? Zet je thermostaat dan iets hoger: namelijk op 17 of 18 graden, anders duurt het opwarmen te lang.

Graadje minder
Het grootste deel van je energierekening gaat op aan het verwarmen van je huis. Houd je stookkosten dus goed in de gaten en zet de verwarming een graadje lager. Als je bezig bent is 19 graden vaak warm genoeg. Jouw besparing: €70,-.

Niet thuis – Verwarming omlaag
Ben je langer dan 2 uur niet thuis? Zet je verwarming op 15 graden. Als je 5 dagen per week niet hoeft te stoken, scheelt dat behoorlijk. Jouw besparing: €130,-. Voor vloerverwarming geldt hier ook: 17 of 18 graden.

Sluit je deuren
Zonde als je warmte uit je woonkamer of slaapkamer naar het trappenhuis of de gang verdwijnt. Dan blijft je kamerthermostaat aanslaan. En verwarm alleen de kamers waar je echt bent. Houd de deuren dicht, eventueel met een deurdranger. Jouw besparing: €190,- per jaar.

Slaapkamer
Verwarm je slaapkamer niet. Hiermee bespaar je zo’n €60,- per jaar. Warm je bed op met een kruik of elektrische deken.