Gemeenteberichten 12 januari 2017

Omgevingsvergunningen

Aangevraagd

 • De Schouw 33 Oisterwijk, het starten van een kleine kapsalon
 • Heukelomseweg 26 Heukelom, het uitbreiden van een tuincentrum
 • Brede Steeg 13 Oisterwijk, het bouwen van een woonhuis
 • De Scheerman 2 Moergestel, het kappen van een berk en een eik
 • Wildemanstraat 72 Oisterwijk, het kappen van 1 walnoot, 3 meidoorns, 2 esdoorns en 2 berken
 • Heuvelstraat 19 Moergestel, het kappen van een eik
 • Baerdijk 140 Oisterwijk, het kappen van een eik
 • Oirschotsebaan 13B-82 Oisterwijk, het bouwen van een berging

Verleend

 • Rootven 84 Moergestel, het kandelaberen (niet kappen) van 2 lindes
 • Oirschotsebaan 13A 28 Oisterwijk, het kappen van een eik
 • Griete Veldeke 25 Moergestel, het bouwen van een carport
 • Angelisbeemd 20 Oisterwijk, het uitbouwen van een woning
 • Duyvekotstraat 21 Moergestel, het bouwen van een bungalow
 • Pannenschuurplein 32 Oisterwijk, het opslaan van roerende goederen
 • Dokter Schaepmanplein 14 Oisterwijk, het plaatsen van een dakopbouw
 • Langvennen-Oost 123 Oisterwijk, het plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde

Verlengd

 • Gemullehoekenweg 35 Oisterwijk, het verbouwen van een aan- en opbouw

 

Tijdelijke verkeersmaatregelen

 • Lindeparklaan: deels afgesloten van maandag 9 januari tot en met vrijdag 3 februari

 

Vergunning evenementen en horeca

 

 • Taxandria Atletiek Oisterwijk, voor het organiseren van de Taxandria Vennenloop op zaterdag 15 april 2017

 


Vanaf 16 januari wegwerkzaamheden Almystraat

 

De afgelopen jaren is hard gewerkt om het oude KVL-fabrieksterrein te ontwikkelen naar een nieuwe buurt om te wonen, werken en recreëren. Daarvoor wordt niet alleen op het KVL-terrein gewerkt, maar nu ook aan de Almystraat.

 

De komende maanden wordt er gewerkt aan een geluidsscherm, nieuw riool en aansluitingen voor nutsvoorzieningen. Daarvoor is de Almystraat tot de zomer grotendeels afgesloten voor doorgaand verkeer. De bedrijven en woningen op KVL blijven bereikbaar.

 

De werkzaamheden starten op maandag 16 januari 2017. Autoverkeer wordt omgeleid. De omleidingsroute voor fietsers en voetgangers gaat deels over het KVL-terrein.

 

Bouw geluidsscherm langs het spoor

Begin januari start ProRail met de bouw van geluidsschermen langs het spoor tussen de overweg Gasthuisstraat en het KVL-terrein. Het scherm wordt 172 meter lang en 1,5 meter hoog. Het scherm wordt aan de Almystraat bekleed met klimop (hedera).

 

Planning

De werkzaamheden starten op maandag 16 januari 2017 en zijn naar verwachting eind

maart helemaal klaar. Er wordt iedere dag gewerkt van 07.00 uur tot 17.00 uur met incidenteel een uitloop, maar nooit later dan 20.00 uur.


Sjors Sportief en Sjors Creatief van start

Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Oisterwijk krijgen in januari het Sjorsboekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen meedoen om (vaak gratis) kennis te maken met 1 of meerdere activiteiten. Inschrijven kan vanaf woensdag 25 januari.

Door gebruik te maken van Sjors hoeven kinderen niet meteen lid te worden van een vereniging. Ze kunnen juist op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennismaken met een activiteit. Basisschoolleerlingen uit groep 1 tot en met 8 kunnen zich vanaf 25 januari inschrijven via www.sjorssportief.nl. Tot die tijd is op deze website al van alles te beleven.


Voldoende keus
Sjors heeft meer dan 80 sportieve en creatieve activiteiten. De sportievelingen doen mee aan bijvoorbeeld atletiek, badminton, dansen, lasergamen, tafeltennis, scouting en tennis. De creatievelingen kunnen muziek maken, tekenen en schilderen, taart maken en knutselen. Keus genoeg dus. Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven en meedoen aan de activiteiten kan het hele jaar.

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie alvast op www.sjorssportief.nl. Of stuur een mailtje naar info@sjorssportief.nl.


Militaire oefening 16 – 20 januari

 

Van 16 tot en met 20 januari is in de gemeente Oisterwijk een militaire oefening. Doel is het op peil houden van militaire vaardigheden. De oefenende troepen staan onder leiding van de Commandant 42 Painfbat LJ uit Oirschot.

De oefening houdt in dat de militairen zich met voertuigen van het type Fennek verplaatsen over bestaande wegen en paden. Aan de oefening doen 60 personen mee en 20 voertuigen. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie.

Schade

Mocht er schade ontstaan tijdens de oefening, geef dit dan door aan de Sectie Claims Ministerie van Defensie, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht. Onder vermelding van: de militaire eenheid zoals kenteken voertuig, datum en tijd, plaats en soort schade. U kunt ook bellen met (030) 218 04 44 of mailen naar JVDclaims@mindef.nl.


Project Mozaïk: klaar voor de bouw

 

Van de oude Mozaïkschool is niets meer te zien en de grond is zo goed als bouwklaar. Eind januari start de bouw van 15 nieuwe woningen tussen de Burgemeester Canterslaan en de Voorste Stroom. Voor de echte bouw van start gaat moet nog wel het een en ander gebeuren. Er wordt een deel van de Lindeparklaan verlegd, er komt een stukje nieuwe weg en nieuwe riolering en nutsvoorzieningen. Hiervoor wordt een deel van de Lindeparklaan afgesloten van maandag 9 januari tot en met zondag 5 februari. Het gaat om het deel tussen de Huifkarlaan en de Burgemeester Canterslaan.


Cursus voor eenzame ouderen

Op zoek naar zin: een cursus voor (depressieve) ouderen die zich nutteloos en overbodig voelen.

Er is niemand meer om voor te zorgen, kinderen zijn uit huis, leeftijdgenoten en partners overlijden of worden hulpbehoevend. Eenzaamheid en een depressie liggen op de loer. In de cursus ‘Op zoek naar zin’ gaat een groep ouderen, onder begeleiding van een professional, op zoek naar herinneringen uit hun levens.

Herinneringen

Ze vertellen over de huizen waar ze woonden, over geuren van vroeger, bekijken foto’s en denken na over de zin van het leven. Het leven dat achter ze ligt én het leven dat voor ze ligt. Dit doen zij met verschillende werkvormen in een positieve en vertrouwde sfeer.

Ervaring

Mevrouw R. van 78 heeft ook meegedaan aan de cursus: “Ik was de zin in het leven kwijt. Ik wist niet meer dat ik een prachtige tijd achter me had liggen. Nu durf ik te vragen of iemand wil luisteren naar mijn verhaal, omdat ik er weer toe doe. Ik heb de puzzelstukjes van vroeger en nu bij elkaar gebracht. Dat doet me goed.’’

Meer weten
Voor meer informatie over de cursus ‘Op zoek naar zin’ kunt u terecht bij Mariet Bastiaansen, preventieadviseur en trainer bij Indigo. Zij is bereikbaar via (088) 01 61 800 of per mail via m.bastiaansen@indigobrabant.nl.


Bunders-West start met samen energie besparen

Energie besparen is goed voor het milieu én voor de portemonnee. Samen energie besparen met je buren is makkelijker, leuker en voordeliger. Dat vonden 7 inwoners van Bunders-West ook. Zij hebben daarom een buurtteam gevormd. Het doel: samen energiebesparingsacties opzetten. Duurzame energiecoöperatie DEC-Oisterwijk en Buurkracht helpen daarbij.

Initiatiefnemer Jos Nij Bijvank van DEC-Oisterwijk gaat samen met buurtgenoten Marcel van der Wouw, Patrick Simons, Henk Beke, Mark Robben, Rob van Leeuwen, Jacqueline van der Lubbe in januari de deuren langs om persoonlijk alle buren uit te nodigen om mee te doen.

 

“Omdat wij de 150e Buurkrachtbuurt zijn die samen met energie besparen aan de slag gaat, hebben we voor iedereen een leuk presentje,” vertelt Jos. Ook nodigen ze meteen hun buren uit voor de 1e buurtbijeenkomst die ze op 30 januari organiseren en waar ze meer over hun plannen vertellen.

 

DEC-Oisterwijk en Buurkracht

DEC-Oisterwijk helpt om de gemeente Oisterwijk energieneutraal te krijgen. Het is een coöperatie met en van burgers en bedrijven die op vrijwillige basis aan dit doel werken. Buurkracht onderzoekt samen met het buurtteam de beste bespaarmogelijkheden en helpt buurtbewoners te enthousiasmeren. Hierdoor blijven goede voornemens geen voornemens, maar worden ook echt uitgevoerd. Inmiddels zijn er al ruim 160 buurten in Nederland die worden ondersteund door Buurkracht.

 

Meer informatie

De buurt heeft een eigen webpagina, www.buurkracht.nl/bunders-west. Hier plaatst het buurtteam informatie over hun acties en activiteiten. Buurtbewoners die mee willen doen, kunnen (vrijblijvend) een account aanmaken. Contact opnemen met het buurtteam kan via Jos Nij Bijvank, (06) 204 073 17 of info@jnb-palo.nl. Neem voor meer informatie over Buurkracht contact op met Jos Derks via jos@buurkracht.nl of (06) 506 303 73.