Gemeenteberichten 11 juni 2020

Onderwerpen raad

 • Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Oisterwijk 2019
 • De jaarrekening 2019 en begroting 2021 van de Regionale Ambulance Voorziening Brabant Midden-West-Noord
 • Huisvesting arbeidsmigranten aan de Oliviersweg 9 te Oisterwijk
 • De herijkte begroting 2020 Regio Hart van Brabant
 • De ontwerpbegroting 2021 van de OMWB
 • De conceptbegroting 2021 van de WSD
 • De begroting 2021 van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant en het budget in de begroting vanaf 2021 structureel verhogen
 • Aanpak Regenbooggemeente 2020-2022
 • MER-verplichting De Donkhorst 5a

Onderwerpen college

 • Incidentele subsidieverleningen 2020
 • Raadsinformatiebrief Stand van zaken projecten sport
 • Ontwerpbestemmingsplan ondergrondse 150kV Tilburg Noord – Best
 • Preventief toezicht 1e Berap 2020 Haaren
 • Beantwoording ingezonden brief Stop5GNL

Omgevingsvergunningen

Aangevraagd

 • Stationsstraat 10 Oisterwijk, het vervangen van een bestaande dakkapel en het plaatsen van een nieuwe dakkapel
 • Zelt 10 Moergestel, het splitsen en verbouwen van een boerderij
 • Brede Steeg 18 Oisterwijk, het aanbouwen van een bakoven aan een bestaand bakhuis
 • Sint Jansplein 3 Moergestel, het plaatsen van 3 overkappingen tegen de gevel
 • Korenstraat 25 Moergestel, het uitbreiden van de 1e verdieping
 • Boxtelsebaan 85 Oisterwijk, het plaatsen van een dakkapel
 • Schoolstraat 1 Oisterwijk, het verbouwen van een schoolgebouw naar 3 appartementen

Verleend

 • Schijfstraat 10 Oisterwijk, het plaatsen van magazijnstellingen met overkapping
 • Laan Van KVL 75 Oisterwijk, het bouwen van een berging, overkapping en zwembad
 • Rosepdreef 9 Oisterwijk, het kappen van een dode eik
 • Vogelslaan 34 Oisterwijk, het verbouwen van een woonhuis
 • Heikant 6 Moergestel, het afwijken van het bestemmingsplan
 • Kerkhovensestraat 14/ Sprendlingenstraat 9 Oisterwijk, het bouwen van een bedrijfswoning, bedrijfshal en bijgebouw.

Verlengd

 • Tilburgseweg 45 Moergestel, het bouwen van een woonhuis
 • Almystraat 4 Oisterwijk, een bouwen van een nieuw bedrijfspand voor Pets Place Boerenbond en de Lidl

Bouwstop

 • Almystraat 18 Oisterwijk

Bestemmingsplannen

 • Ontwerpbestemmingsplan TenneT Tilburg Noord – Best

Overige bekendmakingen

 • Vertrokken onbekend waarheen

Column Hans Janssen:

Beste inwoners van Oisterwijk, Moergestel en Heukelom,

Wat ben ik trots op jullie! We gaan door een enorme crisis met grote onzekerheden. De manier waarop u (jij) invulling geeft aan de vele maatregelen is bewonderenswaardig. Het is een verdienste van jullie allemaal dat sinds 11 mei de maatregelen wat zijn versoepeld en dat dat per 1 juni weer een beetje verder gebeurde.

Het kabinet heeft een routekaart uitgestippeld. We mogen steeds wat meer. Maar het blijft hard nodig dat we drukte vermijden en 1,5 meter afstand houden. En dat we zoveel mogelijk thuiswerken, geen handen schudden, onze handen vaak en goed wassen en bij lichte klachten thuis blijven. De versoepeling van de maatregelen vraagt nog veel aandacht. Niet alles is altijd even duidelijk. Wij doen er alles aan om onze inwoners zo goed mogelijk te informeren. En we merken dat die inwoners en onze instellingen en ondernemers ons goed weten te vinden. We denken graag mee maar het blijft spannend en we moeten ons aan de regels houden. Want de vrijheid van de één mag niet ten koste gaan van de gezondheid van de ander. Het is belangrijk begrip te hebben en houden voor elkaar.

Ik realiseer me dat er een enorm beroep wordt gedaan op ons geduld. Het openen van de basisscholen en het opstarten van de sportactiviteiten voor kinderen en jeugd heeft wat lucht gegeven. De meeste ondernemers die hun zaak gesloten hebben moeten houden, kunnen langzaam zo goed en zo kwaad als het gaat het werk weer oppakken. De golf van besmettingen neemt af. Onze zorgprofessionals kunnen weer wat op adem komen. Maar niet voor iedereen is er het gevoel van opluchting. Ik denk bijvoorbeeld aan onze ouderen in verzorgingshuizen die nog steeds weinig of geen bezoek mogen ontvangen. Aan kinderen die in een onveilige thuissituatie zitten en daar nu nog meer dan normaal de dupe van worden. Aan mensen bij wie werk en inkomen onder druk staan. Er schuilt verborgen leed achter voordeuren van onze gemeente. Daar sluiten we onze ogen niet voor. We helpen waar we kunnen of we verwijzen door naar de betrokken hulpinstanties.

Mijn medeleven gaat uit naar mensen die een dierbare hebben verloren. Of die zelf ziek zijn of zijn geweest en hard werken aan een moeizaam herstel. Voor hen en voor u vraag ik: hou vol! Want alleen samen krijgen we corona onder controle.

Hans Janssen,

burgemeester

Heeft u zorgen, vragen of ondersteuning nodig? Kijk dan op www.oisterwijk.nl/coronavirus. Wij helpen u graag!

Klachten? Bel (0800) 12 02 voor een coronatest

Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en geur? Dan kun je je laten testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar.

Maak alleen een afspraak voor een test als je klachten hebt die passen bij het coronavirus. Zonder klachten heeft de coronatest geen zin.

Afspraak maken
Bel voor een afspraak met (0800) 12 02 (alleen voor mensen vanaf 12 jaar). 
Houd jouw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Blijf verder thuis en ga alleen naar buiten voor de test. Heb je andere vragen over het coronavirus? Bel dan naar (0800) 13 51.

Riscogroep of ernstig ziek
Val je onder een risicogroep of ben je ernstig ziek? Heb je bijvoorbeeld hoge koorts of ben je benauwd? Bel jouw huisarts, behandelend arts of de huisartsenpost. Bel bij een levensbedreigende situatie altijd 112.

Voor kinderen
Kinderen van 0 t/m 11 jaar laten testen? Maak een afspraak via de GGD Hart voor Brabant. Kijk op www.ggdhvb.nl voor de contactgegevens.

Milieustraat terug naar oorspronkelijke openingstijden

Met ingang van woensdag 17 juni is de milieustraat weer geopend tijdens de openingstijden van vóór de coronacrisis.

De openingstijden waren tijdelijk verruimd om het bezoek te spreiden en drukte aan de poort te beperken. Nu de grootste drukte is afgenomen, gaan we terug naar de oorspronkelijke openingstijden. Deze zijn:

 • Woensdag en vrijdag van 13:30 tot 16:30 uur
 • Zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur

Maatregelen

De ingestelde maatregelen vanwege het coronavirus zijn nog wel van kracht:

 • Er mag een beperkt aantal auto’s tegelijkertijd het terrein op
 • Per auto mag 1 persoon uitstappen
 • Houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en onze medewerkers
 • Kom niet langs bij (milde) klachten als verkoudheid, keelpijn, koorts, enzovoort
 • Je kunt alleen contactloos betalen

Staalbergven is geopend!

Staalbergven is weer open sinds 10 juni! We zijn blij onze gasten weer te kunnen begroeten.

Om veilig de poort te kunnen openen hebben we wel enkele maatregelen getroffen. Zo kunnen we een beperkt aantal bezoekers toelaten, moeten kaartjes vooraf online worden gekocht en gelden er verschillende maatregelen op het terrein.

Dagje Staalbergven? Alleen met een online gekochte dagkaart!

Om te zorgen dat onze gasten voldoende afstand tot elkaar kunnen houden, laten we een beperkt aantal bezoekers per dag toe. Om onnodige drukte en teleurstellingen aan de poort te voorkomen, is het noodzakelijk om van tevoren via onze website een dagkaart te kopen. Het is ook mogelijk om tegen een gereduceerd tarief van 50% een kaartje te kopen voor toegang na 16.00 uur. Zonder online aangeschafte dagkaart kunnen we je niet toelaten. Koop je kaartje via www.oisterwijk.nl/staalbergven.

Geen abonnementen dit jaar

Het is dit seizoen helaas niet mogelijk om een abonnement voor het Staalbergven te kopen. Zo geven we, met de beperking van het maximale aantal bezoekers, toch zoveel mogelijk mensen de kans om een dagje te komen spelen, zwemmen en chillen. We begrijpen dat onze trouwe abonnementhouders dit jammer vinden, maar we rekenen ook op ieders begrip.

Staalbergven alle dagen geopend

Staalbergven is dit seizoen dagelijks geopend, ongeacht de temperatuur. Je kunt dit jaar dus iedere dag komen spelen, zwemmen & chillen. Uiteraard kun je ook dagelijks genieten van een heerlijk ijsje, frietje of fris drankje. Andere jaren houden we een ondergrens aan van 20 graden.

Veilig & Gezellig: Maatregelen op locatie

We willen al onze gasten graag een onbezorgd dagje spelen, zwemmen & chillen bezorgen. Daarom hebben we naast de normale huisregels en regels voor zwemveiligheid een aantal specifieke maatregelen getroffen. Zo is er een looproute aangebracht op het terrein, geldt er een maximaal aantal gasten per bad en kunnen we de ligbedden nog even niet verhuren. De kleedruimtes, douches en kluisjes zijn buiten gebruik. Trek thuis alvast je zwemkleding aan, dan kun je bij aankomst direct in één van de baden of het ven plonsen!

Je vindt alle maatregelen terug op onze website. Uiteraard staan ze ook bij Staalbergven zelf aangegeven.

We wensen iedereen een gezellig en veilig dagje Staalbergven toe!

Werk aan de Poststeeg

De Poststeeg (verlengde Baerdijk) in Oisterwijk krijgt een kleine make-over. Hierdoor kunnen voetgangers straks veiliger oversteken. Wel geven de werkzaamheden van 15 tot en met 19 juni wat overlast voor het verkeer.

De werkzaamheden beginnen op maandag 15 juni en duren tot en met 19 juni. Als het weer slecht is kan het wat langer duren. De Poststeeg gaat niet dicht voor verkeer, wel kun je wat vertraging oplopen.

Kerkstraat dicht

Wel gaat de Kerkstraat in delen dicht voor doorgaand verkeer. Op 15 juni gaat het om het deel tussen de Poststeeg en Dorpsstraat, winkels, woningen en horeca zijn dan tijdelijk niet met de auto bereikbaar. Op 17 juni gaat het deel tussen de Poststeeg en het Kerkplein dicht. Verkeer wordt omgeleid. Voetgangers en fietsers (met de fiets aan de hand) kunnen gewoon over de stoep.

Oversteken voor voetgangers

In de Poststeeg komt in het midden van de straat een oversteekmogelijkheid voor voetgangers. Nu moet je de weg nog in 1 keer oversteken, straks kan dat in 2 delen.