Gemeenteberichten 11 februari 2021

Aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 23 februari op de mat

Binnenkort ontvang je het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Hierop vind je de woz-beschikking (WOZ), de onroerende-zaakbelastingen (OZB), de afvalstoffenheffing, de rioolheffing en eventueel reclamebelasting.

Je leest er hieronder meer over.

Ledigingen afval op aanslagbiljet

Alle huishoudens in onze gemeente betalen afvalstoffenheffing. De afvalstoffenheffing bestaat uit een vast tarief per jaar en een tarief per lediging. De kosten voor de ledigingen betaal je achteraf. Op het aanslagbiljet van 2021 staat dus het vaste tarief voor 2021 en de kosten van de ledigingen in 2020. Meer informatie vind je op de bijsluiter bij jouw aanslagbiljet.

Woon je in het dorp Haaren?

Dan staan er op jouw aanslagbiljet geen ledigingen over 2020. Hiervoor is in oktober 2020 al een aanslag opgelegd.

Betalen gemeentelijke belastingen

Je kunt je gemeentelijke belastingen op verschillende manieren betalen: in maximaal 2 termijnen via een overschrijving. In een keer via iDeal. Of in maximaal 10 termijnen via automatische incasso. Ga hiervoor naar www.oisterwijk.nl/belastingenbetalen.

Bezwaar maken? Neem eerst even contact op!

Mocht je vragen hebben over jouw belastingaanslag(en) of van mening zijn dat gegevens niet kloppen, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Ben je het uiteindelijk toch niet eens met je belastingaanslag(en)? Je kunt binnen 6 weken je bezwaar indienen. Dat is niet ingewikkeld, je kunt dit gemakkelijk zelf doen. Dat kan online via www.oisterwijk.nl/belastingen. Hiervoor heb je DigiD nodig of eHerkenning voor bedrijven. Of stuur een brief naar:

Gemeente Oisterwijk t.a.v. de heffingsambtenaar

Postbus 10101

5060 GA Oisterwijk

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de gemeentelijke belastingen op www.oisterwijk.nl/belastingen.

Onderwerpen college

 • Aanvraag subsidie Kerkenvisie
 • Samenwerkingsconvenant boa’s
 • Weigering verklaring van geen bedenkingen voor tuinsieraad D, Laag Heukelomseweg 3 te Heukelom
 • Bestuursakkoord gezamenlijke inkoop Wmo begeleiding
 • Omgevingsvergunning bedrijf aan De Nedervonder

Omgevingsvergunningen

Aangevraagd

 • Nieuwe Baan 8GA-01 t/m 8GA-29, het wijzigen van het gebruik
 • Bedrijfsweg 21 Oisterwijk, het wijzigen van voor- en zijgevels
 • Kerkstraat 67 Haaren, het vervangen van een kozijn
 • Peperstraat 24 Oisterwijk, het plaatsen van een dakkapel aan de voor- en achterzijde
 • Patrijslaan 1 Oisterwijk, het uitbouwen van een woonhuis inclusief een veranda met carport en een zwembad met berging en veranda in de achtertuin
 • Leypad 13 Haaren, het verbouwen van een woonhuis
 • Gever 3 Haaren, het realiseren van een aanbouw aan de zijkant van de woning
 • Lindeparklaan 34 Oisterwijk, het verbouwen van een woonhuis
 • Baerdijk 89 Oisterwijk, het bouwen van een aanbouw
 • Klompven 21 Oisterwijk, het plaatsen van een terreinafscheiding
 • Schaepmanplein 7 Oisterwijk, het uitbreiden van een woonhuis

Verleend

 • Rietstraat 23 Oisterwijk, het plaatsen van een aanbouw
 • Zelt 10 Moergestel, het kappen van een eik
 • Fransebaan 3 Oisterwijk, het kappen van een grauwe abeel
 • Kerkstraat 29 B Oisterwijk, het plaatsen van een balk
 • Pannenschuurlaan 169-171 Oisterwijk, het plaatsen van een dakkapel
 • Klompven 8 Oisterwijk, het plaatsen van een bijgebouw
 • Bet Vosstraat 11 Oisterwijk, het bouwen van een woonhuis
 • Akkerstraat 19 Oisterwijk, het plaatsen van een opbouw op het platdak

Verlengd

 • Beneluxstraat 9 Oisterwijk, het bouwen van een bedrijfshal

Evenementen en horeca

 • Ontwerp beleidsregels evenementen 2021 Oisterwijk

Duurzaamheid doe je zo!

In deze serie interviews met verschillende mensen en organisaties lees je meer over duurzaamheid in onze gemeente. Welke initiatieven zijn er? En wie zijn de initiatiefnemers?

Deze week aan het woord: John Horrevoets, medewerker buitendienst gemeente Oisterwijk.

En…rijdt ie lekker?

“Ja, ik ben echt heel blij met deze auto. We hebben ‘m sinds vorig jaar zomer en ik rijd er dagelijks in. Hij maakt geen herrie zoals z’n voorganger, dat was een diesel. Alleen in het centrum moet je wel oppassen met fietsers en voetgangers die oversteken. Want ze horen je niet aankomen! En hij trekt lekker snel op, dat is ook prettig.”

Waarom zijn jullie overgestapt op elektrisch rijden?

“Vanuit de gemeente vinden we duurzaamheid belangrijk. Elektrisch rijden heeft een gunstig effect op de luchtkwaliteit, geluidsoverlast en het klimaat. Stapsgewijs zal ons wagenpark aangepast worden naar elektrische voertuigen.”

Heb je weleens zonder stroom gestaan?

“Nee, gelukkig niet, ik zorg altijd dat ik op tijd weer binnen ben. De lampjes gaan ook branden als de accu bijna leeg is, dan weet ik dat ik terug moet. In de winter maakt ‘ie wel minder kilometers. Als ik in de ochtend de verwarming aanzet, valt de accu meteen 50 km terug. Daar moet ik wel altijd rekening mee houden. En zorgen dat ‘ie aan het einde van de dag goed in de oplader zit. Hij moet toch zeker tien uur opladen.”

Rijd je zelf ook elektrisch?

“Nee, ik vind privé elektrisch rijden nu nog te duur. Wie weet in de toekomst. Want ik vind elektrisch rijden wel fijn, vooral dat de auto geluidloos is. Wat je wel merkt aan deze auto is dat ‘ie niet altijd handig is op een zandpad of gras. Dan slipt ‘ie sneller dan een diesel. Maar als ik privé elektrisch zou gaan rijden maakt me dat niet zoveel uit natuurlijk, dan zit ik netjes op de weg!”

Geen carnaval, toch kriebels….

Zaterdag 13 februari, carnaval in Döllekesgat, Pierewaaiersrijk, Strûivendûrp en Rommelpot zou normaal gesproken losbarsten.

Sleuteloverdrachten, optochten, carnavalsontbijten, dweilen, het kan allemaal niet of alleen op een alternatieve manier doorgaan: thuis, klein en online.

Toch hoef je je niet te vervelen: doe je leukste carnavalsoutfit aan, versier het huis en sluit aan bij de verschillende online activiteiten die in ons dorp worden gevierd. Er zijn zelfs prijzen te winnen! Op de website www.oisterwijknieuws.nl/category/thema/evenementen/carnaval/ staan verschillende activiteiten vermeld. Veel plezier en… alaaf!

Gemeentekantoor 11 februari om 17.00 uur dicht

Door de winterse weersomstandigheden sluiten wij het gemeentekantoor op donderdag 11 februari om 17.00 uur. Met inwoners die al een afspraak hadden tussen 17.00 en 19.00 uur maken wij een nieuwe afspraak. Heb je deze week een afspraak staan en wil je deze verzetten? Neem contact met ons op via (013) 529 13 11.

Met elkaar maken we plastic, blik en drinkpakken recycleklaar!

Wist jij dat PMD-afval heel waardevol is als je het goed scheidt? Er worden nieuwe producten van gemaakt zoals stoelen en kinderwagens, maar hoe doe je dat: goed scheiden?

Jouw plastic verpakkingen, blikken en drinkpakken zijn waardevol. Zeker als je ze goed verzamelt. Want hoe beter jij je afval scheidt, hoe meer verpakkingen een tweede leven krijgen als grondstof voor nieuwe producten en verpakkingen. Maak ze leeg, haal ze los, druk ze plat. Dan zijn ze recycle klaar. Kleine moeite, groot verschil!

Meer informatie vind je op de website www.recycleklaar.nl en ontdek het!

Nieuwe huurders ‘oude’ gemeentehuis Haaren

Op 1 februari hebben de eerste huurders hun intrek genomen in het ‘oude’ gemeentehuis in het hart van Haaren. Daarmee zijn de eerste 14 kantoorruimten verhuurd.

We hebben gekozen voor verhuur, omdat de definitieve invulling van de locatie nog niet bekend is. We gaan aan de slag met scenario’s daarvoor en betrekken daar ook de inwoners van Haaren bij. Naast (commerciële) kantoor- en vergaderruimte bieden we ook ruimte aan maatschappelijke initiatieven door inwoners.

Oisterwijk in actie voor meer biodiversiteit

Project Natuur in de Wijk is van start in onze gemeente. Bewoners, scholen, bedrijven – iedereen wordt opgeroepen om mee te doen voor meer natuur binnen de bebouwde kom. Samen maken we een beter leefgebied voor vogels en insecten.

Het stedelijk gebied is voor dieren over het algemeen geen makkelijke plek om te overleven, maar er zijn bepaalde soorten die het al sinds jaar en dag juist erg goed doen in dorp en stad. Toch wordt het langzaam maar zeker steeds lastiger voor deze dierlijke bewoners om goed te kunnen overleven. Een gebrek aan veilige plekjes om te nestelen en steeds schaarser wordend voedsel door onder andere minder beplanting, zijn belangrijke redenen voor de terugloop van huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen. Project Natuur in de Wijk is in het leven geroepen om méér stadsnatuur en nestplaatsen te maken voor deze soorten.

Woon jij in het gebied

Wij zijn projectpartner en nodigen inwoners, scholen, bedrijven en instellingen binnen het kerngebied van harte uit om mee te doen aan het project. Het kerngebied bestaat uit de wijken Westend en het zuidoostelijke deel van Pannenschuur en de Bunders. Op de website www.natuurindewijk.nl kun je dit kerngebied bekijken. Woon je binnen het kerngebied? Dan mag je gratis nestkasten en beplanting bestellen om deze op een geschikte plek aan jouw huis op te hangen of in de tuin te planten.

Bestellen

De beplantingspakketten bestaan uit soorten die belangrijk zijn voor de biodiversiteit. Ze zijn geselecteerd voor hun besjes, bloemen en andere belangrijke eigenschappen voor vogels, insecten en andere diersoorten. Je hebt keuze uit 4 pakketten: beukenhaag, ligusterhaag, gemengde vogelhaag en biodiversiteitshaag.

Er zijn nestkasten voor huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen. Ook help je de wilde bij door een insectenhotel te bestellen en op te hangen.

Natuur in de Wijk is een project van Orbis en Natuurbalans-Divergens. Zij werken naast ons samen met het B-team en de provincie Noord-Brabant. Het project is onderdeel van het beschermingsplan “Uitwerking Leefgebied Stad in Noord-Brabant”. Meer informatie vind je op de website www.natuurindewijk.nl.

Werken bij gemeente Oisterwijk?!

Toe aan een ander perspectief? Wij zijn op zoek naar 4 nieuwe collega’s!

Al bijna een jaar werken veel mensen vanuit huis. We kunnen ons daarom wel voorstellen dat je toe bent aan nieuwe impulsen en een frisse blik. Thuiswerken blijft voorlopig het devies, maar een nieuwe baan kan je brein al flink wakker schudden.

We zoeken betrokken, enthousiaste en gezellige collega’s in de rol van:

 • Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening
 • Casemanager omgevingsrecht en vergunningen
 • Planeconoom
 • Strategisch adviseur Planning en Control

Meer informatie over de vacatures vind je op onze website www.oisterwijk.nl/vacatures. Solliciteer vandaag nog!