Gemeenteberichten 10 september 2020

Onderwerpen college

 • Jaarrekening 2019 Haaren in kader van preventief toezicht

Omgevingsvergunningen

Aangevraagd

 • Patrijslaan 1A Oisterwijk, het bouwen van een woning.
 • De Lind 52 Oisterwijk, het wijzigen van de bestemming.
 • Kloosterdreef nabij Stanislaus Moergestel, het kappen van een amberboom (noodkap).
 • Hoogstraat 68 Oisterwijk, het plaatsen van zonnepanelen aan de achterzijde.
 • Kleine Hei 18 Oisterwijk, het verbouwen van de woning.
 • Regenbeemdeke 22A Moergestel, het verbouwen van de woning

Verleend

 • Kloosterdreef nabij Stanislaus Moergestel, het kappen van een amberboom (noodkap)
 • Pijnendijk 6 Moergestel, het verbouwen van een stal tot groepsaccommodatie.

Verlengd

 • Dorpsstraat 50 Oisterwijk, het verbouwen van de winkel en het uitbouwen van de bovenwoning.
 • Spoorlaan 74 Oisterwijk, het splitsen van de woning.

Vergunning evenementen en horeca

 • Aan Camping De Reebok voor een Drank- en Horeca vergunning aan De Duinenweg 4 in Oisterwijk.
 • Aan Sec Eten en Drinken B.V. voor een Drank- en Horeca vergunning aan het Lindeplein 13 in Oisterwijk.

Verkeer

 • Verkeersbesluit:

Het instellen van een geslotenverklaring voor bromfietsen, snorfietsen en gehandicaptenvoertuigen: onderdoorgang Kerkstraat-Mevioterrein in Oisterwijk

Overige bekendmakingen

 • Kandidaatstelling Gemeenteraadsverkiezingen 18 november 2020

Colleges Oisterwijk en Haaren op de fiets

Park Ruijbosch, de school, brandweerkazerne, gemeentewerf, milieustraat, Haarendael, Il Grigio, een plantenkweker en enkele sportvoorzieningen. Het was een mooi rondje trappen en meteen een nuttig bezoek aan het dorp Haaren. Afgelopen dinsdag pakte het college van Oisterwijk samen met het college van Haaren de fiets. Onderweg werden verschillende plekken bezocht én onderwerpen besproken. Heel nuttig, want over een kleine 4 maanden is het al zover en wordt het dorp Haaren bij Oisterwijk gevoegd!

Mantelzorger? Complimenten voor jou!

Ondersteun jij wekelijks je partner, familielid, vriend, buur of kennis in onze gemeente? Help jij je ernstig zieke vader met boodschappen, aankleden en koken? Zorg jij ervoor dat je aan huis gekluisterde moeder weer regelmatig buiten komt? Help je je zoon met beperking bij zijn administratie? Regel jij alle dagelijkse bezigheden voor je dementerende partner? – Grote kans dat je mantelzorger bent. En daar hebben wij ontzettend veel waardering voor. Daarom geven we je het Mantelzorgcompliment: een klein cadeau als blijk van onze waardering.

Het Mantelzorgcompliment bestaat uit 5 cadeaubonnen met een totale waarde van €50,-. Mantelzorgers kunnen deze bonnen verzilveren bij de deelnemende winkeliers, horecaondernemers en recreatiebedrijven in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom. Ben je bij ContourdeTwern bekend als mantelzorger, haal dan het compliment vanaf 10 september op bij Tiliander. Ben je bij ContourdeTwern nog niet bekend als mantelzorger, ga dan naar www.contourdetwern.nl/oisterwijk en zoek op ‘mantelzorgcompliment’. Je vindt daar het kennismakingsformulier en alle andere informatie over het compliment. Je mag ook bellen naar 06 17 16 30 91.

Afhalen cadeaubonnen

Het inleveren/invullen van het kennismakingsformulier en het ophalen van de bonnen kan vanaf donderdag 10 september. Laat hierbij je legitimatiebewijs zien:

 • Elke donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in Tiliander
 • Mantelzorgers uit Moergestel melden zich voor het compliment bij een vrijwilliger van Buurtgenoten. Neem voor meer informatie contact op met Henny Hamers, (013) 513 63 82 of per e-mail: henham@kpnmail.nl
 • Op afspraak voor werkende mantelzorgers of mantelzorgers die niet onze gemeente wonen. Neem hiervoor contact op met Ingrid Oosterling, 06 17 16 30 91 of per e-mail: ingridoosterling@contourdetwern.nl

19 september: World Cleanup Day in onze gemeente

De herfst staat voor de deur: een ideaal moment om met z’n allen eens goed op te ruimen in onze dorpen! Op 19 september wordt World Cleanup Day georganiseerd: op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar geven we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Uiteraard doen Moergestel, Heukelom en Oisterwijk ook mee!

Programma

Doe jij ook mee? We verzamelen op 19 september om 10:00 uur bij Den Boogaard in Moergestel en Tiliander in Oisterwijk. We starten met een kop koffie of thee en een worstenbroodje (of een vega alternatief). Nadat we samen hard hebben gewerkt, sluiten we om 11:30 uur af. Uiteraard volgen we de adviezen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus. Om die reden moeten we het aantal deelnemers beperken. Geef je daarom snel op!

Aanmelden

Ruim jij mee op, meld je dan uiterlijk 13 september aan bij de coördinator van de Zwerf Afval Pakkers in jouw dorp:

Coördinator ZAPpers Moergestel is dhr. Jos Meijer: jmj.meijer@yahoo.com

Coördinator ZAPpers Oisterwijk en Heukelom is mevr. Philo Ijpelaar: ijpelaar1@home.nl

Heb je een dieetwens, geef deze dan ook aan hen door.

Onderhoudswerkzaamheden A58 richting Tilburg

Van 9 tot 18 september zijn er nachtafsluitingen op de A58 tussen knooppunt Batadorp en afrit (9) Moergestel (richting Tilburg). Er zijn dan onderhoudswerkzaamheden. Er zijn omleidingen en je moet rekening houden met extra reistijd. Meer informatie: www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden

GGD Gezondheidsmeter 2020

Brief ontvangen over de gezondheidsmeter 2020? Doe dan mee, want alleen zo krijgen wij goed in beeld hoe het met onze gezondheid gaat. De vragen gaan bijvoorbeeld over de coronacrisis, slaapverstoring door luchtvaart en zelfstandig thuis wonen voor ouderen. De antwoorden die je geeft worden vertrouwelijk behandeld. Elke 15e deelnemer krijgt een cadeaubon van €10,-.

Verruiming openingstijden milieustraat

Omdat de drukte bij de milieustraat weer is toegenomen, verruimen we de openingstijden. Op woensdag en vrijdag is de milieustraat geopend vanaf 10.00 uur. De milieustraat sluit op woensdag en vrijdag om 16.30 uur. Op zaterdag zijn de openingstijden ongewijzigd. We houden de situatie nauwlettend in de gaten en beoordelen steeds of de verruiming noodzakelijk blijft.

Coronavirus: blijf op de hoogte

Zeker weten dat je de juiste en meest actuele informatie over het coronavirus ontvangt? Hou je dan op de hoogte via de websites: www.rivm.nl/ en www.vrmwb.nl/.

Werk aan weg

Kijk voor actuele wegwerkzaamheden in de gemeente op www.oisterwijk.nl/wegwerkzaamheden.

Maak je buurt veiliger

Je kunt zelf veel doen om jouw buurt veiliger te maken. Kijk voor meer informatie op www.oisterwijk.nl/buurtpreventie.

Wat te doen bij afvaldumping

In onze gemeente komt afvaldumping veel voor. Deze dumpingen bestaan voornamelijk uit huisafval, bedrijfsafval en tuinafval. Het merendeel van deze afvaldumpingen zijn in de buitengebieden en de recreatiegebieden Oisterwijk. De afvaldumpingen hebben op de korte en lange termijn negatieve gevolgen voor het milieu, het toerisme, de leefomgeving en ook voor onze portemonnee. Het opruimen van deze afvaldumpingen kost de gemeente Oisterwijk veel tijd en dus geld. Kosten die uiteindelijk worden doorberekend in de afvalstoffenheffing. De afvaldumpingen zijn dus een probleem van ons allemaal. Om er voor te zorgen dat de gemeente ook voor de komende generaties de ‘Parel in ’t Groen’ blijft, is jouw hulp nodig. Tref je afvaldumpingen aan? Meld dit via de website www.oisterwijk.nl/melden of bel (013) 529 13 11. Verdachte situatie? Bel de politie (0900) 88 44.

Verloren of gevonden? Kijk op www.verlorenofgevonden.nl

Iets kwijt of juist iets gevonden? Je  geeft het zelf heel eenvoudig door via www.verlorenofgevonden.nl

NEE-NEE-sticker en NEE-JA-sticker
Wil je geen ongeadresseerde reclame en/of huis aan huis bladen in je brievenbus? Haal dan gratis de NEE-NEE-sticker of de NEE-JA-sticker op bij het gemeentekantoor.

Sportaccommodatie huren

Wil je een sportaccommodatie zoals een sportveld of gymzaal huren? Dan regel je dit bij de gemeente. Bel naar (013) 529 13 11 of stuur een e-mail naar verhuursportoisterwijk@oisterwijk.nl

Samen voor een Samenredzaam Oisterwijk

Er is een heel dorp voor nodig om een kind op te voeden, wordt weleens gezegd. En dat is ook echt zo. Onze inwoners laten zien dat ze deze gedachte omarmen. Er wordt van alles op poten gezet, er zijn hulpinitiatieven, maatjesprojecten, gezondheidsbewegingen, wandeluurtjes, praatgroepen, boodschappenbezorgdiensten maaltijdservices, bijspijkermomenten en nog veel, heel veel, meer. De organisaties die dergelijke activiteiten organiseren zijn te vinden op www.wegwijsinoisterwijk.nl, voor een Samenredzaam Oisterwijk. Op die website vind je ook alle instanties die in onze gemeente hulp en ondersteuning bieden. Vind je daar niet wat je zoekt? Vraag het dan Loket Wegwijs Oisterwijk. Ga naar www.oisterwijk.nl/loketwegwijs.

Trakteer je hond op een dagje Staalbergven!

Het zwemseizoen bij het Staalbergven zit er bijna op en dat betekent dat het tijd is voor de jaarlijkse Doggy Swim! Lekker spelen, zwemmen, chillen met je beste maatje. Doggy Swim vindt plaats op zondag 20 september. Je trouwe viervoeter en jij zijn van harte welkom van 16:00 uur tot 18:30 uur in het recreatiebad bij het Staalbergven. De overige baden en het ven zijn toegankelijk voor andere badgasten.

Kaartjes

Het Speciale Doggy Swim kaartje voor de hond kost €1,50 en koop je vanaf 14 september via onze website www.oisterwijk.nl/staalbergven. Baasjes kopen via onze website een kaartje voor na 16:00 uur met 50% korting. Uiteraard kunnen baasjes met een strippenkaart deze ook inzetten. Let op: de strippenkaart is alleen inzetbaar voor baasjes, niet voor honden.

Uw Raad

14 september Digitaal Raadsplein 19.30 uur
17 september Digitaal Raadsplein 19.30 uur
1 oktober Raadsvergadering (geen publiek toegestaan) 19.30 uur
Let op: de tijden kunnen veranderen. Actuele informatie over programma, tijden en locaties staan op de website oisterwijk.raadsinformatie.nl

 

Digitale raadsbijeenkomsten

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus wordt het raadsplein voorlopig digitaal georganiseerd. De raadsvergadering is een fysieke bijeenkomst, maar hier is publiek niet toegestaan. Alle bijeenkomsten zijn live te volgen via https://oisterwijk.raadsinformatie.nl/live.

Raadsplein 14 september en 17 september

Op maandag 14 september en donderdag 17 september organiseert de raad een digitaal raadsplein. Op de agenda staan raadsvoorstellen, waarover de raad in de raadsvergadering van 1 oktober een besluit neemt.

Op de agenda van het raadsplein op 14 september staan de volgende onderwerpen:

 • Verklaring van geen bedenkingen Oliviersweg 9
 • Verklaring van geen bedenkingen Spreeuwenburgerweg 60
 • Bestemmingsplan Moergestels Midden
 • Bestemmingsplan Zandstraat 16A

Op de agenda van het raadsplein op 17 september staan de volgende onderwerpen:

 • Herontwikkeling De Leye
 • Toekomst veehouderij Oisterwijk
 • Afwegingsmodel woningbouwprojecten
 • Monitor sociaal domein: De Sociale Dialoog Oisterwijk
 • Beschikbaar stellen laatste deel krediet Den Donk
 • Bestuursrapportage 2020

Onderstaande onderwerpen worden niet besproken tijdens het raadsplein op 14 of 17 september, maar worden wel behandeld in de raadsvergadering van 1 oktober:

 • Bestemmingsplan Reedijk 9
 • Procesvoorstel actualisatie Omgevingsvisie
 • Invoering nieuwe vergaderwijze
 • Bestemmingsplan Rosepdreef 2, Oisterwijk
 • Bestemmingsplan Moergestelseweg 48, Oisterwijk
 • Uittreden gemeenschappelijke regeling Afvalstoffendienst
 • Marktverordening 2020

Deel uw inbreng met de gemeenteraad
U kunt uw mening of ideeën over bovenstaande onderwerpen op verschillende manieren delen met de gemeenteraad. De raadsleden kunnen uw inbreng meewegen bij de besluitvorming over deze onderwerpen.

 1. Bied uw inbreng over het raadsvoorstel schriftelijk aan de raad aan. Doe dit bij voorkeur via griffie@oisterwijk.nl. Per post kan ook:  Postbus 10101 5060 GA OISTERWIJK. Uw inbreng wordt direct aan raads- en commissieleden beschikbaar gesteld en is openbaar via het raadsinformatiesysteem.
 2. Spreek in over het onderwerp van uw interesse tijdens het digitale raadsplein op 14 of 17 september. U kunt zich hier voor aanmelden bij de griffie (griffie@oisterwijk.nl of 013- 529 13 11). Dit kan voor het spreekrecht op 14 september tot en met zondag 13 september. Aanmelden voor het spreekrecht op 17 september kan tot en met dinsdag 15 september;
 3. Spreek in over het onderwerp van uw interesse tijdens de raadsvergadering. U kunt zich hier tot 48 uur voorafgaand aan de desbetreffende raadsvergadering voor aanmelden bij de griffie.

Meer informatie

Voor de programma’s en tijden raadpleegt u oisterwijk.raadsinformatie.nl

Neem voor meer informatie contact op met de griffie via het mailadres griffie@oisterwijk.nl of bel (013) 529 13 11 en vraag naar een medewerker van de griffie.

Werkzaamheden Peperstraat in volle gang

Sinds 17 augustus werkt de gemeente aan de rioolvervanging in de Peperstraat in Oisterwijk. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd

Het gedeelte tussen de Renata en de Schoolstraat is sinds half augustus afgesloten. De werkzaamheden aan de kabels en leidingen zijn daar uitgevoerd. Vanaf 14 september wordt de weg opgebroken en starten we met het vervangen van de riolering.

Vanaf maandag 14 september is ook het gedeelte tussen de Schoolstraat en de Lind afgesloten voor verkeer. Dan starten daar de werkzaamheden aan kabels en leidingen. Naar verwachting wordt vanaf 5 oktober de riolering vervangen in het gedeelte tussen de Schoolstraat en de Lind. Voor de laatste fase zal ook de kruising Peperstraat – De Lind – Gemullehoekenweg tijdelijk afgesloten worden. Als het goed is zijn de werkzaamheden in november helemaal klaar.