Gemeenteberichten 10 oktober 2019

Onderwerpen college

 • Beoordeling systematisch toezicht omgevingsrecht 2019
 • 34 brief PGB, maatregelen rotondes Moergestelseweg
 • Ontwerpverklaring van geen bedenkingen projectafwijkingsbesluit Limbogt B.V. Oliviersweg 9 Oisterwijk

Omgevingsvergunningen

Aangevraagd

 • Visserslaan 22 Oisterwijk, het plaatsen van een muur.
 • Scheibaan 5 Oisterwijk, het uitbreiden van een woonhuis.
 • Achter De Lind 79 Oisterwijk, het bouwen van 6 woningen.

Verleend

 • Dorpsstraat 33 Oisterwijk, het vernieuwen van de voorgevel
 • Broekzijde 15 Moergestel, het kappen van een zieke monumentale linde.
 • Oirschotsebaan 55 Oisterwijk, het verbouwen van de woning.

Vergunning/ontheffing evenementen en horeca

 • Aan B A R T event creation voor het houden van Onbeperkt Genieten op 16 oktober in de Van Tienhovenlaan in Oisterwijk.

Milieu

Bij het college van Oisterwijk zijn in het kader van het Activiteitenbesluit milieubeheer nieuwe meldingen ingediend voor:

 • De Lind 14 Oisterwijk, het realiseren van een gesloten bodemenergiesysteem
 • Molenbaan 1 Oisterwijk, het veranderen van een varkenshouderij
 • Almystraat 12 Oisterwijk, het lozen van grondwater bij een bronnering

Ter inzage

De meldingen liggen vanaf 11 oktober 2019 gedurende 6 weken ter inzage bij de centrale publieksbalie in het gemeentekantoor van Oisterwijk aan de Lind 44 in Oisterwijk. Wilt u de melding in komen zien, maak dan een afspraak via (013) 529 13 11.

Bijeenkomst over spoortrillingen Oisterwijk

ProRail, NS en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseren op dinsdag 22 oktober een bijeenkomst over trillingen langs het spoor in Oisterwijk. Tijdens deze avond gaan zij graag met de Oisterwijkse inwoners in gesprek. Wanneer
Dinsdag 22 oktober
18.45 – 19.00 uur     inloop
19.00 – 21.00 uur     in gesprek met elkaar en ruimte voor vragen

Waar
2College Durendael, Van Kemenadelaan 5, Oisterwijk. We adviseren u indien mogelijk op de fiets of te voet te komen.

Nieuwe proeven tegen trillingen Brabantroute

ProRail en NS willen samen met het ministerie nieuwe maatregelen testen tegen de overlast van trillingen op de Brabantroute. NS gaat als proef in Dorst, Rijen en Oisterwijk met een aangepaste snelheid rijden en ProRail onderzoekt de haalbaarheid en inpasbaarheid van een drietal maatregelen.

Vragen?

Neem dan contact op met ProRail via www.prorail.nl/contact of 0800 – 776 72 45 (gratis).

‘Brandweer zoekt speurneuzen

Altijd al eens binnen willen kijken bij de brandweerkazerne in Oisterwijk?

Op zaterdag 19 oktober kan het! Van 9.00 uur tot 12.00 uur is de brandweerkazerne in Oisterwijk geopend, speciaal voor kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar.

Wat kun je verwachten?

Tijdens een rondleiding door de kazerne komen de kinderen van alles te weten over het werk van de brandweer. Bovendien worden ze bekend gemaakt met risico’s voor brand en hoe deze te voorkomen. Daarnaast gaan ze op speelse wijze als echte brandonderzoeker aan de slag met het onderzoeken van de oorzaak van een (woning)brand. Deze activiteit is onderdeel van de bekende landelijke Brandpreventieweken die nog heel oktober duren.

Ook nieuwsgierig geworden?

Meld je kind(eren) dan snel aan voor deze actieve ochtend bij de brandweer. Stuur vóór 12 oktober een e-mail naar brandveiligleven@brandweermwb.nl. Vermeld hierbij:

 • De naam/namen van het kind/kinderen
 • Leeftijd(en)
 • Dat het gaat om kazerne Oisterwijk (er zijn ook activiteiten bij andere brandweerkazernes in de regio)

Je ontvangt een bevestigingsmail waarin wordt vermeld hoe laat je kind/kinderen voor de rondleiding wordt/worden verwacht. Wees er snel bij, want vol is vol!

Duurzaam Den Donk

Het gehele dak van de nieuwe sportaccommodatie op Den Donk is voorzien van zonnepanelen. En dat zijn er niet zomaar een paar, maar ongeveer 700 stuks! De sportaccommodatie voorziet zichzelf voor ongeveer 85% van hernieuwbare energie (energie afkomstig van natuurbronnen zoals de zon). Daarnaast besteden we veel aandacht aan waterbesparing en hergebruik van energie door het gebruik van warmtepompen. Echt duurzaam dus! Meer weten over de nieuwe accommodatie? Kijk op https://oisterwijk.nl/dendonk. Foto’s: Oisterwijk in Beeld.

Aanleg kunstgrasveld begonnen

De aanleg van het eerste kunstgrasveld voor V.V. Trinitas-Oisterwijk op sportpark Den Donk is in volle gang! Afgelopen week reden er zo’n 100 vrachtwagens naar Den Donk met zand voor de onderbouw van het nieuwe kunstgrasveld. De gemeente zette verkeersregelaars in om dit veilig te laten verlopen.

Geheimhouding persoonsgegevens

Zonder uw schriftelijke toestemming geeft de gemeente uw adres niet aan particulieren of commerciële instellingen door. Maatschappelijke instellingen zoals kerk, ouderenzorg of maatschappelijk werk mogen uw gegevens wél opvragen. Wilt u niet dat zij uw adres krijgen? Vraag de gemeente om geheimhouding.

Aanvragen geheimhouding kan op 2 manieren:

Het verzoek om geheimhouding geldt alleen voor de gemeente Oisterwijk. Wilt u ook niet dat een vorige woongemeente gegevens verstrekt? Doe dan ook een verzoek om geheimhouding bij die gemeente.

Instellingen die wettelijke taken uitvoeren (bijvoorbeeld de Belastingdienst), hebben altijd toegang houden tot uw adres- en persoonsgegevens.

Gemeente plaatst weer bladkorven

Met de beginnende herfst zien we ook weer meer bladeren op straat. Daarom plaatst de gemeente vanaf maandag 21 oktober weer bladkorven binnen de bebouwde kom. De bladkorven worden neergezet op plekken waar veel bladoverlast is. Mocht het nodig zijn dan plaatst de gemeente de bladkorven wat eerder.

De locaties zijn bepaald aan de hand van de resultaten van vorig jaar. In het centrum van Oisterwijk en in de bossen komen geen bladkorven. De bladkorven worden regelmatig geleegd. Uiterlijk eind december worden de bladkorven weer weggehaald. Mocht het nodig zijn dan plaatst de gemeente de bladkorven wat eerder.

Wat mag in een bladkorf

De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladeren. Ook het blad uit uw tuin mag u hier kwijt. Ander tuinafval, zoals hout, takken of houtachtige planten, mag niet in de korven. Dit geldt ook voor groenafval van bedrijven en hoveniers. Doet u dit wel, dan riskeert u een boete voor illegaal storten.

Blad buiten de bladkorf

Hoopjes blad die buiten de bladkorf liggen, haalt de gemeente niet apart op. U hoeft hier ook geen melding van te maken. Deze hoopjes ruimt de gemeente op tijdens de normale schoonmaakrondes in de straat. Geen bladkorf in de buurt? U mag bladafval ook in uw groencontainer doen.

Verzamelplaats blad

In de wijken zijn ook tijdelijke bladdepots. Hier verzamelt de gemeente tijdelijk blad, om het vervolgens in 1 keer op te ruimen. Dit betekent dat er soms wel een aantal dagen veel blad in uw wijk ligt. Dit kan wat overlast geven. De gemeente probeert het blad voor het weekend weg te halen.

De verzamelplaatsen zijn:

 • Willem de Zwijgerlaan in parkeervakken
 • Schutstraat in parkeervakken
 • Verwielstraat in parkeervakken
 • Mulderstaat in parkeervakken
 • Brouwerstraat in parkeervakken (reserve)
 • Vennenlaan parkeerterrein Taxandria
 • De Dommel in de parkeervakken tegenover huisnummer 129 t/m 133
 • Stokeind in Moergestel
 • Molenstraat in Moergestel parkeerterrein Audacia

Inleveren grof tuinafval

Heeft u naast bladeren ook ander tuinafval dat niet in uw GFT-container past? Op zaterdag 26 oktober en zaterdag 30 november 2019 kunt u het grof tuinafval ook in Moergestel inleveren bij Bruurs Loon- en transportbedrijf aan de Heuvelstraat 20. Hierover informeren we u binnenkort uitgebreider.

Jong geleerd, oud gedaan!

Deze toppers waren afgelopen week zwerfafval aan het opruimen in Moergestel ter hoogte van ’t Vunderke! Wij zetten hen daarom graag even in het zonnetje! Wil jij ook tijdens het wandelen helpen om je omgeving opgeruimd te houden? Meld je dan aan als Zwerf Afval Pakker door te mailen naar gemeente@oisterwijk.nl. Dan brengen we je in contact met de coördinator van de ZAPpers en zorgen we dat je de benodigde spullen krijgt.

Jij komt 12 oktober toch zeker ook naar de Opening & Open Dag van de gloednieuwe sportaccommodatie Den Donk? Er is de hele middag van alles te beleven!

Wat is er allemaal te doen?

Om 11:00 uur opent wethouder Stefanie Vatta officieel het nieuwe gebouw. Zorg dat je van de partij bent, dan ben jij misschien wel de allereerste die in het nieuwe zwembad plonst! Na de opening kun je namelijk meteen naar binnen om alle mogelijkheden van het nieuwe sportcomplex te ontdekken.

Verschillende verenigingen zoals HOCO, Taxandria Handbal en zwemclub OZC’57 geven sportclinics en demonstraties. Daarnaast kan er onder begeleiding geklommen worden op de gloednieuwe klimwand en worden er rondleidingen gegeven door de technische ruimte. Als klapper op de vuurpijl mag je de hele middag gratis zwemmen! En van al dat sporten en spelen krijg je natuurlijk honger. We zorgen daarom ook voor iets lekkers. Houd www.oisterwijk.nl/dendonk in de gaten voor meer details over het programma.

We ontmoeten je graag op zaterdag 12 oktober, van 11:00 tot 16:00 aan de Sportlaan in Oisterwijk. Tot dan!

Geen vervoer naar Den Donk? Stap op de PAREL Express!

De Parel Express, hét treintje van Oisterwijk, rijdt zaterdag 12 oktober vanuit het centrum van Oisterwijk en Moergestel naar sportpark Den Donk. Dus heb je geen vervoer, of vind je het leuk om met het treintje mee te rijden? Zorg dan dat je op onderstaande tijden op de opstapplaats aanwezig bent. We rijden van en naar het St. Jansplein in Moergestel en van en naar de parkeerplaats bij zwembad De Leye in Oisterwijk. Het treintje is gratis en zet je voor de ingang van sportcomplex Den Donk af. Op verschillende momenten op de dag rijdt het treintje weer terug.

Dienstregeling PAREL Express – Opening Den Donk

10.30 uur      Vertrek parkeerplaats De Leye naar Den Donk

10.45 uur      Aankomst Den Donk

10.55 uur      Vertrek Den Donk naar St. Jansplein Moergestel

11.15 uur      Aankomst St. Jansplein

11.25 uur      Vertrek St. Jansplein naar Den Donk

11.45 uur      Aankomst Den Donk

11.55 uur      Vertrek Den Donk naar parkeerplaats De Leye

12.10 uur      Aankomst parkeerplaats De Leye

13.45 uur      Vertrek parkeerplaats De Leye naar Den Donk

14.00 uur      Aankomst Den Donk

14.10 uur      Vertrek Den Donk naar St. Jansplein Moergestel

14.30 uur      Aankomst St. Jansplein

14.35 uur      Vertrek St. Jansplein naar Den Donk

14.55 uur      Aankomst Den Donk

15.05 uur      Vertrek Den Donk naar parkeerplaats De Leye

15.20 uur      Aankomst parkeerplaats De Leye

15.25 uur       Vertrek parkeerplaats De Leye

15.40 uur       Aankomst Den Donk

15.45 uur      Vertrek Den Donk naar St. Jansplein Moergestel

16.05 uur      Aankomst St. Jansplein

16.25 uur      Vertrek Den Donk naar parkeerplaats De Leye

16.40 uur      Aankomst parkeerplaats De Leye

We streven ernaar bovengenoemde tijden te halen, maar tijden kunnen afwijken door omstandigheden.

Gemeente draagt sleutel sportcomplex Den Donk over aan exploitant

Donderdag 3 oktober vierden we wederom een bijzondere mijlpaal in de ontwikkeling van het nieuwe zwembad en de sporthal op sportpark Den Donk. De sleutel van het nieuwe sportcomplex werd namelijk officieel overgedragen.

Allereerst van de bouwcombinatie Van der Horst & Van Dorp aan de gemeente. Na een ruim jaar bouwen en een prettige samenwerking, leverden zij het complete gebouw op aan de gemeente. Burgemeester Hans Janssen droeg vervolgens de sleutel over aan Optisport. Optisport gaat de komende jaren het nieuwe zwembad en de sporthal exploiteren. Voordat het zover was, moest Optisport wel even aan de bak! De sleutel hing namelijk helemaal bovenin de spiksplinternieuwe klimwand! Gelukkig hadden ze de sleutel snel te pakken. Deze week is Optisport aan de slag gegaan om de horeca en de accommodatie verder in te richten, zodat ze helemaal klaar zijn voor de grote opening van zaterdag 12 oktober!

Kom op 12 oktober deze nieuwe Oisterwijkse parel bekijken!

Stefanie Vatta blikte als wethouder Sport tijdens de sleuteloverdracht al even vooruit naar de toekomst. “Het gebouw waar we nu in staan, wordt in de toekomst een belangrijk gebouw voor vele Oisterwijkers en mensen van daarbuiten. In sportcomplex Den Donk zal worden gesport en gespeeld. Er ontstaan vriendschappen en jong en oud gaan hier herinneringen maken. Het wordt een plek waar mensen elkaar ontmoeten om samen te sporten of gewoon voor een kop koffie. Er zal sporttalent geboren en verder ontwikkeld worden.

Ik ben blij dat wij als gemeente deze belangrijke plek hebben kunnen ontwikkelen. Ik ben daarnaast trots dat we een ontzettend duurzaam gebouw hebben neergezet: zo ligt het dak vol zonnepanelen en is de sportaccommodatie ‘All electric’. De volledige energievraag wordt elektrisch ingevuld. Ik nodig iedereen van harte uit om 12 oktober naar de open dag te komen en met eigen ogen deze nieuwe Oisterwijkse parel te ontdekken.”

Goed om te weten

Verbindingsweg KVL-terrein – Ambachtstraat dicht op 11 oktober

We werken verder aan de infrastructuur rondom het KVL-terrein. Op vrijdag 11 oktober is de verbindingsweg tussen het KVL-terrein en de Ambachtstraat  de hele dag dicht voor al het verkeer vanwege asfaltering van de weg. Er is een omleidingsroute ingesteld. Half oktober asfalteren we het fietspad ten zuiden van de Boerenbond. Er ontstaat dan een fietsverbinding tussen de Almystraat en de Ambachtstraat.

A65/N65: afsluiting 17-18 oktober

Er is dan onderhoud aan de weg. Hierdoor is van donderdag 17 oktober 21.00 uur tot vrijdag 18 oktober 5.00 uur de A65/N65 tussen oprit Tilburg- Noord en de kruising van de N65 met afslag Udenhout en Oisterwijk in de richting van Den Bosch afgesloten voor alle verkeer. Er zijn omleidingsroutes. Meer informatie hierover op www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden.

In 2020 weer een Staalbergvenabonnement? Bewaar je pasje!

Had jij dit seizoen een abonnement op Staalbergven? Bewaar je abonnementspasje dan goed! Met dat pasje kun je je abonnement volgend jaar namelijk weer verlengen voor een nieuw seizoen vol waterpret & ontspanning. Verlies je per ongeluk toch je pasje? Dan maken wij voor €5,- een nieuwe voor je aan. Maar dat geld bewaar je natuurlijk veel liever voor een ijsje of koel drankje als je heerlijk bij ons komt zwemmen. Leg je pasje dus op een veilige, vindbare plek weg, dan zien we je in april 2020 graag aan de kassa voor verlenging van je abonnement! Online kan natuurlijk ook. Volg ons voor alle info via facebook.com/staalbergven of twitter.com/hetstaalbergven.

Subsidie energiebesparing eigen huis

Wil jij energie besparen in huis, maar mis je budget? Vanaf 2 september is de regeling ‘Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH)’ weer aan te vragen. De belangrijkste voorwaarde is dat je zowel eigenaar als bewoner van de aan te pakken woning bent. Ook moet je minimaal 2 maatregelen uitvoeren. Alle informatie over SEEH en de  voorwaarden waar je aan moet voldoen, lees je de op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland www.rvo.nl.

Verloren of gevonden? Kijk op www.verlorenofgevonden.nl

Iets kwijt of juist iets gevonden? Je  geeft het zelf heel eenvoudig door via www.verlorenofgevonden.nl

 Werk aan weg

Kijk voor actuele wegwerkzaamheden in de gemeente op www.oisterwijk.nl/wegwerkzaamheden.

Maak je buurt veiliger

Je kunt zelf veel doen om jouw buurt veiliger te maken. Kijk voor meer informatie op www.oisterwijk.nl/buurtpreventie.

NEE-NEE-sticker en NEE-JA-sticker
Wil je geen ongeadresseerde reclame en/of huis aan huis bladen in je brievenbus? Haal dan gratis de NEE-NEE-sticker of de NEE-JA-sticker op bij het gemeentekantoor.

Vraagpunt Oisterwijk
Heb je vragen over bijvoorbeeld bijzondere bijstand, hulp bij schulden? Of heb je hulp nodig bij het invullen van formulieren? Misschien ben je op zoek naar een maatje of juist naar vrijwilligerswerk. Voor deze en nog veel meer onderwerpen is er het inloopspreekuur van Vraagpunt Oisterwijk. Iedere donderdagochtend van 09.00 tot 10.30 uur in Cultuurcentrum Tiliander, op de eerste etage.

Sportaccommodatie huren

Wil je een sportaccommodatie zoals een sportveld of gymzaal huren? Dan regel je dit bij de gemeente. Bel naar (013) 529 13 11 of stuur een e-mail naar verhuursportoisterwijk@oisterwijk.nl.

Werkzaamheden Joannes Lenartzstraat: spoorwegovergang Heusdensebaan afgesloten

De Joannes Lenartzstraat wordt heringericht. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, sluiten we de weg in fasen af.

Sinds vrijdag 4 oktober is verkeer vanuit de Boxtelsebaan richting De Lind-Noord weer mogelijk. Op dit moment werken we nog aan het gedeelte van De Lind-Noord tot aan de Peperstraat. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting op vrijdag 11 oktober afgerond.

Werkzaamheden Brabant Water aan Haarenseweg / Nicolaas van Eschstraat

Brabant Water moet een boring onder het spoor door doen t.b.v. een waterleiding. Daarom gaan de Nicolaas Van Eschstraat en de Haarenseweg vanaf 7 oktober dicht voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden duren ongeveer 4 tot 5 weken.

Vanwege de werkzaamheden worden de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen genomen tussen 7 oktober t/m 8 november:

 • Afsluiting Haarenseweg voor doorgaand verkeer. De woningen blijven bereikbaar.
 • Afsluiting Heusdensebaan t.h.v. de spoorwegovergang Heusdensebaan voor doorgaand verkeer. De woningen aan de Heusdensebaan blijven bereikbaar.
 • De lijnbus rijdt een andere route. Kijk hiervoor op de website arriva.nl.

Spoorwegovergang Heusdensebaan afgesloten

Maandag 14 oktober beginnen we aan fase 3 van de werkzaamheden aan de Joannes Lenartzstraat. In deze fase pakken we het gedeelte tussen de spoorwegovergang Heusdensebaan en de Spoorlaan aan. De spoorwegovergang is vanaf 14 oktober afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers. Het verkeer wordt omgeleid en de lijnbus rijdt een andere route. Deze werkzaamheden duren tot ongeveer 22 november.

Tegelijk aan het werk

De werkzaamheden van Brabant Water zijn tegelijk met de werkzaamheden aan de Joannes Lenartzstraat. Dit om de overlast zoveel als mogelijk tot 1 periode te beperken. Het werk aan de Joannes Lenartzstraat moet eind november klaar zijn. Daarbij zijn we wel afhankelijk van het weer. Blijf op de hoogte van de werkzaamheden via social media en de gemeentepagina’s van de Nieuwsklok.