Expositie met vlinders in Bibliotheek Oisterwijk

Vanaf 16 juli vindt er in de bibliotheek Oisterwijk een expositie over Vlinders plaats. Annie Goverde fotografeert met passie de kleine fladderaars en deze pracht deelt zij nu graag met anderen:
Annie Goverde in het Oisterwijkse landschap.
“Natuurfotografie en in het bijzonder het fotograferen van vlinders is sinds enkele jaren een hobby van mij. Daar beleef ik veel plezier aan. Iedere vlinder die ik zie vind ik prachtig en daar probeer ik een mooie opname van te maken. Dat is vaak best moeilijk want vlinders zijn immers van die gezellig fladderende insecten die van bloem naar bloem vliegen. Je ziet ze alleen met mooi weer want ze hebben de zon nodig om zich op te warmen om te kunnen vliegen. Geduld en enige vlinderkennis komt me dan goed van pas. Een vlinder is voor mij een klein natuurwondertje. Uit een minuscuul klein eitje komt een rupsje dat zich letterlijk te barsten eet, zich verpopt en daarna de indrukwekkende metamorfose tot vlinder. Het blijft mij fascineren!
Tijdens deze fiets- en wandeltochten neem ik altijd mijn camera mee, want in de natuur kan op ieder moment iets moois voor je lens verschijnen.” Locaties waar Annie de vlinders heeft gefotografeerd zijn o.a. natuurgebied de Kampina, de Moerputten, de Loonse en Drunense duinen en in haar eigen achtertuin.
De expositie is de gehele zomervakantie te bewonderen.
Locatie: Bibliotheek Oisterwijk, Spoorlaan 82 E

Powered by WPeMatico