Een veilige buurt met WhatsApp

Buurtbewoners gebruiken steeds vaker WhatsApp om elkaar op de hoogte te brengen van verdachte situaties in de buurt. In onze gemeente zijn er al meer dan 60 groepen.
Is er een verdachte situatie in de buurt, dan sturen bewoners elkaar via Whatsapp een bericht. Buurtbewoners weten dan snel dat er iets gaande is en kunnen maatregelen nemen. Een inbreker houdt er niet van dat buurtbewoners hun lichten aandoen of uit het raam naar buiten kijken.
Aanmelden
Nog geen lid van de WhatsAppgroep in jouw buurt? Stuur dan een mailtje met je adres naar gemeente@oisterwijk.nl. Je krijgt dan alle gegevens die je nodig hebt om lid te worden.
Deursticker
Leden van WhatsAppgroep kunnen bij hun coördinator een speciale deursticker krijgen. Hiermee laat je zien dat je bent aangesloten op de WhatsAppgroep.
Politie en buurt tegelijk op de hoogte
De politie komt alleen in actie als er een melding wordt gedaan. Maak daarom ook gebruik van de WaakSamen app. Deze app is een aanvulling op de Buurt-WhatsApp. Je vult snel en makkelijk een signalement in. De app geeft ook meteen aan of en op welke manier je de melding moet doorgeven aan de politie. Dankzij deze app krijgt de politie ook meteen op de goede manier een bruikbare melding. Ook kun je jouw melding meteen doorsturen naar de Buurt-WhatsApp.
Meer informatie
Kijk voor meer informatie over veiligheid in uw buurt en wat u zelf kunt doen op onze pagina over buurtpreventie.

Powered by WPeMatico