Een echte Moergestelse pinkiosk vóór en dóór inwoners

MOERGESTEL – De pinkiosk in Moergestel krijgt een nieuw jasje.

moergestelpinautomaatMoergestelnaren kunnen tot en met 1 mei ideeën insturen om de pinkiosk aan de Raadhuisstraat in Moergestel te verfraaien. Op deze manier willen Rabobank Hart van Brabant, de gemeente en een vertegenwoordiging van inwoners uit Moergestel de pinkiosk een lokale uitstraling geven die past bij het plein.

Het idee van het verfraaien van de pinkiosk door de inwoners van Moergestel ontstond in januari. Tijdens een overleg met een aantal vertegenwoordigers van Moergestelnaren, gemeente Oisterwijk en Rabobank Hart van Brabant spraken de verschillende partijen over de uitstraling van de kiosk op het plein. Het voorstel om een ideeënbus te openen voor het ontwerp van de bestickering van de pinkiosk werd enthousiast ontvangen.

Oproep ideeën

De Rabobank roept inwoners van Moergestel op om ideeën in te sturen voor de bestickering van de kiosk. Hiervoor stelt de bank aanzichten beschikbaar die inwoners kunnen gebruiken. Het insturen van

verhalende ideeën is ook mogelijk. De ideeën en ontwerpen worden beoordeeld door een commissie die bestaat uit leden die actief en betrokken zijn in de Moergestelse samenleving. Deze commissie bestaat uit: Peter Ligtvoet (Ondernemend Moergestel), Toos van Gool-Groenen (Seniorenvereniging Moergestel), Hans Denissen (Stichting Dorpsraad), Lian Kanters (ledenraadslid Rabobank uit Moergestel) en Wilfred Smit (Rabobank Hart van Brabant). Smit: ‘De kiosk moet een écht Moergestels tintje krijgt, vóór en dóór inwoners is ons idee. In mei kiest de commissie het beste idee en zetten we de bedenker van het beste ontwerp natuurlijk in het zonnetje.’

Pinnen blijft mogelijk in Moergestel

Vorig jaar verhuisde Rabobank Hart van Brabant naar de nieuwe locatie in cultureel centrum Den Boogaard aan het St. Jansplein. Samen met de bibliotheek deelt de bank nu een ruimte in Den Boogaard. Zo blijven twee belangrijke voorzieningen, een bank en een bibliotheek, behouden voor de inwoners van Moergestel. Na de verhuizing naar de nieuwe locatie plaatste de Rabobank een pinkiosk op het plein in Moergestel. In deze kiosk bevindt zich een geldautomaat en een sealbagautomaat. Zo werd ook de mogelijkheid om geld op te nemen behouden voor de inwoners in het dorp.

Meer informatie

Ideeën kunnen tot en met 1 mei worden ingediend bij Rabobank Hart van Brabant. Meer informatie en de spelregels voor de ideeënbus zijn te vinden op www.rabobank.nl/hartvanbrabant. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *