College komt met plan verminderen parkeerdruk

Omwonenden en ondernemers van het centrum van Oisterwijk ervaren ondanks een aantal maatregelen nog steeds overlast van langparkeerders in hun (woon)omgeving. De druk op de gratis parkeerplaatsen in en om het centrum is nog steeds groot.
Een deel van de gratis parkeerplaatsen in het centrum van Oisterwijk en de omliggende woonstraten wordt bezet door personeel van de gemeente. Om de parkeerdruk op die locaties te verminderen, wil de gemeente op eigen terrein een parkeergelegenheid realiseren voor het personeel. Dit voorstel legt het college van de gemeente Oisterwijk op 4 juli voor aan de gemeenteraad.
De beoogde locatie voor het nieuwe parkeerterrein ligt naast de huidige parkeerplaats achter het voormalige postkantoor. Hier kunnen maximaal 80 parkeerplaatsen gerealiseerd worden. Hiervoor moet wel eerst door de gemeenteraad de bestemming gewijzigd worden. Door uitbreiding van de parkeercapaciteit op grond van de gemeente, komt er meer ruimte vrij voor bezoekers en personeel van bedrijven en instellingen om te parkeren in het Oisterwijkse centrum. De exacte regulering hiervan moet nader worden ingevuld. In ieder geval vermindert de parkeerdruk in de woonstraten die nu net buiten de parkeerschijfzone liggen.

Powered by WPeMatico